Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πόσο αξίζει η έκταση της Κέκροψ στα Τουρκοβούνια – Πόσο αξίζουν τα άλλα ακίνητα

Πόσο αξίζει η έκταση της Κέκροψ στα Τουρκοβούνια – Πόσο αξίζουν τα άλλα ακίνητα
Η Αντικειμενική Αξία, για τη χρήση του 2022, της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο της Παλαιάς Αγοράς ανέρχεται σε 40,355 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Στην αποτίμηση του ακινήτου στα Τουρκοβούνια προχώρησε η Κέκροψ, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου και αφού προχώρησε και στην αναγνώριση της κυριότητας στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Από αυτήν την κίνηση κατέγραψε έκτακτα κέρδη, τα οποία σε επίπεδο τελικής γραμμής αύξησαν τα καθαρά κέρδη στα 10,4 εκατ. ευρώ το 2022 από ζημία 810 χιλ. ευρώ το 2021. Επιπλέον βελτίωσαν τα ίδια κεφάλαια στα 13,1 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα η εταιρεία έδωσε και μία εκτίμηση για την αξία άλλων ακινήτων τα οποία αποτιμά στα 40 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έκλεισε με άνοδο 12,38% και στα 1,18 ευρώ, με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 23,3 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 747/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου εν σχέσει με την εντός σχεδίου έκταση επιφανείας 49,75 στρ. της περιοχής του Λατομείου Ψυχικού και των συντονισμένων ενεργειών που έχει δρομολογήσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητάς της επί των τριών ακινήτων της από το Εθνικό Κτηματολόγιο, προχώρησε στην αναγνώριση του επενδυτικού ακίνητου που βρίσκεται στην Νεφέλης 6 – Ήρας – Περσέως (ΟΤ 133) καθώς πλέον ολοκληρώθηκε η καταχώρισή του στο όνομα της Εταιρείας. Για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν υπάρχουν πολεοδομικοί και νομικοί περιορισμοί.
Από την αποτίμησή του προέκυψε κέρδος 13,762 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αποαναγνωριστεί από τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας σε προηγούμενες χρήσεις.
Λόγω των πολύπλοκων πολεοδομικών και νομικών περιορισμών, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αποτίμηση της αξίας των ακίνητων της σε τρέχουσες τιμές με εξαίρεση του ακίνητο που βρίσκεται στην Νεφέλης 6 – Ήρας – Περσέως (ΟΤ 133), για το οποίο δεν υφίστανται περιορισμοί.
Οι αξίες στις οποίες παρουσιάζονται στις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις τα άλλα ακίνητα της Εταιρείας, είναι η τιμή κτήσης των ακινήτων αυτών κατά την ίδρυση της Εταιρείας (1923) πλέον τυχόν μεταγενέστερων δαπανών βελτιώσεων.
Ως συνέπεια, οι συγκεκριμένες αξίες δεν εκφράζουν την πραγματική σημερινή εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας.
Η Αντικειμενική Αξία, για τη χρήση του 2022, της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο της Παλαιάς Αγοράς ανέρχεται σε 40,355 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχα η λογιστική αξία (ιδιοχρησιμοποιούμενων και επενδυτικών ακινήτων πλην του ακινήτου της Παλαιάς Αγοράς) ανέρχεται σε 15,102 εκατ. ευρώ.
Κεκροψ.jpg
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης