Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασταμάτητο, συμπλήρωσε 10 ανοδικές και με υψηλούς τζίρους

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασταμάτητο, συμπλήρωσε 10 ανοδικές και με υψηλούς τζίρους
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τελευταία συνεδρίαση για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα και πάλι ανοδική και πάλι με υψηλό τζίρο. Μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες βέβαια, ο τζίρος ήταν χαμηλός και στις τελικές δημοπρασίες έγιναν περίπου 30 εκατ. ευρώ και έτσι φτάσαμε στα 95 εκατ. ευρώ περίπου εκ των οποίων 10,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μόνιμα θετικός ο Γενικός Δείκτης. Κάπως έτσι συμπληρώσαμε 10 συνεχόμενες ανοδικές. Εκεί που πριν λίγες εβδομάδες κυριαρχούσε η ανασφάλεια λόγω των εξελίξεων σε τράπεζες του εξωτερικού, περάσαμε στην αισιοδοξία και στην προσδοκία επενδυτικής βαθμίδας άμεσα.

Κάπως έτσι με το σημερινό 0,63% ξεπέρασε τις 1.100 μονάδες έστω και για κάτι λιγότερο από 3 μονάδες, αλλά στις 10 τελευταίες ανοδικές, το κέρδος φτάνει στο 7,75% για το Γενικό Δείκτη και στο 8,40% για τον Τραπεζικό Δείκτη. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η Πειραιώς με άνοδο 17,37% και ακολούθησε η Alpha Bank με 8,96% και η Εθνική με 8,72%. Η Μυτιληναίος ενισχύθηκε 11,73%, η Jumbo 9,78%, η Autohellas 9,08%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 10,36% και η Τέρνα Ενεργειακή 8,66%. Με άνοδο 9,1% η ΔΕΗ.

JUMBO: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και πλέον από την αρχή του έτους έχει άνοδο πάνω από 30% χωρίς να υπολογίζουμε την αποκοπή του έκτακτου μερίσματος. Και παίζει με p/e κοντά στις 10 φορές, ή και χαμηλότερο αν ξεπεραστούν πάλι οι εκτιμήσεις της διοίκησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με υψηλό τζίρο (17,3 εκατ. ευρώ) η Eurobank και άνοδο 1,47%, τζίρο 9 εκατ. ευρώ έκανε η Πειραιώς και ενισχύθηκε 1,83%, αμετάβλητη η Alpha Bank με χαμηλό τζίρο και ήπια ανοδικά η Εθνική με 8,3 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

MOTOR OIL: Και νέα πίεση σήμερα στη μετοχή και απώλειες 2,98%. Έκλεισε μάλιστα στο χαμηλό ημέρας και στα 23,46 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Δυνατό come back από τη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ενώ το Μάρτιο πιέστηκε αρκετά λόγω των ανησυχιών που είχαν δημιουργηθεί για τις τράπεζες παγκοσμίως, επέστρεψε δριμύτερη και μάλιστα έχει καλύψει σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό, αν το δούμε συνολικά, ότι δηλαδή οι επενδυτές τοποθετούνται γιατί περιμένουν αναβάθμιση. Στα 4,28 ευρώ και στο +1,42% με όγκο 250 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της και δεν άλλαξαν μέχρι το κλείσιμο. Μεγάλος πάντως ο όγκος συναλλαγών. Στα 1,6820 ευρώ και στο +4,99% με όγκο 815 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Προφανώς και οι εξελίξεις στο κατασκευαστικό κλάδο και οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί βοηθούν και τη συγκεκριμένη. Με άνοδο 4,94% και στα 0,85 ευρώ. Η στήλη συνολικά για τον κατασκευαστικό κλάδο είναι πιο επιφυλακτική, αν και βλέπουμε πως τα νέα έργα έχουν καλύτερο περιθώριο και υπάρχει και μία αποκλιμάκωση στα κόστη. Αναμένουμε τις λογιστικές καταστάσεις.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Νομίζουμε πως η απόκτηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας της Lion Rental θα βοηθήσει την τελική γραμμή. Ήδη βέβαια με αυτά που έβγαλε στη χρήση 2022 είναι φθηνή παρά την άνοδο που έχει καταγράψει. Στα 3,29 ευρώ και στο +2,81%.

GALAXY MEZZ: Έγραψε και νέο ιστορικό υψηλό σήμερα (ενδοσυνεδριακό) και φυσικά συνεχίζει να εντυπωσιάζει αφού από την αρχή του έτους έχει άνοδο σχεδόν 100%.

PERFORMANCE: Στα 4,1350 ευρώ και στο +2,22%. Συνεχίζεται η αντίδραση. Άλλωστε είχε φτάσει να είναι σημαντικά χαμηλότερα και από την τιμή που είχε γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Τονώθηκε πάντως η επενδυτική ψυχολογία στο συγκεκριμένο κλάδο λόγω αποτελεσμάτων. Περιμένουμε και τα δικά της.

Η στήλη σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης