Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +4% η Ελλάκτωρ μετά το ρεπορτάζ του ΒΝ για πώληση της ΑΚΤΩΡ

Στο +4% η Ελλάκτωρ μετά το ρεπορτάζ του ΒΝ για πώληση της ΑΚΤΩΡ
H προσφορά που υπέβαλε στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το σχήμα Κούτρα-Wade Adams ήταν της τάξεως των 130 εκ ευρώ
Με κέρδη +3,81% έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ στα 2,18 ευρώ, από υψηλό ημέρας +8,57%,  με όγκο 444 χιλ. τεμάχια ενώ η αποτίμηση ανήλθε στα 759 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή ενισχύθηκε από το  ξεκίνημα της συνεδρίασης  μετά και τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΒΝ και κάνουν λόγο για πώληση της Άκτωρ.


Πιο αναλυτικά νωρίτερα το ΒΝ μετέδωσε

Την ώρα που φαινόταν ότι η διαπραγμάτευση της Ελλάκτωρ για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στο σχήμα Κούτρα-Wade Adams οδηγείται σε ναυάγιο οι υποψήφιοι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά και πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Εφ όσον δεν υπάρξουν απρόοπτα και η συμφωνία οριστικοποιηθεί η συναλλαγή θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η προσφορά που υπέβαλε στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το σχήμα Κούτρα-Wade Adams ήταν της τάξεως των 130 εκ ευρώ. Ωστόσο οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης που απομένουν προς διευθέτηση μπορεί να μεταβάλλουν το τίμημα και να το διαμορφώσουν από 120 εκ ευρώ έως και 150 εκ ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα πιθανό αν όχι βέβαιο να συνεργαστούν στο μέτωπο της κατασκευής των έργων μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που θα αναλάβει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Από φαίνεται δε στη διαμόρφωση των όρων του τιμήματος της διαφαινόμενης συμφωνίας αλλά και της μετέπειτα συνεργασίας των δύο πλευρών έπαιξε ρόλο και η πεποίθηση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ότι η ΑΚΤΩΡ θα πρέπει να πουληθεί σε ένα σχήμα που να εξασφαλίζει τη συνέχεια και τη μακροημέρευση της εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης