Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με τη βοήθεια της Κίνας – Αύριο η αναδιάρθρωση του MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με τη βοήθεια της Κίνας – Αύριο η αναδιάρθρωση του MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Στην Κίνα τα βλέμματα. Μεγάλες οι διαδηλώσεις. Βαρέθηκε ο κόσμος κάθε τόσο να τον κλείνουν μέσα. Άρχισαν να βλέπουν και άλλα πράγματα για την ελευθερία τους που ίσως τα είχαν λησμονήσει ή δεν αποφάσιζαν να τα διεκδικήσουν. Βλέπει και η κυβέρνηση τις αντιδράσεις και γράφουν τα ξένα δίκτυα ότι εξετάζει την εγκατάλειψη της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων. Την πιστεύουν την πληροφορία οι επενδυτές και οδηγούν το Hang Seng στο +5%.

Το επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο συνεχίζεται και σήμερα, ενώ αύριο θα γίνει η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και από την Πέμπτη θα ισχύσουν οι αλλαγές με την Τέρνα Ενεργειακή να εισέρχεται στον Greece Standard. Αν από την άλλη επαληθευτούν τα σενάρια εξαγοράς με δημόσια πρόταση θα φέρουν ξανά αλλαγές, αλλά και ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια. Περιμένουμε επίσης ενημερώσεις από τις εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο. Μέχρι στιγμής τα έχουν πάει εξαιρετικά οι περισσότερες που έχουν δώσει ενημέρωση.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρή άνοδο. Η δική μας αγορά ξεκίνησε κάπως καλύτερα με τη Eurobank να έχει την καλύτερη πορεία και να ακολουθεί η ΔΕΗ. Ξανά πάνω από τις 910 μονάδες ο Γ.Δ. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε χθες στο Λονδίνο πως δε θα μπει έκτακτος φόρος στις τράπεζες, μία δήλωση που σημειώνεται από αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως σήμερα μπορεί να βάλει τις μετοχές του κλάδου στο επίκεντρο και να δώσει άνοδο. Η Eurobank ξεκίνησε κάπως πιο ζωηρά από τις άλλες και έχει άνοδο άνω του 1%. Μιας και για τη συγκεκριμένη ο λόγος, η Ambrosia Capital σε πρόσφατη ανάλυσή της με αφορμή τα αποτελέσματα, σημειώνει πως είναι καλύτερα των εκτιμήσεων και σημειώνει τη βελτιωμένη εκτίμηση για κέρδη 800 εκατ. ευρώ από 750 εκατ. ευρώ. Έχει δώσει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 1,35 ευρώ. Ακολουθούν με άνοδο λίγο κάτω από 1% οι άλλες 3 συστημικές.

ΟΤΕ: Με 8,8 εκατ. μετοχές λιγότερες από σήμερα ή περίπου 2% και αυξάνεται η «δύναμη» των μετόχων στο σύνολο των μετοχών αλλά και του βασικού, ήτοι της D.T. που φτάνει το 50,8%. Με άνοδο 0,8% η μετοχή στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Πριν από ένα χρόνο και κάτι με δημοσιεύματα είχαμε στηλιτεύσει το γεγονός ότι αν και είχε πάρει εγκαίρως απόφαση για αγορές ιδίων μετοχών είχε αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Μάλιστα κάναμε λόγω για διπλή ευκαιρία χαμένη, ώστε να κάνει δυνατές αγορές πέριξ ή και κάτω από τα 8 ευρώ. Φανταστείτε να μας είχαν ακούσει τότε, τι μέσο όρο θα είχαν σήμερα. Αλλά και πολλοί ξένοι διαχειριστές, έβλεπαν τη μετοχή εκεί και αντί να αγοράζουν πουλούσαν. Θα μας πείτε, μήπως και επενδύουν τα δικά τους λεφτά; Άλλων είναι. Τώρα είναι όλοι θετικοί. Με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα.

JUMBO: Με άνοδο άνω του 1% και πάνω από τα 15 ευρώ. Αποφεύγει τα επενδυτικά συνέδρια και τους θεσμικούς ο κ.Βακάκης, αλλά η αξία της μετοχής φαίνεται στα αποτελέσματα που δημοσιεύει.

ΕΧΑΕ: Συνδιοργανώνει επενδυτικό συνέδριο και αντί να διαφημιστεί κλείνεται στο καβούκι της. Έτσι δε φέρνεις επενδυτές. Τους στέλνεις κατευθείαν στις πλατφόρμες.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Δεν κάνει κάτι για να μας τραβήξει το βλέμμα. Σήμερα όμως έκανα όγκο 8 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά με την τιμή να είναι στα 2,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης