Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες με χαμηλό τζίρο λόγω των ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες με χαμηλό τζίρο λόγω των ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έτοιμη να πάρει φωτιά. Το μόνο που μας κάνει λίγο σκεπτικούς είναι ότι ξαφνικά οι πάντες, ή σχεδόν όλοι βλέπουν τεράστιο περιθώριο ανόδου. Καλά υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που τα βλέπουν ακόμα «μαύρα», αλλά τι να κάνουμε. Κάποιοι αναλυτές που εμπιστεύεται η στήλη κάνουν λόγο για πολλούς «άχαρτους» και το τονίζουν με νόημα καθώς θεωρούν ότι μπορεί η αγορά να ανεβαίνει μέχρι αυτά τα χαρτοφυλάκια να ακολουθήσουν.

Ακολουθούμε την τάση και βάζουμε stop profit σε περίπτωση που δούμε γύρισμα. Είναι μεγάλα τα κέρδη για όσους είναι καιρό μέσα στην αγορά. Όπως έχουμε ξαναγράψει από τις επιλογές της στήλης είμαστε ήδη ικανοποιημένοι από την πορεία μετοχών όπως ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΕΤΕ. Από την άλλη πολλά μικρομεσαία έχουν μεγάλο περιθώριο ανόδου.

Οι αγορές στην Ευρώπη άνοιξαν με μικρές απώλειες λόγω της υποχώρησης της Wall Street. Ακολουθεί και η δική μας αγορά με ανάλογες απώλειες κοντά στο 0,6% και χαμηλό τζίρο. Απώλειες για τράπεζες.

VANGUARD: Η στήλη με βάση τις πληροφορίες της από το χρηματιστηριακό ρεπορτάζ ανέφερε ότι σε αυτό το fund οφείλεται η αύξηση του τζίρου χθες με τα κάπου 120 εκατ. ευρώ που έγιναν στις δημοπρασίες. Η πολυφωνία είναι γνωστή στο site, επομένως μπορούμε και να διαφωνούμε. Διαλέγετε και παίρνετε. Η στήλη θεωρεί πως έχουν μπει λεφτά από το fund και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως η επιστολή που έστειλε στις εισηγμένες, για το πως να διαχέεται η πληροφόρηση και τη λίστα των υπόχρεων προσώπων έγινε γιατί εντόπισε παραλήψεις σε εταιρείες και πρόσωπα που η αγορά περιμένει ανακοινώσεις. Άλλωστε φωτογραφίζεται κάπως στην ανακοίνωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν κάνει μεγάλη κίνηση από την αρχή του έτους. Ειδικά η Πειραιώς αλλά και οι άλλες συστημικές έχουν δώσει κέρδη. Υποχωρεί στο ξεκίνημα η Alpha Bank και από κοντά ακολουθούν και οι άλλες. Η Αττικής λόγω των εξελίξεων κινείται ανοδικά.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Χθες λόγω των εντολών έκλεισε σε νέα υψηλά και σήμερα με μικρό όγκο υποχωρεί 1,85% και είναι στα 11,68 ευρώ.

EXAE: Η είσοδος του Ελ.Βενιζέλος όχι μόνο θα βελτιώσει την αποτίμηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και θα βελτιώσει λίγο τη σχέση του ως προς το ΑΕΠ, αλλά θα ενισχύσει τζίρο, προμήθειες και κέρδη. Εννοείται πως είναι θετική και για το κύρος της αγοράς που τα τελευταία χρόνια δέχθηκε πολλά πλήγματα από αποχωρήσεις εταιρειών. Αρκεί βέβαια να μη μπει μία μεγάλη εταιρεία και να φύγει μία άλλη εξίσου μεγάλη. Υποχωρεί λίγο η μετοχή στο ξεκίνημα, αλλά έρχεται και από 9 συνεχόμενες ανοδικές.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Το θέμα της πώλησης λένε κάποιες πληροφορίες έχει κλείσει και το θέμα τώρα είναι η χρηματοδότηση της εξαγοράς. Λένε πάντως οι ίδιες πηγές πως οι τράπεζες εύκολα θα δανείσουν. Το καλό για το χρηματιστήριο, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες, θα ήταν να μείνει τελικά εισηγμένη η εταιρεία.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Στη χρήση 2022 είχε πωλήσεις 70,8 εκατ. ευρώ από 54,8 εκατ. ευρώ με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 66% του συνολικού τζίρου. Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ξενοδοχειακών προϊόντων. Έκανε και αυξήσεις στα προϊόντα η εταιρεία άρα μέρος της ανάπτυξης στο τζίρο έχει να κάνει και με αυτό.

FRIGOGLASS: Ανακοίνωσε κάλυψη ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης σταθερού επιτοκίου ύψους 10 εκατ. ευρώ και έδωσε και εκτιμήσεις για το 2023 (τζίρος 470 εκατ. ευρώ με περιθώριο EBITDA 10%). Ο κλάδος υαλουργίας θα συνεισφέρει το 40% των πωλήσεων και το 96% του EBITDA.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 300 τεμάχια στο -2,26%. Από τις πρώτες μετοχές που έκαναν πράξη. Ντράπηκε και η ντροπή… Πάλι όμως την παράτησαν τη μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έγραψε τιμή πάνω από 2 ευρώ στο ξεκίνημα και με μεγάλο όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Συνεχείς οι αγορές ιδίων αλλά και από το βασικό μέτοχο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης