Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πρεμιέρα για AustriaCard – Υποχωρεί 7% η μετοχή – Στα 228 εκατ. ευρώ η αποτίμηση

Πρεμιέρα για AustriaCard – Υποχωρεί 7% η μετοχή – Στα 228 εκατ. ευρώ η αποτίμηση
Η AustriaCard έχει αποτίμηση 227 εκατ. ευρώ και στη χρήση 2021 είχε καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ ενώ στο εξάμηνο του 2022 είχε καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικό premium για τους μετόχους της Inform Lykos ξεκινούσε η διαπραγμάτευση της μετοχής της AustriaCard στο Ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς η τελευταία τιμή της ΛΥΚ ήταν τα 2,70 ευρώ και η τιμή εισαγωγής της ACAG ξεκινούσε από τα 13,42 ευρώ, που μεταφράζεται με βάση τη σχέση ανταλλαγής σε 2,92 ευρώ.
Έτσι η υποχώρηση της τιμής λόγω της διάθεσης κάποιων επενδυτών να πάρουν τα κέρδη τους και μέρος από το premium είναι μάλλον μία λογική εξήγηση.
Ακόμα και με την τιμή των 12,50 ευρώ (-6,86%) που είναι τώρα η μετοχή υπάρχει premium 25 cents σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της Λύκος.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2022 και στη συγκριτική αποτίμηση των εταιρειών του κλάδου.
Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές του κλάδου πληροφορικής διαπραγματεύονται με υψηλά p/e.
Η AustriaCard έχει αποτίμηση 227 εκατ. ευρώ και στη χρήση 2021 είχε καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ ενώ στο εξάμηνο του 2022 είχε καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ από 705 χιλ. ευρώ. Επομένως, δημιουργείται η αίσθηση πως τα σημερινά στοιχεία που θα ανακοινώσει η εισηγμένη ίσως της δίνουν χαμηλή αποτίμηση σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης