Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Κοκκίνισε» το ταμπλό - Η πρώτη διόρθωση του 2023

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Κοκκίνισε» το ταμπλό - Η πρώτη διόρθωση του 2023
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Την πρώτη δυνατή διόρθωση του 2023 είδαμε σήμερα, αλλά και την πρώτη αξιόλογη διορθωτική κίνηση από 2 Δεκεμβρίου. Από τότε έχουμε να δούμε υποχώρηση άνω του 1% σε επίπεδο γενικού δείκτη. Τεχνικά η αγορά ήταν σε υπεραγορασμένα επίπεδα αλλά και τα κέρδη ήταν σημαντικά. Θεωρείται επομένως λογική η αποφόρτιση που είδαμε. Άνοιξαν πτωτικά και έμειναν εκεί οι μετοχές. Προς το τέλος έγραψε και νέο χαμηλό ημέρας και έκλεισε κάτω από τις 970 μονάδες. Ο τζίρος υψηλός και άρα υπήρξαν αξιόλογες ρευστοποιήσεις.

Η πτώση σήμερα ήταν καθολική και ελάχιστες κατάφεραν να κλείσουν με άνοδο. Συγκεκριμένα 15 ενισχύθηκαν και 103 υποχώρησαν. Ο Γ.Δ. έκλεισε κάτω από τη βασική στήριξη που έδιναν κάποιοι τεχνικοί αναλυτές. Στις 967,82 μονάδες με απώλειες 2,2% και υψηλό τζίρο 106 εκατ. ευρώ. Σε πακέτα έγιναν 18,9 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αξιόλογος ο όγκος σήμερα στην Alpha Bank, μαζί με τα πακέτα. Και στην Πειραιώς αρκετά μεγάλος αν και όλες τις τελευταίες μέρες κάνει υψηλούς όγκους. Με μικρές απώλειες η Εθνική. Στο κλείσιμο όλες οι συστημικές με αγοραστές. Η είσοδος των εφοπλιστών στην Attica Bank κρατάει τη μετοχή στις πρώτες θέσεις των ανοδικών. Μένει να δούμε πόσο από τα κεφάλαια που χρειάζεται η τράπεζα θα βάλουν και πόσα θα μπουν συνολικά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πολύ δυνατή σήμερα η μετοχή και έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 31,4 ευρώ από 20,1 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Alpha Finance και περιμένει καθαρά κέρδη 438 εκατ. ευρώ φέτος και EBITDA 1 δισ. το 2025. Πριν από περίπου 2 χρόνια όταν η ΔΕΗ ήταν στα … φόρτε της και έδιναν NET DEBT/EBITDA 3,5 φορές και τιμές στόχους 12-14 ευρώ λέγαμε ότι θα έπρεπε να δούμε τρελά νούμερα στη Μυτιληναίος αν είναι οι 3,5 φορές δίκαιη αποτίμηση και αυτός έπαιζε τότε στο μισό. Είχαμε αναφορά τότε (Φεβ.2021) που ήταν στα 12 ευρώ. Αυτή η περίοδος νομίζουμε πως είναι η καλύτερη για τον όμιλο και πλέον παίρνει αυτό που αξίζει αλλά και μόχθησε. Στα 21,42 ευρώ και με μικρές απώλειες 0,56%.

ΕΛΠΕ: Προφανώς και η τιμή της μετοχής δείχνει πόσο αδικείται. Η ΜΟΗ πήγε κοντά σε ιστορικά υψηλά και αυτή δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε προ πανδημίας επίπεδα. Στο -3,97% και στα 7,01 ευρώ.

MOTOR OIL: Με απώλειες 5,30%.

AEGEAN: Κατάφερε και έκλεισε με άνοδο. Μαζί με τη Σαράντης ήταν οι μόνες με άνοδο στον FTSE 25. Η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα είναι σημαντικά βελτιωμένη. 

IDEAL: Ξεχώρισε σήμερα λόγω των πακέτων που έκανε. Στα 29 ο συνολικός αριθμός των πακέτων. Τα περισσότερα μικρά. Διατέθηκε το 2,2% και σύμφωνα με πληροφορίες από βασικό μέτοχο. Συνδέουν κάποιοι τη διάθεση και με την πρόσφατη κάλυψη της μετοχής από την Pantelakis.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δυνατή πτώση από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική. Συνοδεύτηκε και με καλό όγκο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θα μπορούσαμε και εδώ να δούμε δημόσια πρόταση. Υπήρξαν κάποιες φήμες σήμερα, επειδή ο βασικός μέτοχος έχει κάνει αρκετές αγορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν είναι ικανές αυτές μόνο να οδηγήσουν σε δημόσια πρόταση. Πρέπει να αγοράσει πολλές περισσότερες. Πρέπει από την άλλη να δούμε και καμία εξέλιξη στο θέμα της πώλησης του Πόρτο Καρράς, γιατί ίσως να μην είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η εταιρεία. Ίσως θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της και να καθίσει στο τραπέζι με την πλευρά Σαββίδη και να βρουν λύση. Στα 1,99 ευρώ και στο +1,02%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης