Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στις 1.100 μονάδες το βλέμμα – Τα ισχυρά αποτελέσματα από Jumbo και Motor Oil στο επίκεντρο

ΧΑ: Στις 1.100 μονάδες το βλέμμα – Τα ισχυρά αποτελέσματα από Jumbo και Motor Oil στο επίκεντρο
Οι ξένοι επενδυτές στο πρώτο τρίμηνο έχουν καθαρές εισροές 267 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να έχουμε συμπληρώσει 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Τα ισχυρά αποτελέσματα, η προσδοκία αναβάθμισης, οι επιχειρηματικές συμφωνίες κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξένοι επενδυτές στο πρώτο τρίμηνο έχουν καθαρές εισροές 267 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Μία δοκιμασία των 1.100 μονάδων αναμένεται σήμερα, αλλά λόγω των σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών και των αργιών που έρχονται λόγω Πάσχα δεν μπορούν να αποκλειστούν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Τα ισχυρά αποτελέσματα από Jumbo και Motor Oil αλλά και η περιορισμένη επίπτωση στα τραπεζικά κέρδη από το πάγωμα δανείων θα μπορούσαν να περιορίσουν τις απώλειες.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο και στις αγορές του εξωτερικού με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις καθώς η επενδυτική ψυχολογία είναι εύθραυστη ενόψει των σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με τη Motor Oil και τη Jumbo να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Το θετικό momentum είναι πιθανό να συνεχστεί σήμερα παρά σταθερή επενδυτική ψυχολογία που υπάρχει στο εξωτερικό

Euroxx
Περιμένουμε από το Χ.Α. να δοκιμάσει ξανά τις 1.100 μονάδες με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Βeta
Περιμένουμε μία θετική συνεδρίαση αν και με χαμηλότερη δυναμική υποστηριζόμενη από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2022.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Ο Α∆ΜΗΕ ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 2022. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισμός για το Μάρτιο (στο 6% το Φεβρουάριο) με προσδοκίες για περαιτέρω υποχώρησή του. Στο Χ.Α. η παρατεταμένη ανοδική κίνηση προϊδεάζει για επικείμενη αναμέτρηση με τις 1.100 μονάδες με τις 1.110 μονάδες να αποτελούν το εγγύτερο όριο αντίστασης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης