Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με τα βαριά χαρτιά και περιμένει η Fitch

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με τα βαριά χαρτιά και περιμένει η Fitch
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε σήμερα τη Fitch. Το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως είναι δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική. Μπορεί να δώσει κάτι λοιπόν σήμερα. Για να δούμε. Επίσης έχει και μία ωραία συζήτηση στο παλιό χρηματιστήριο σήμερα που οργανώνει η ΕΧΑΕ. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Μυτιληναίος και η εκτίμηση για το 2023 θα κρατήσουν τη μετοχή στο επίκεντρο. Η Ελλάκτωρ θα είναι επίσης μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που κατά την άποψή μας δεν απαντάει ξεκάθαρα, αλλά προφανώς και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για πώληση της Άκτωρ.

Η αγορά άνοιξε με καλή άνοδο και προς τις 1.010 μονάδες ενώ σταθεροποιητικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο τζίρος σχετικά καλός στα πρώτα λεπτά και με το άνοιγμα ξεχώρισε η Viohalco, η Motor Oil και η Jumbo, αλλά με την τελευταία να έχει χαμηλό όγκο. Ανοδικά κινείται εκ νέου και η Attica Bank, λόγω εφοπλιστών. Από τα μικρά ξεχωρίζει η ΚΛΜ. Ήπια ανοδικά οι τράπεζες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με την εκτίμηση για EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ που έδωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην τηλεδιάσκεψη η μετοχή παραμένει στο επίκεντρο. Όπως σημειώνουν αναλυτές η εκτίμηση αυτή μεταφράζεται σε καθαρά κέρδη πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Μονοψήφιο το p/e, χαμηλός ο καθαρός δανεισμός και εκτίμηση για επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2023. Εντυπωσιασμένοι οι αναλυτές. Αναλυτικές εκτιμήσεις θα δώσει στη Γενική Συνέλευση όπου θα παρθεί και απόφαση για αύξηση του πάνω ορίου τιμής για τις αγορές ιδίων μετοχών. Σήμερα είναι στα 25 ευρώ. Έχουμε αναλυτικό θέμα στη στήλη για το πως είδαν οι αναλυτές τα νούμερα. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή και στα 23,26 ευρώ.

MOTOR OIL: Στα 22,44 ευρώ με άνοδο 1,54% και με όγκο 23 χιλ. τεμάχια μέσα σε λίγα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Eurobank και φυσικά από Πειραιώς.

FOURLIS: Η διοίκηση είχε επικοινωνήσει αρκετές φορές ότι εξέταζε όλες τις πιθανές λύσεις στην Τουρκία και πως είχε σταματήσει να βάζει λεφτά. Χθες ανακοίνωσε πως πούλησε τη δραστηριότητα Intersport εκεί. Η συναλλαγή βασίστηκε στην εταιρική αξία (EV) που είναι 3 εκατ. ευρώ. Μικρός ο τζίρος από Τουρκία στον ισολογισμό.

INTRAKAT: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου, όπως περίμεναν όλοι άλλωστε. Βάζουν λεφτά στο χρηματιστήριο οι εφοπλιστές και ενισχύουν εταιρείες που στο παρελθόν δεν έδειξαν κάτι το ενδιαφέρον. Αμετάβλητη η μετοχή στο άνοιγμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,0686 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 1,6%), άρα όσοι στο κλείσιμο σήμερα έχουν μετοχές της εταιρείας, αποκτούν το σχετικό δικαίωμα. Σημειώνεται πως η Eurobank Equities περιμένει συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2022 0,107 ευρώ ανά μετοχή

ΒΙΣ: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση και μπήκαν σήμερα οι νέες μετοχές. Λόγω της αύξησης ο βασικός μέτοχος από 87,98% πήγε στο 91,31% υπερβαίνοντας το όριο του 3%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η υπέρβαση είναι λόγω της αύξησης άρα νομίζουμε πως δεν συντρέχει λόγος για δημόσια πρόταση. Βέβαια με το ποσοστό που έχει αν θέλει τη βγάζει έξω εύκολα.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με 1 τεμάχιο στο -9,60% και στα 0,4520 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με 25 κομμάτια στο -2,59%. Τι να γράψουμε για αυτές τις εντολές!

ΚΛΜ: Με όγκο 17 χιλ. τεμάχια στο +3,58%. Τα 0,6940 ευρώ είναι ένα μέρος μόνο της αξίας της εταιρείας. Η μετοχή δεν έχει επηρεαστεί από την απόφαση του δικαστηρίου, προφανώς γιατί υπάρχει λόγος…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης