Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μαρκάζος (Premia): Το Athens Heart μία από τις επόμενες κινήσεις μας – Η πορεία της μετοχής

Μαρκάζος (Premia): Το Athens Heart μία από τις επόμενες κινήσεις μας – Η πορεία της μετοχής
Η πορεία της εισηγμένης επηρεάστηκε και από τις πωλήσεις του fund Helikon, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, έχουν μείνει λίγα κομμάτια ακόμα
Σχετικά Άρθρα

Υψηλούς όγκους πραγματοποιούνται επί της μετοχής της Premia Properties το τελευταίο διάστημα, ενώ και η αποτίμηση έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Μία τάση όμως που παρατηρείται και στις ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού λόγω των γενικότερων ανησυχιών των επενδυτών.
Η πορεία της εισηγμένης επηρεάστηκε και από τις πωλήσεις του fund Helikon, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, έχουν μείνει λίγα κομμάτια ακόμα και όπως δείχνει η μετοχή στο χρηματιστήριο, υπάρχουν αγοραστές, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα αγοράζουν μεθοδικά.
Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 93 εκατ. ευρώ με την τιμή να είναι λίγο πάνω από το 1 ευρώ ενώ το υψηλό έτους ήταν στα 1,80 ευρώ.
Στο εξάμηνο η καθαρή λογιστική αξία της μετοχής (NAV) ήταν στα 1,54 ευρώ ανά μετοχή ή 133,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαρκάζο, CEO της Premia AΕΕΑΠ, η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό της πλάνο και σύντομα θα ανακοινώσει μία από τις επόμενες κινήσεις της.
Η απόκτηση του Athens Heart θα είναι μία από τις επόμενες κινήσεις, αναφέρει ο κ.Μαρκάζος και θα κοστίσει περί τα 16 εκατ. ευρώ, αλλά αυτά είναι μόνη η αρχή, καθώς η εταιρεία θέλει να μετατρέψει το ακίνητο σε πράσινο με γραφειακούς χώρους και κάποιους εμπορικούς.
Το ακίνητο βρίσκεται στην Οδό Πειραιώς και κατείχε αρχικά η Pasal, αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων πέρασε στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τον κ.Μαρκάζο, η εταιρεία εστιάζει σε logistics και βιομηχανικούς χώρους με στόχο τη δημιουργία χαρτοφυλακίου 500 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία και 1 δισ. ευρώ στην πενταετία.
Απαντώντας στο ερώτημα του ΒΝ αν η γενικότερη κατάσταση (γεωπολιτική αστάθεια, πληθωρισμός, πόλεμος Ουκρανία, αυξήσεις επιτοκίων) δημιουργεί αβεβαιότητα, ο κ.Μαρκάζος ανέφερε πως «όλοι ανησυχούμε με τις εξελίξεις, αλλά παραμένουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και με προσεκτικές κινήσεις προχωράμε».
Η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί σε αναζήτηση ακινήτων με υψηλότερες αποδόσεις.
Η εισηγμένη θα ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 16 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα έναντι 12,3 εκατ. ευρώ απέκτησε τα ακίνητα της Μπουτάρης (εκ των οποίων 5 οινοποιεία 15.660 τ.μ. καθώς και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής) και οικόπεδα έκτασης 740 στρεμμάτων εκ των οποίων 5 αμπελώνες 633 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας (Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη, Κρήτη).
Ορισμένα ακίνητα (όπως της Σαντορίνης και της Κρήτης) έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στον κλάδο του οινοτουρισμού.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης