Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει τις 1.100 μονάδες – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει τις 1.100 μονάδες – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει καλό και οι κυριότερες αγορές άνοιξαν με άνοδο. Η δική μας ακολουθεί και ίσως δούμε τη δέκατη συνεχόμενη ανοδική αλλά και την υπέρβαση των 1.100 μονάδων που δοκιμάζονται πάλι στο άνοιγμα. Ο καλός τζίρος των προηγούμενων ημερών αλλά και τα στοιχεία για τις εισροές των ξένων στο πρώτο τρίμηνο, δείχνουν ότι η αγορά μας έχει μέλλον. Υπάρχει το πολιτικό ρίσκο και γι’ αυτό και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι λογικές και δικαιολογημένες. Jumbo, Πειραιώς, Eurobank και Μυτιληναίος μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν και έχουν καλό όγκο.

MOTOR OIL: Αυτά που κρατάμε από την τηλεδιάσκεψη είναι πως στο πρώτο τρίμηνο του 2023, διατηρούνται οι τάσεις του 2022 με υψηλά περιθώρια διύλισης και ζήτηση. Επίσης τα EBITDA του τελευταίου τριμήνου του 2022 έχουν επηρεαστεί από δωρεές προς την Κόρινθο όπου λειτουργεί το εργοστάσιο με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας αλλά και λόγω πρόβλεψης για bonus που θα δοθεί κ.α.. Το μέρισμα για τη χρήση 2023 ειπώθηκε πως θα είναι καλό με βάση και την προϊστορία της εταιρείας αλλά και των συνθηκών που επικρατούν. Με ήπια άνοδο στο ξεκίνημα.

JUMBO: Πάντα αξίζει να ακούς τον Απόστολο Βακάκη, γιατί δε λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι επενδυτές, αλλά την πραγματικότητα. Σου δίνει την αίσθηση πως δεν κρύβει πράγματα. Έτσι ενώ ρωτήθηκε γιατί έπεσε έξω η εκτίμηση και αν αυτό συμβεί ξανά, είπε πως ανακοινώνει η εταιρεία τον προϋπολογισμό της ουσιαστικά και προτιμά να απογοητεύσει φέρνοντας καλύτερα νούμερα παρά χειρότερα. Επίσης δεν υιοθετεί την όμορφη εικόνα της «λιακάδας» όπως είπε γιατί έχει την αίσθηση πως κάτι κρύβεται από πίσω. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία σε τέτοιο περιβάλλον πληθωρισμού. Πρέπει να δούμε αποπληθωριστικές τάσεις. Επίσης είπε πως λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε, πολλές εταιρείες δημιούργησαν μεγάλα αποθέματα και πρέπει να δούμε πως θα δουλέψει αυτό. Πράγματι από διάφορους ισολογισμούς που διαβάζουμε βλέπουμε αυτό που τόνισε ο κ.Βακάκης. Με καλή άνοδο στο ξεκίνημα η μετοχή και καλό όγκο.

ΑΔΜΗΕ: Βελτιώθηκε η κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο λόγω και των νέων χρεώσεων. Τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης υποχώρησαν στα 29,1 εκατ. ευρώ από 34,9 εκατ. ευρώ. Προμέρισμα 0,058 ευρώ ανά μετοχή.

FLEXOPACK: Έχουμε γράψει πολλές φορές πως αυτή η εταιρεία θα έπρεπε να παίζει σε άλλα επίπεδα και τα αποτελέσματα χρήσης το επιβεβαιώνουν. Θα κάνουμε την ανάλυση σε ξεχωριστό θέμα, αλλά θεωρούμε τη μετοχή τσάμπα, τόσο σε όρους P/E, όσο και σε όρους P/BV, ενώ υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να περιμένουμε πως το 2023 θα γυρίσει σε αρνητικό καθαρό δανεισμό με βάση τα αποθέματα και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Μέρισμα 0,15 ευρώ κάτι παραπάνω από το περσινό.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εξαγόρασε το 19,5% της Lion Rental και πλέον κατέχει το 100%, επομένως θα έχει και το σύνολο των κερδών. Η Optima Bank αναφέρει πως η Lion Rental είχε πωλήσεις 43,4 εκατ. ευρώ και κέρδη 7 εκατ. ευρώ το 2022. Με όγκο 15 χιλ. τεμάχια στο άνοιγμα και άνοδο 2%.

INTRAKAT: Με άνοδο και υψηλό όγκο στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης