Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πιο γρήγορο και πιο φθηνό σύστημα εντολών υπόσχεται η ΕΧΑΕ με το ATHEX FIX Trading

tags :
Πιο γρήγορο και πιο φθηνό σύστημα εντολών υπόσχεται η ΕΧΑΕ με το ATHEX FIX Trading
Όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές έχει σημαντικά φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική έως και στο μισό των ξένων χρηματιστηρίων
Σχετικά Άρθρα
Πιο γρήγορα υπόσχεται ότι θα «τρέχει» το νέο σύστημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε ό,τι αφορά τις εντολές για αγορά ή πώληση μετοχών.
Πρόκειται για το ATHEX FIX Trading το οποίο όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές έχει σημαντικά φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική έως και στο μισό των ξένων χρηματιστηρίων.
Η ΕΧΑΕ καταργεί το ODL με ένα πιο γρήγορο σύστημα.
Όπως ανακοινώθηκε, η τιμολογιακή πολιτική της Υπηρεσίας ATHEX FIX Trading είναι η εξής:
Για κάθε Trading Session ( είναι η βασική θέση που έχουν οι χρηματιστηριακές για πρόσβαση στο σύστημα εκτέλεσης εντολών) €2.400 / έτος
Για κάθε Drop Copy Session (το back office που καλούνται να έχουν οι χρηματιστηριακές) €1.200 / έτος
Μέχρι σήμερα οι χρηματιστηριακές για κάθε θέση στο σύστημα πληρώνουν και ένα νέο σύστημα ODL.
Στα ξένα χρηματιστήρια το σύστημα που χρησιμοποιούν έχει χρέωση 4.000 ευρώ ή και παραπάνω.
Το Χ.Α. δίνει τη δυνατότητα επίσης: Όσα Μέλη της Αγοράς Αξιών έχουν και την ιδιότητα του Μέλους της Αγοράς Παραγώγων, θα δικαιούνται ένα Trading Session δωρεάν, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη.
Όσα Μέλη ασκούν Ειδική Διαπραγμάτευση είτε στην Αγορά Αξιών, είτε σε αυτή των Παραγώγων, είτε και στις δύο Αγορές, θα δικαιούνται ένα Trading Session δωρεάν.
Τέλος, για τον τρόπο επιλογής σύνδεσης του Μέλους μέσω Internet, η υλοποίηση του κάθε IPSec VPN tunnel τόσο για το περιβάλλον δοκιμών (UAT) όσο και για το περιβάλλον παραγωγής (Production) θα έχει πάγιο μηνιαίο τέλος διασύνδεσης 275€ και πάγιο τέλος υλοποίησης (one-off fee) όπως καθορίζεται σήμερα στην Απόφαση 24 ΔΣ ΧΑ.
Η τιμολογιακή πολιτική για φέτος
Το ΧΑ κατανοώντας το κόστος μετάβασης των Μελών, αποφάσισε για το ημερολογιακό έτος 2023, να παρέχεται σε όλα τα Μέλη Διαπραγμάτευσης δωρεάν:
ένα Τrading Session & ένα Drop Copy Session
Επομένως, για το ημερολογιακό έτος 2023, όλα τα Μέλη Διαπραγμάτευσης θα έχουν δωρεάν 1 Τrading Session και ένα Drop Copy Session, εκτός από το επιπλέον δωρεάν Τrading Session που δικαιούνται τα Μέλη Διαπραγμάτευσης της Αγοράς Παραγώγων και το επιπλέον δωρεάν Trading Session που δικαιούνται οι Ειδικοί Διαπραγματευτές.
Ως ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών στις Αποφάσεις 21 & 24, ορίζεται η ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας ATHEX FIX Trading στο παραγωγικό Σύστημα Διαπραγμάτευσης, που προγραμματίζεται να είναι η Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ανάπτυξης της Αγοράς Δανεισμού Τίτλων του Χ.Α. προστέθηκε νέα λειτουργικότητα αναφορικά με τη δυνατότητα καταχώρησης Πάγιας Εντολής Πρόθεσης Δανεισμού, η οποία αποτυπώνεται στην τροποποιημένη Απόφαση 17 που ενέκρινε η Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ημερομηνία έναρξης εφαρμογής την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης