Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πούλησε ο Ηλιόπουλος το 9,15% των μετοχών της MIG - Στα 91,5 εκατ. ο όγκος μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πούλησε ο Ηλιόπουλος το 9,15% των μετοχών της MIG - Στα 91,5 εκατ. ο όγκος μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Η πώληση των μετοχών που κατέχει η ομάδα Ηλιόπουλου, ίσως αποτελεί μία λογική κίνηση καθώς η δημόσια πρόταση γίνεται σε τιμή που δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη
Σχετικά Άρθρα
Ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος της Sea Jets είναι ο πωλητής στην Marfin Invesment Group αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πούλησε 86 εκατ μετοχές ή το 9,15% της MIG από το κάτι λιγότερο από 13% που κατείχε. 
Η τράπεζα Πειραιώς αγόρασε τις μετοχές αυτές και από 63,44% έχει φθάσει στο 72,59% των μετοχών της MIG με προοπτική μέσω της δημόσιας πρότασης να φθάσει να ελέγχει το 80% με 82% της MIG.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

Σήμερα 19 Απριλίου 2023 διακινήθηκαν 91,85 εκατ. τεμάχια με αγοραστή προφανώς την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της δημόσιας πρότασης και με την πλευρά Ηλιόπουλου να μειώνει το ποσοστό της κατά 9% περίπου.
Χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε έγκριση για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχουν της MIG από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η πώληση των μετοχών που κατέχει η ομάδα Ηλιόπουλου, ίσως αποτελεί μία λογική κίνηση καθώς η δημόσια πρόταση γίνεται σε τιμή που δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη.
Μπορεί η MIG αν γίνει η συναλλαγή μεταβίβασης της Attica Group να μένει χωρίς δανεισμός επίπεδο μητρικής και με μόνο περιουσιακό στοιχείο τα ακίνητα στη Σερβία, αλλά από την άλλη η αποτίμηση των ακινήτων είναι μικρότερη από τα δάνεια που οπάρχουν.
Η ΜΙG αποτιμάται στα 203,8 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο.
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς στη MIG μετά από αίτημα της τράπεζας πήρε παράταση κατά δύο εβδομάδες και αντί να εκπνεύσει 7 Απριλίου θα λήξει στις 21 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης