Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μεταβλητότητα και υψηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μεταβλητότητα και υψηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κανονικά σε μία μέρα όπως η σημερινή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν πάρει φωτιά. Κρατάμε βέβαια μικρό καλάθι, γιατί και από άλλες φορές δε μάθαμε κάτι παραπάνω, παρά μόνο ότι γίνονται όλα όσα προβλέπονται… Χαμός σήμερα στο χρηματιστήριο για να το γράψουμε όπως μας μεταφέρθηκε. Ξαφνική «βουτιά» σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, στα ύψη η MIG και με αξιόλογη πτώση η Attica Group και η ΑΝΕΚ. Είδαμε και μία διάχυση σε μικρά χαρτιά που έχουν μείνει πίσω.

Ο Γ.Δ. έκλεισε με μικρή σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές άνοδο και συγκεκριμένα κατά 0,24% αλλά με υψηλό τζίρο 145,7 εκατ. ευρώ. Είχαν και αρκετά πακέτα με τα πιο σημαντικά στην ΚΛΜ. Η μεταβλητότητα αυξήθηκε και αρκετές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο με πολλές φήμες να αναπτύσσονται.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χαμός σήμερα με τη συγκεκριμένη αλλά και την Τέρνα Ενεργειακή. Βρέθηκε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ να χάνει έως και 8,74% και η ΤΕΝΕΡΓ έως 6,97%. Αυξήθηκαν οι συναλλαγές και έδειξε η πορεία των μετοχών πως κάποιοι πουλάνε βιαστικά λες και κάτι γνωρίζουν. Το μόνο που περιμένει η αγορά είναι η ανακοίνωση της πώλησης της ΤΕΝΕΡΓ. Ίσως να υπάρχει εμπλοκή με το δάνειο είπαν κάποια στελέχη. Για κερδοσκοπία και σπέκουλα έκαναν κάποιοι άλλοι λόγο. Στο -6,27% τελικά η ΤΕΝΕΡΓ με όγκο 536 χιλ. τεμάχια και στο -1,29% και στα 12,20 ευρώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με όγκο 517 χιλ. τεμάχια.

MIG: Η είσοδος νέου μετόχου έβαλε φωτιά στη μετοχή και οι φήμες έβγαιναν η μία μετά την άλλη. Πάντως όπως είδαμε την κίνηση στο ταμπλό, ο νέος μέτοχος πάει να αμφισβητήσει το deal για την Attica Group. Η μετοχή της ναυτιλιακής έπεσε με μεγάλο όγκο, την ώρα που η MIG κατέγραφε μεγάλη άνοδο. Που σημαίνει πως η κόρη του εφοπλιστή μαζεύει χαρτιά και ετοιμάζει κίνηση. Όπως βλέπουμε δε θα γίνει η γενική συνέλευση της 6ης Φεβρουαρίου. Στο -6,78% η ΑΤΤΙΚΑ, στο -9,41% η ΑΝΕΚ και στο +30% η ΜΙΓ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Νέα αύξηση της τιμής με μεγάλο όγκο. Ουσιαστικά σήμερα λήγει η αναμονή. Ο Λουκάς Σπεντζάρης πούλησε το 26,1% στην Ιντρακόμ και αύριο θα δώσει άλλες 600 χιλ. τεμάχια και αποχωρεί. Πιθανότατα θα πουλήσουν και οι άλλοι μέτοχοι και θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση. Νομίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση…

INTRAKAT: Εξαιρετικά τα πήγε η μετοχή κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Μεγάλος ο όγκος όπως αναμενόταν αφού τα κέρδη είναι μεγάλα αλλά η πορεία της μετοχής έδειξε πως κάποιοι «σκούπιζαν» την προσφορά με χαρακτηριστική ευκολία. Στα 1,6020 ευρώ και στο +6,09% με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Πηγές μας λένε πως τα «άκουσαν» καλά χθες αναφορικά με τη «μυστικοπάθεια» της εισηγμένης το τελευταίο διάστημα. Σχετική αναφορά είχαμε στο χθεσινό κομμάτι μας. Σήμερα λοιπόν μας ήρθε δελτίο τύπου για τα νέα συμβόλαια που είχαν ανακοινωθεί προχθές.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Έχει μείνει πίσω η μετοχή και είναι φθηνή, σύμφωνα με κάποιους μεγάλους επενδυτές της κατηγορίας αυτής, δηλαδή της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στα 0,55 ευρώ και στο +10,22%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πάντως η εικόνα μοιράστηκε σήμερα. Σε κάποιες μετοχές είδαμε μεγάλες τοποθετήσεις και σε άλλες μετοχές μεγάλες ρευστοποιήσεις. Καλή εικόνα από Δρομέα, Ελινόιλ, Ικτίνο, αλλά αρνητική από ΚΡΕΚΑ, Mermeren, Intertech και μερικές ακόμα.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Δυνατή κίνηση σήμερα και με αυξημένες συναλλαγές. Συνολικά ο κλάδος μας δείχνει διάθεση για κάτι καλύτερο και η συγκεκριμένη τις τελευταίες εβδομάδες έχει δώσει μία κίνηση. Στα 4,08 ευρώ και στο +4,08%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης