Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι κορυφαίες επιλογές της Piraeus Sec. – Αυξάνει τιμές στόχους για τράπεζες

Οι κορυφαίες επιλογές της Piraeus Sec. – Αυξάνει τιμές στόχους για τράπεζες
Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές διατηρεί και για τις 3 συστημικές σύσταση υπεραπόδοσης
Σχετικά Άρθρα
ΔΕΗ και Τιτάν είναι οι νέες προσθήκες στις κορυφαίες επιλογές της Piraeus Securities για το 2023 ενώ διατηρεί στη λίστα της τις μετοχές των Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Σε ξεχωριστή έκθεση η χρηματιστηριακή αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών.
Πιο αναλυτικά για τη Jumbo αύξησε την τιμή στόχο στα 21,50 ευρώ από 19,50 ευρώ και περιμένει απόδοση 35%.
Η αύξηση αποδίδεται στη μικρότερη της εκτίμησης μείωσης του μικτού περιθωρίου κέρδους το 2022 και 2023 καθώς η διοίκηση κατάφερε να διαχειριστεί καλά την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του κόστους μεταφοράς.
Επιπλέον η Jumbo απολαμβάνει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα (περίπου το 24% της αποτίμησης).
Για τη Motor Oil δίνει τιμή στόχο τα 25,80 ευρώ με περιθώριο ανόδου 15% με τα περιθώρια ανόδου να έχουν ξεκινήσει δυνατά τη νέα χρονιά ενώ το επενδυτικό πλάνο των 4 δισ. ευρώ έχει μόνο μερικώς ενσωματωθεί στις εκτιμήσεις της.
Για τη Μυτιληναίος έχει δώσει τιμή στόχο τα 26,30 ευρώ με περιθώριο ανόδου 10% μετά το πρόσφατο ράλι.
Η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ είναι στα 16,80 ευρώ με περιθώριο ανόδου 34,8%.
Για τη ΔΕΗ σημειώνει πως μετά την πρόσφατη υποχώρηση κατά 30% της μετοχής το 2022 πιστεύει πως υπάρχει βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον και περιμένει σημαντική άνοδο. Η τιμή στόχος είναι στα 15 ευρώ. Το περιθώριο ανόδου ξεπερνάει το 100%.
Για την Τιτάν έχει τιμή στόχο τα 19 ευρώ από 17,3 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 35%.
Η αύξηση αποδίδεται στην πετυχημένη υλοποίηση των αυξήσεων που έκανε το 2022 και περιόρισε την επίδραση της αύξησης των ενεργειακών τιμών, των εργατικών και του κόστους μεταφοράς.
Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές διατηρεί και για τις 3 συστημικές σύσταση υπεραπόδοσης και αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,57 ευρώ από 1,42 ευρώ, για τη Eurobank στα 1,55 ευρώ από 1,50 ευρώ και για την Εθνική στα 5,25 ευρώ από 4,53 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης