Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Jumbo – Επιπλέον μέρισμα βλέπει η Optima Bank

tags :
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Jumbo – Επιπλέον μέρισμα βλέπει η Optima Bank
Αν και η διοίκηση είπε πως δε θα δώσει άλλο μέρισμα εκτός από τα 1,1550 ευρώ που έδωσε φέτος η Optima Bank περιμένει άλλο 1 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Την Τρίτη 11 Απριλίου δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2022, η Jumbo, η οποία έχει δώσει ενημέρωση για την πορεία των πωλήσεων, οι οποίες ενισχύθηκαν 14% και διαμορφώθηκαν στα 949 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 9% διαμορφούμενα στα 330 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 9% ανερχόμενα στα 235 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει οι εκτιμήσεις της είναι 3% υψηλότερες από τις μέσες εκτιμήσεις.
Η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές την επόμενη μέρα και το ενδιαφέρον είναι στην πορεία τώρα των πωλήσεων μετά την πολύ καλή πορεία του Ιανουαρίου αλλά και του Φεβρουαρίου αλλά και στα κόστη.
Για το σύνολο του 2023 η Eurobank Equities περιμένει αύξηση στα EBITDA 19%, υψηλότερα από την αύξηση των πωλήσεων που αναμένεται στο +15% λόγω της επέκτασης κατά 60 μονάδων βάσης του μικτού περιθωρίου.
Η Optima Bank αναφέρει πως οι πωλήσεις του 2022 ενισχύθηκαν 14% πάνω από την εκτίμηση που είχε κάνει η διοίκηση νωρίτερα μέσα στη χρήση.
Η ΑΧΕ περιμένει μεικτό περιθώριο 54,5% μειωμένο κατά 116 μονάδες βάσης έναντι του 2021, EBITDA 317,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4,1% και τα καθαρά κέρδη στα 22,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,7%.
Αν και η διοίκηση έχει πει πως δε θα δώσει άλλο μέρισμα το 2023 μετά την έκτακτη διανομή των 1,1550 ευρώ που έδωσε πρόσφατα, η Optima Bank περιμένει πως λόγω της πορείας των πωλήσεων στο πρώτο δίμηνο και της εκτίμησης της διοίκησης για πωλήσεις και κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα δώσει κάτι παραπάνω.
Μάλιστα περιμένει 1 ευρώ επιπλέον και επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 22,70 ευρώ αλλά θα επανέλθει με νεότερη ανάλυση μετά τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης