Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και ευρωπαϊκές αγορές καθορίζουν την τάση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και ευρωπαϊκές αγορές καθορίζουν την τάση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξε η αγορά. Από χθες φάνηκαν κάποιες διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά το «μαστιγωματάκι» στο κλείσιμο τις περιόρισε. Οι επιλεκτικές όμως τοποθετήσεις αναμένεται να περιορίσουν τις απώλειες. Αύριο μεγάλη μέρα αποτελεσμάτων αλλά και MSCI. Η Coca Cola έχει περιθώριο ανόδου λένε οι αναλυτές, ενώ χαρακτηρίζουν καλά και τα αποτελέσματα της ΑΛΦΑ. Στις 885 μονάδες περίπου στα πρώτα λεπτά και με απώλειες 0,30% ο Γ.Δ.

ΚΡΥΠΤΟ: Μεγάλη η κατρακύλα τους χθες και φυσικά από τα υψηλά τους έχει χαθεί η μπάλα. Και δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που πόνταραν σε αυτά. Κάπως έτσι ξεμένει από κεφάλαια το Χ.Α. Αντί να αγοράσουν δυο-τρεις ποιοτικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου από μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, πόνταραν σε κάτι που δεν ήξεραν, απλά επειδή είχε γίνει μόδα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Χρειάζεται νέες εισαγωγές. Η Optima Bank θα είναι μία καλή εξέλιξη, αλλά η πιο σημαντική θα είναι αυτή του Ελ.Βενιζέλος. Το αεροδρόμιο πρέπει να μπει στο Χ.Α. Μία εταιρεία που θα είναι ο εκπρόσωπος της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας είναι απαραίτητη.

ΟΠΑΠ: Σήμερα πληρώνεται το προσωρινό μέρισμα σε μετρητά ενώ εισάγονται προς διαπραγμάτευση και 3,06 εκατ. νέες μετοχές από την επανεπένδυση.

ALPHA BANK: Πολύ καλά τα αποτελέσματα σχολιάζουν οι αναλυτές και κάπως πάνω από τις εκτιμήσεις σε επίπεδο προσαρμοσμένης κερδοφορίας. Με απώλειες 1% στο άνοιγμα.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει τρίτο τρίμηνο. Εδώ το θέμα είναι όπως σχολιάζουν αναλυτές, πως συνολικά ο κλάδος τσιμέντου διαπραγματεύεται με χαμηλούς δείκτες καθώς η αγορά εντοπίζει σημαντικούς κινδύνους από τη μεγάλη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δημιουργία φούσκας την αγορά ακινήτων. Οριακά χαμηλότερα άνοιξε.

ΕΛΠΕ: Με άνοδο σχεδόν 2% και καλό όγκο συναλλαγών. Έρχονται και εδώ εξαιρετικά αποτελέσματα.

MOTOR OIL: Και αυτή με άνοδο στο ξεκίνημα και υψηλό όγκο συγκριτικά με όσα μας έχει συνηθίσει.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Όλοι οι βασικοί μέτοχοι θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους με τη Winex να δηλώνει πρόθεση κάλυψης και αδιάθετων. Έτσι δεν αποκλείεται από 31,704% που κατέχει σήμερα να ξεπεράσει το 33%. Θα πρέπει να θεωρηθεί πως η αύξηση θα καλυφθεί πλήρως.

REDS: Σήμερα η γενική συνέλευση για αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τρέχουν τώρα να την αγοράσουν τη μετοχή. Τόσο καιρό στα Τάρταρα η μετοχή. Τί περίμεναν άραγε; Στα 5,70 ευρώ και στο +4,74% με 10 χιλ. τεμάχια. Εδώ παίζουμε τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία. Το τι θα γίνει με τους διαγωνισμούς είναι απλά έξτρα.

PHOENIX VEGA MEZZ: Διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Warrants θα τυπώσει η εταιρεία, σύμφωνα με την πρόσκληση νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης, υπέρ της LDA Capital, σε συνέχεια της συμφωνίας που έχει ανακοινωθεί πρόσφατα.

ΕΚΤΕΡ: Αν πάμε με συγκριτικές αποτιμήσεις στις μικρές του κλάδου μάλλον αδικείται η συγκεκριμένη. Στα 1,44 ευρώ με μικρό όγκο.

PREMIA: Με άνοδο 1,43% άνοιξε η μετοχή και όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση κοντά στα 93 εκατ. ευρώ. Το σημαντικό εδώ είναι να δούμε να τελειώνει ο πωλητής. Θα το καταλάβουμε από την ανοδική κίνηση. Κάποιοι βλέπουν μετοχολόγιο και ξέρουν περισσότερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης