Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο τέλος βελτιώθηκε η διάθεση των αγοραστών – Λίγα χαρτιά ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο τέλος βελτιώθηκε η διάθεση των αγοραστών – Λίγα χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τέτοιους τζίρους δεν περιμένουμε προκοπή. Από τη μία μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως περιμένοντας τη FED οι επενδυτές προτίμησαν την αποχή από το να αναλάβουν κάποιο ρίσκο. Αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά. Να μην μπορεί να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ ο τζίρος μετά από τέσσερις και βάλε ώρες συνεδρίασης. Στο τέλος βέβαια βγήκαν κάποιες αγορές, κυρίως στις τράπεζες με αποτέλεσμα να ανέλθει ο καθαρός τζίρος στα 40 εκατ. ευρώ και να πάει ο Γ.Δ. σε νέο υψηλό ημέρας. Τελικά κλείσαμε με άνοδο 0,67%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε επιτέλους η Alpha Bank. Έχει μείνει αρκετά πίσω. Ακολούθησαν και οι άλλες με μικρότερα ποσοστά πλην της Eurobank που υποχώρησε οριακά άλλα κράτησε το 1 ευρώ που έγραψε χθες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξανά προς τα 17 ευρώ η μετοχή. Στα 16,94 ευρώ και στο +1,99% με όγκο 144 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτεί και να πάει εκεί που αξίζει. Πάλι καλά που κατάφερε να μείνει πάνω από τα 14 ευρώ γιατί ενδοσυνεδριακά έγραψε και 13,91 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζεται η καλή εικόνα της μετοχής. Στα 5,54 ευρώ και στο +1,84%

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εμφανέστατες οι διαθέσεις για καλύτερη αποτίμηση. Στα 2,10 ευρώ και στο +1,45%. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και η αποτίμηση στα 68 εκατ. ευρώ.

MEZZ: Σήμερα πρέπει να έκαψαν πολλούς. Μετά και τις μεγάλες πωλήσεις που είδαμε στις δύο πρώτες συνεδριάσεις πήγαν να βγάλουν αντίδραση. Το Sunrise πήγε μέχρι το +8,87%, αλλά έκλεισε στο -7,26% και ο Galaxy πήγε μέχρι το +12,69% και τελικά έκλεισε στο -4,11%. Υπάρχει το θέμα με τους πλειστηριασμούς που δημιουργεί ανησυχίες. Όλα αυτό από τη στάση της Κυβέρνησης να μην πάει σε νομοθετική ρύθμιση, υπό το φόβο του πολιτικού κόστους. Πτωτικά και τα δύο άλλα Mezz.

ΑUTOHELLAS: Τα δυνατά αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό και η μετοχή ουσιαστικά πήγε σε νέα ιστορικά υψηλά στο κλείσιμο Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και στα 12 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 11,44 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ήρθαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΟΤΟΕΛ να υπενθυμίσουν τα δικά της, τα οποία ήταν επίσης εξαιρετικά. Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο αυξήθηκαν 121% και ανήλθαν στα 13,4 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 102 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 38%. Η Sixt, η δραστηριότητα δηλαδή της ενοικίασης έφερε και εδώ εξαιρετικά αποτελέσματα και πάνω από τα περσινά. Με αποτίμηση 66 εκατ. ευρώ μάλλον είναι πιο φθηνή από την ΟΤΟΕΛ ή αν προτιμάτε και η συγκεκριμένη έχει περιθώριο ανόδου και έχει μείνει πίσω. Στο +1,81% και στα 2,25 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όσα χαρτιά ήθελες σου έδιναν πάλι από 1,76 ευρώ και μέχρι 1,79 ευρώ. Περίπου 50 χιλ. τεμάχια μετρήσαμε στημένα στους πωλητές μέσα στη συνεδρίαση στις παραπάνω τιμές. Στο 1,71 ευρώ και στο -3,66%.

PREMIA: Πακέτο 80 χιλ. μετοχών έγινε με τιμή 0,98 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή που διαπραγματευόταν η μετοχή. Έκλεισε αμετάβλητη στα 1,0550 ευρώ.

SATO: Είναι να απορεί κανείς με τον όγκο στη μετοχή, έστω και αν πήγε limit down. Ποιος αγόρασε πάνω από 160 χιλ. τεμάχια σήμερα; Κάτω από 3 χιλ. ευρώ ο τζίρος αλλά και πάλι, γιατί κάποιος να αγοράσει τη συγκεκριμένη, όταν είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Μεγάλες απώλειες, αλλά μάλλον είναι δικαιολογημένες. Ο ισολογισμός δεν ήταν καλός, όπως δεν είναι εδώ και χρόνια. Κάποιοι βέβαια είχαν βρει την ευκαιρία κάμποσους μήνες πριν να την πάνε κοντά στα 0,40 ευρώ με πρόσημα το ενεργειακό στόρι και άλλα τέτοια…

ATTICA BANK: Διαβάσαμε πως η κα Βρεττού, CEO της τράπεζας ανέφερε σε κάποια εκδήλωση με θέμα τις εισηγμένες και τις προκλήσεις αλλά και τις πρακτικές των Δ.Σ. πως οι εταιρείες αν δεν έχουν καλούς δείκτες ESG δε θα μπορούν να λάβουν δάνεια στο μέλλον. Να το ακούς αυτό από στέλεχος της συγκεκριμένης τράπεζας μάλλον είναι από μόνο του πρόκληση, καθώς η Attica Bank δεν έχει αφήσει δείκτη που να μην τον έχει λιώσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης