Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

MIG: Reverse split, oι 30 μετοχές θα γίνουν 1 - Υψηλό το τίμημα για την Attica Group, λένε οι αποτιμητές

tags :
MIG: Reverse split, oι 30 μετοχές θα γίνουν 1 - Υψηλό το τίμημα για την Attica Group, λένε οι αποτιμητές
Να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής της μεταβίβασης της Attica group θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση.
Σχετικά Άρθρα
Reverse split 1 νέα για κάθε 30 παλιές προτείνει η διοίκηση της MIG με βάση το σχέδιο αποφάσεων που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της εισηγμένης αναφορικά με την έκτακτη γενική συνέλευση της 6ης Φεβρουαρίου, η πρόσκληση της οποίας δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα.
Σε ό,τι αφορά το τίμημα και την πρόταση ανταλλαγής χρέους που έχει ανακοινωθεί η Euroxx που αποτίμησε την Attica Group έδωσε δίκαιη τιμή τα 1,22 ευρώ με 1,92 ευρώ.
Η KPMG που επίσης έκανε αποτίμηση δίνει δίκαιη αποτίμηση από 233,97 εκατ. ευρώ έως 307,8 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της STRIX για ανταλλαγή χρέους δίνει αποτίμηση 443,8 εκατ. ευρώ ή 2,59 ευρώ ανά μετοχή.
Το διοικητικό συμβούλιο θα πει στη γενική συνέλευση πως «την 13.12.2022 η Εταιρία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ότι η εταιρία «STRIX Holdings L.P.», ομολογιούχος – κάτοχος του συνόλου των ομολογιών α) του από 14.5.2021 κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας σημερινού ανεξόφλητου υπολοίπου €282,9 εκ. και β) του από 31.7.2017 μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας σημερινού ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους €160,8 εκ., υπέβαλε προς την Εταιρία πρόταση για την ανταλλαγή του συνόλου των ως άνω ομολογιών κυριότητός της και έκδοσης της Εταιρίας, με το σύνολο της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της Εταιρίας στην ATTICA GROUP, ήτοι 22.241.173 μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,31% του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA GROUP, τις οποίες κατέχει άμεσα η Εταιρία, και του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής «MIG SHIPPING S.A.», η οποία κατέχει 149.072.510 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 69,07% του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA GROUP.
Οι επιμέρους όροι της πρότασης περιελάμβαναν τον επιβεβαιωτικό νομικό και οικονομικό έλεγχο της «MIG SHIPPING S.A.», την κατά νόμον απαιτούμενη έγκριση της συναλλαγής από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού και τη χορήγηση περιόδου αποκλειστικότητας έως την 30.6.2023. Η Εταιρία απεδέχθη την ανωτέρω πρόταση.
Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Εταιρίας για την εξέταση του δίκαιου και εύλογου των οικονομικών όρων της συναλλαγής και την διατύπωση σχετικής γνώμης (fairness opinion) διορίσθηκαν η «KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ». Οι σχετικές εκθέσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην αίρεση της έγκρισης της παρούσας Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας η Εταιρία θα προβεί σε ακύρωση των ιδίων ομολογιών που θα αποκτήσει με αποτέλεσμα την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ύψους €443,8 εκατ.
Προτείνεται η έγκριση της συναλλαγής υπό τους ανωτέρω όρους, η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να ρυθμίσει κάθε ειδικότερο θέμα, να καταρτίσει και υπογράψει κάθε σχετικό έγγραφο ή πράξη για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και η έγκριση του συνόλου των πράξεων, συμβάσεων και ενεργειών για την υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας, κατά την ειδικότερη εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαμορφωθεί έως και τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και θα υποβληθεί προς τους μετόχους.»
Σημειώνεται πως από το reverse split θα μειωθεί ο αριθμός των μετοχών σε 31.317.025 μετοχές, ενώ στη συνέχεια η ονομαστική αξία από 3 ευρώ που πάει λόγω reverse split θα μειωθεί στα 0,40 ευρώ με ισόποση διαγραφή ζημιών.
Να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής της μεταβίβασης της Attica group θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης