Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα υψηλά με εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα υψηλά με εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερό κλείσιμο στο υψηλό ημέρας (και νέο υψηλό 8 και πλέον ετών) με εκτίναξη των συναλλαγών λόγω MSCI. Μιλάμε για τη δική μας αγορά και πόσο έχει τρέξει και δεν κοιτάμε τα ξένα που δε λένε να γυρίσουν. Ούτε αυτά έχουν δώσει κάποια σοβαρή διόρθωση. Εμείς πήγαμε βέβαια καλύτερα σήμερα και με επιλεκτικές τοποθετήσεις πάλι, καλύπτοντας το χθεσινό κενό. Περιμένουν όλοι διόρθωση, αλλά δεν έρχεται…

Ολοκληρώθηκε άλλος ένας καταπληκτικός μήνας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Η αγορά συνεχίζει να πηγαίνει υψηλότερα με επιλεκτικές κινήσεις. Οι τράπεζες και πάλι ήταν στο, αλλά και τα διυλιστήρια, λόγω αποτελεσμάτων ΕΛΠΕ και εισόδου Motor Oil στον MSCI. Στα ύψη ο τζίρος. Μόνο στις τελικές δημοπρασίες έγιναν πάνω από 250 εκατ. ευρώ και συνολικά πάνω από 376 εκατ. ευρώ.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Πρέπει να σημειώσουμε και τη μεγάλη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Το αμερικάνικο δεκαετές στο 3,959%, το γερμανικό στο 2,6710%, το ελληνικό στο 4,415% και το ιταλικό στο 4,528%.

MOTOR OIL: Στα 25,08 ευρώ και στο +5,20% με όγκο 6,3 εκατ. τεμάχια και τζίρο 158 εκατ. ευρώ! Τρομερή κίνηση σήμερα, λόγω MSCI με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν υψηλότερα. Απίστευτη κίνηση πάλι σήμερα. Συνεχίζουν να αυξάνουν τιμές στόχους οι αναλυτές για την Πειραιώς. Στα 2,4010 ευρώ και στο +1,95% η μετοχή. Ο τραπεζικός δείκτης στο +3,13% και στο υψηλό ημέρας, λόγω Eurobank (+3,71%), Alpha Bank (+3,50%) και Εθνικής (+2,71%).

Σε μία άλλη τράπεζα τώρα την Ελλάδος, είδαμε σήμερα καλή κίνηση και υψηλό όγκο συναλλαγών. Μάλλον θα πρέπει να οφείλεται στα αποτελέσματα που θα βγάλει και που σύμφωνα με όσα ακούγονται δε θα είναι ανάλογα των άλλων κεντρικών τραπεζών που έχουν επηρεαστεί από τα ομόλογα. Στα 17,90 ευρώ και στο +3,17% με όγκο 16,7 χιλ. τεμάχια. Η άλλη τώρα τράπεζα, η Αττικής έπεσε σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στα 0,1454 ευρώ και στο -11,34%.

JUMBO: Σημαντική πίεση στη μετοχή από νωρίς θα λέγαμε. Σε μία ανοδική συνεδρίαση η συγκεκριμένη υποχώρησε 1,92% και έκλεισε στα 18,86 ευρώ με όγκο 894 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Πίεση δέχθηκε σήμερα και έκανε και καλό όγκο. Στα 7,09 ευρώ και στο -1,53%.

ΟΤΕ: Κατάφερε και έκλεισε με άνοδο έστω και κατά 0,21%. Θα έρθει και η σειρά του. Δε μας αγχώνει που κάποιοι «απογοητεύτηκαν» από τη χρηματική διανομή. Εδώ μιλάμε για εταιρειάρα. Απλά κάποιοι ενοχλούνται γιατί κάνει ράλι η αγορά και αυτός είναι αδιάφορος. Γι΄αυτό στα χαρτοφυλάκια πρέπει να υπάρχει σημαντική διασπορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο +5,66% και στα 2,24 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 25,52 ευρώ και στο +2,08%.

ΕΧΑΕ: Στα 4,3850 ευρώ με άνοδο 4,53%. Με τέτοιους τζίρους στο Χ.Α. θα έπρεπε να ήταν πιο ψηλά, αλλά τι να πεις…

ATTICA GROUP: Προφανώς και η συμπεριφορά της μετοχής ομολογεί τα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι επενδυτές βλέπουν πως το deal θα γίνει και μαζεύουν την προσφορά προκειμένου να τη δώσουν στην τιμή της δημόσιας πρότασης. Της δεύτερης που θα γίνει, της σημαντικής, αυτής δηλαδή που θα είναι με βάση τη συναλλαγή, ήτοι 2,59 ευρώ. Στα 2,39 ευρώ και στο +0,42% με όγκο 92 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΚ: Εδώ αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει δημόσια πρόταση με βάση τη συμφωνία MIG-STRIX και τη σχέση ανταλλαγής που έχει ανακοινωθεί, νομίζουμε πως θα πρέπει η Πειραιώς να το κλείσει το συγκεκριμένο θέμα. Όπως έχουμε ξαναγράψει δεν έχει ξεκαθαριστεί αν όταν θα γίνει η μετατροπή των μετοχών, θα είναι σε ισχύ ή θα έχει ολοκληρωθεί η δημόσια πρόταση. Ίσως γι’ αυτό υπάρχει και κάπως μεγαλύτερο discount. Η συγχώνευση θα γίνει, απλά δεν ξέρουμε αν όσοι έχουν μετοχές της ΑΝΕΚ θα μπορέσουν να τις δώσουν στη STRIX όταν μετατραπούν σε ΑΤΤΙΚΑ. Πρέπει να διευκρινιστεί και να μη γίνει ένα ακόμα πεδίο διαφωνιών. Αμετάβλητη στα 0,23 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Λες και έκανε καμία τρομερή κίνηση και τη χτυπούσαν σήμερα στο -4%.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Αυξημένη μεταβλητότητα στις μετοχές τις εταιρείας και με χαμηλούς όγκους αλλά φαίνεται πως οι τιμές πλέον είναι ανάλογες. Έχει περιοριστεί η διαφορά του προνομίου με την κοινή, καθώς θα γίνει μετατροπή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης