Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα και αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα και αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Οι επενδυτές στην Ευρώπη εμφανίζονται επιφυλακτικοί με τα παράγωγα να παραπέμπουν σε πτωτικό άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση των επιτοκίων από τη FΕD κατά 0,25% ήταν κάτι που περίμεναν οι αγορές, ενώ φαίνεται πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού και αν χρειαστεί θα γίνουν και νέες αυξήσεις. Πάντως δεν αναμένεται φέτος κάποια μείωση.
Από την άλλη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε πως δεν εξετάζεται η προστασία όλων των καταθέσεων, εξέλιξη που έφερε πιέσεις στη Wall Street.
Οι επενδυτές στην Ευρώπη εμφανίζονται επιφυλακτικοί με τα παράγωγα να παραπέμπουν σε πτωτικό άνοιγμα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ακολουθήσει την τάση με επιλεκτικές κινήσεις και αυξημένη μεταβλητότητα.
Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο καθώς μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και στη συνέχεια η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Austriacard κάνει πρεμιέρα σήμερα με τους μετόχους της Inform Lykos να έχουν ανταλλάξει τις μετοχές τους.
Αισιόδοξο μήνυμα έστειλαν στις χθεσινές τηλεδιασκέψεις οι διοικήσεις των Τιτάν και Fourlis, σημειώνοντας πως το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ακολουθεί την τάση του τελευταίου τριμήνου του 2022, ήτοι τα μεγέθη αυξάνονται.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής και της πίεσης στο παγκόσμιο
χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί και το πολιτικό ρίσκο να επηρεάσει την ψυχολογία.

Euroxx
Περιμένουμε πίεση και μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι διεθνείς αγορές αφομοιώνουν τα σχόλια της FED.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και οι επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στο εξωτερικό λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων.
Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο, ενώ η AustriaCard ξεκινάει σήμερα παράλληλη διαπραγμάτευση σε Αθήνα και Βιέννη.

Κύκλος
Ξεκινάει σήµερα η διαπραγµάτευση των µετοχών της Austrian Cards, πρώην Inform Lycos (στα 13,42 ευρώ η τιµή εκκίνησης), ενώ το απόγευµα η ∆ΕΗ ανακοινώνει τα µεγέθη της για το 2022. Η Federal επέλεξε τη σολοµώντεια οδό αναπροσαρµόζοντας τα παρεµβατικά επιτόκια κατά 25 µ.β. µε τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν να προκαλούν αναταράξεις στη Wall Street. Στις 1.027 µονάδες η εγγύτερη στήριξη και στις 1.060 η εγγύτερη αντίσταση του Γ.∆. στο ελληνικό χρηµατιστήριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης