Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησε το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησε το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ιούνιο και Αύγουστο, ο Γενικός Δείκτης είχε ακουμπήσει στις 900 μονάδες και μετά γύρισε χαμηλότερα. Τον Απρίλιο και το Φεβρουάριο τις είχε ξεπεράσει σημαντικά, αλλά πάλι είχε γυρίσει. Όλα τα γυρίσματα πήγαν μέχρι τις 780 μονάδες. Αυτή είναι η κίνησή μας όλους αυτούς τους μήνες. Πέφτει από τις 900 στις 780 επιβεβαιώνονται οι σορτάκηδες. Ανεβαίνει από τις 780 στις 900 επιβεβαιώνονται οι long. Ουσιαστικά όμως είμαστε σε συσσώρευση. Όποιος έχει πιάσει την κίνηση έχει βγάλει υπεραξίες. Τι θα γίνει τώρα που ξαναπιάνει τις 900 μονάδες;

Ξεκινούν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Στις 10/11 έχουμε αρκετά και έχουμε και MSCI. Για να δούμε διάσπαση θα πρέπει να υπάρξει ένα δυνατό μίγμα ειδήσεων. Σήμερα είχαμε καλό μίγμα, αλλά έδειξε διαθέσεις και κατοχύρωσης κερδών η αγορά. Λογική και αυτή η εξέλιξη καθώς τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά. Δε θεωρούμε πάντως πως μπορεί να αλλάξει επίπεδο η αγορά, με τις συνθήκες που επικρατούν (πόλεμο, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση κ.α.). Ίδωμεν…

Σήμερα, ο Γ.Δ. έκλεισε στις τελικές δημοπρασίες και μετά από ένα νέο «μαστιγωματάκι» με άνοδο 0,25% με χαμηλό ξανά τζίρο. Η Coca Cola στο υψηλό ημέρας, όπως και η Εθνική.

COCA COLA (απάντηση): Υπάρχουν τα δημοσιευμένα, τα συγκρίσιμα, τα μη συγκρίσιμα και όσα όλα θέλετε. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι αλλαγές, ενώ υπάρχουν και οι συναλλαγματικές διαφορές. Άλλοι κοιτάνε συγκρίσιμα και βλέπουν άλλο ποσοστό ανόδου και άλλοι δημοσιευμένα και βλέπουν άλλο ποσοστό. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως μία τέτοια εταιρεία θα έπρεπε να μη δίνει μόνο ποσοστά αλλά να δίνει και κανένα νούμερο πέρα από το τζίρο. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη 860-900 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Η μετοχή ξεχώρισε σήμερα λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων και μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +3,85% με υψηλό όγκο 126 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Υγιέστατα τα θεμελιώδη και δεν αλλάζει το στόρι από τις έκτακτες φορολογίες λέει η Eurobank Equities επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 8,6 ευρώ για τα ΕΛΠΕ και των 22,60 ευρώ για τη Motor Oil. Όπως αναφέρει, οι αναβαθμίσεις που έκανε στις εκτιμήσεις αντισταθμίστηκαν από την έκτακτη φορολογία, επομένως οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Για το 20222 περιμένει από τις εταιρείες EBITDA 1,4-1,5 δισ. ευρώ και το 2023 περί τα 800 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο αναμένεται σε ύψη ρεκόρ. Στα 6,70 ευρώ τα ΕΛΠΕ με άνοδο 1,52% και στα 18,05 ευρώ η ΜΟΗ με άνοδο 0,67%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτή η αδυναμία της ΑΛΦΑ να πάει στο 1 ευρώ θα τη χαρακτηρίζαμε έως και εκνευριστική. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Κάθε φορά που ανακάμπτουν οι τράπεζες, αυτή έρχεται τελευταία. Στο υψηλό ημέρας η ΕΤΕ με άνοδο 1,35% και ακολούθησε η ΑΛΦΑ με άνοδο 0,83%. Με απώλειες οι άλλες δύο.

JUMBO: Η Piraeus Securities αύξησε την τιμή στόχο στα 19,50 ευρώ από 17,50 ευρώ σημειώνοντας την ισχυρή πορεία των πωλήσεων στο δεκάμηνο, που οδηγούν σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεων πάνω από την εκτίμηση της διοίκησης. Επίσης κάνει αναφορά στο μέρισμα και σε όσα έχει δώσει το 2022 και περιμένει συνολικές διανομές το 2023 1 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνει πως είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την είσοδο της Pepco και για το 2022 περιμένει καθαρά κέρδη 215 εκατ. ευρώ με την προηγούμενη εκτίμηση να είναι στα 188,7 εκατ. ευρώ. Απώλειες 1,80% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 14,73 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε αλλά ακόμα παραμένει κάτω από τα 12 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Με καλές εντολές σήμερα η μετοχή. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και προσπάθεια να απομακρυνθεί από τα εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα που είχε φτάσει.

INTRAKAT: Έχοντας απώλειες άνω του 35% προσπάθησε σήμερα να ανακάμψει από τα χαμηλά της. Μεγάλος ο όγκος συναλλαγών (188 χιλ. τεμάχια). Στα 1,4340 ευρώ και στο +2,58%.

CPI: Πωλήσεις από insider πριν από μερικές μέρες.

REVOIL: Με όγκο 18 χιλ. τεμάχια στο -2,36%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Επιστροφή στα 2 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δυνατό τρίτο τρίμηνο, όχι μόνο κάλυψε την πτώση που είχαν τα κέρδη στο εξάμηνο αλλά πέρασε το εννεάμηνο πάνω από το περσινό. Τα καθαρά κέρδη στα 4,85 εκατ. ευρώ από 4,77 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως επιβεβαιώνεται η στήλη που φώναζε ότι οι πωλητές είχαν κάπως υπερβάλει στη συγκεκριμένη. Η αποτίμηση στα 39 εκατ. ευρώ και μάλλον θα πρέπει να κινηθεί πιο πάνω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης