Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ΤΕΝΕΡΓ, Motor Oil και Jumbo κρατήθηκε πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ΤΕΝΕΡΓ, Motor Oil και Jumbo κρατήθηκε πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η εικόνα της αγοράς μπορεί ταυτόχρονα και να σε ενθουσιάζει και να σε απογοητεύει. Εξαρτάται ποια πλευρά του ταμπλό κοιτάζεις. Αν δηλαδή κάποιος κοιτάζει την πορεία επιλεγμένων μετοχών του FTSE 25 και δεν τον εντυπωσιάζει, κάτι κοιτάζει λάθος. Αν κοιτάζει τώρα πιο χαμηλά στις κεφαλαιοποιήσεις και δεν απογοητεύεται τότε έχει τεράστια αποθέματα ψυχής!

Κράτησαν τη σκυτάλη σήμερα κάποια βαριά χαρτιά και αντιστάθμισαν τις πιέσεις που δέχθηκαν ξανά οι τράπεζες. Ο τζίρος βέβαια δεν είναι αυτός που θα θέλαμε αλλά συνολικά η ζυγαριά γέρνει υπέρ της αισιόδοξης πλευράς. Έτσι αν και στις τελικές δημοπρασίες διευρύνονταν οι απώλειες στο εξωτερικό, εμείς κλείσαμε οριακά υψηλότερα. Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ ξεχώρισαν σήμερα. Μεταβλητότητα στις τράπεζες και τελικά έκλεισαν με νέες και αξιόλογες απώλειες.

MOTOR OIL: Ανταμείβει και με το παραπάνω τους μακροπρόθεσμους φίλους της που τόσο καιρό περίμεναν καρτερικά να φτάσει σε προ πανδημίας επίπεδα και ήταν από τις λίγες που είχαν μείνει τόσο πίσω. Σε υψηλά σχεδόν 3 ετών πλέον η μετοχή, χωρίς να υπολογίζονται τα μερίσματα. Στα 20,46 ευρώ και στο +2,43%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δείχνει κάτι όμορφο η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πάει και πάλι προς τα 10 ευρώ. Η εικόνα των αποτελεσμάτων εννεαμήνου είναι ικανοποιητική και από την παρουσίαση της εταιρείας, βλέπεις ένα καλό growth στις τρεις τελευταίες χρήσεις. Αν πουλήσει την Τέρνα Ενεργειακή μειώνει τον καθαρό δανεισμό και αποκτά ρευστότητα για τα επόμενα μεγάλα έργα που βάζει μπροστά. Και οι κατασκευές και οι παραχωρήσεις πήγαν δυνατά παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση. Στα 9,74 ευρώ και στο +0,62% με υψηλό ημέρας τα 9,90 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αρκετά τα δημοσιεύματα σήμερα που έκαναν λόγο για deal-done. Για να δούμε αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ασχοληθεί και αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση. Στο +2,95% και στα 19,92 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο Paulson μείωσε το ποσοστό του σε κάτω από 5%. Έδωσε πολλές μετοχές το τελευταίο διάστημα και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μία πρόβλεψη, σε ανάλογες περιπτώσεις που έχουμε δει στο παρελθόν, δε σταματούν. Συνήθως όλοι λένε «μειώνουμε λίγο» αλλά τα πουλάνε όλα. Η Reggeborgh έχει 5,158% με βάση την τελευταία ενημέρωση και άνω του 6% με βάση τις… διαρροές. Με μικρή άνοδο η ΠΕΙΡ, αμετάβλητη η Εθνική και με απώλειες 2,7% η ΑΛΦΑ και 1,66% η ΕΥΡΩΒ.

JUMBO: Καλό το κλείσιμο της μετοχής αφού οι αγοραστές βγήκαν στο τέλος πιο επιθετικά. Στο +2,43% και στα 15,15 ευρώ.

PREMIA: Και σήμερα μεγάλος ο όγκος στη μετοχή (240 χιλ. τεμάχια). Έγινε και ένα πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων στα 0,96 ευρώ ανά μετοχή. Χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος που ήταν στα 1,05 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Περιμένουμε να δούμε και εδώ την ενημέρωση για το εννεάμηνο, αλλά νομίζουμε πως η μετοχή είναι και πάλι αρκετά φθηνή και είναι και στα χαμηλά της. Έχει δώσει βέβαια το μεγάλο μέρισμα και γι’ αυτό έχει γυρίσει τόσο χαμηλά.

CENTRIC: Με όγκο λίγο κάτω από 50 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 2,55%.

FLEXOPACK: Βγήκαν στο άνοιγμα κάποιες πωλήσεις και πήγε μέχρι τα 7,30 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε και πάλι με άνοδο και στα 7,90 ευρώ. Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και στο +13,67% από την αρχή του έτους.

LOGISMOS: Έφυγαν κάποιες δυνατές πωλήσεις σήμερα και την πήγαν στο κλείσιμο στα 0,9160 ευρώ και στο -6,53% που ήταν και χαμηλό ημέρας. Έμειναν και ανεκτέλεστα στους πωλητές.

FRIGOGLASS: Δεν είχε συνέχεια η χθεσινή άνοδος. Στα 0,09 ευρώ και στο -4,26%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης