Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χρειάστηκαν κάποιες εταιρείες μερικές μέρες ακόμα για να δημοσιεύσουν αποτελέσματα. Χρόνια τώρα συμβαίνει το ίδιο. Δεν προλαβαίνουν και θέλουν κι άλλη μέρα. Τέσσερις μήνες για κάποιες μάλλον δεν είναι αρκετό διάστημα. Τί να σχολιάσουμε; Απαράδεκτο πραγματικά, ειδικά από εταιρείες που δεν έχουν θυγατρικές και δεν μπορούν σε 4 μήνες να βγάλουν αποτελέσματα και είναι άλλες με δεκάδες θυγατρικές σε όλο τον κόσμο και έχουν δημοσιεύσει δύο μήνες νωρίτερα.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται ο Γενικός Δείκτης. Άνοιξε με μικρή άνοδο και γύρισε με μικρές απώλειες. Χαμηλός ο τζίρος. Ξεχωρίζει και πάλι η ΕΥΔΑΠ για την πτώση της. Υποχωρεί λίγο και η Viohalco με τη Μυτιληναίος, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Πειραιώς. Από τις ανοδικές καλή η εικόνα της Intracom.

JUMBO: Αύξησε στα 26,4 ευρώ από 25,60 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς ενώ τη διατηρεί και στις κορυφαίες της επιλογές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακά υψηλότερα η ΑΛΦΑ και με καλό όγκο και οριακά χαμηλότερα η Eurobank επίσης με καλό όγκο. Η Πειραιώς και η ΕΤΕ έχουν λίγο μεγαλύτερες απώλειες αλλά όχι πάνω από 1%.

ΕΥΔΑΠ: Η πορεία της δικαιολογείται τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από τις δηλώσεις της διοίκησης και ειδικά του κ.Σαχίνη. Στα 6,15 ευρώ και στο -2,38%. Η αποτίμηση στα 657 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Με ταμείο πάνω από την αποτίμηση συν τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η μετοχή κινείται στο ξεκίνημα στο +3% και στα 1,83 ευρώ με την αποτίμηση στα 153 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Δεν μπορούμε να πούμε πως από την ανάγνωση του ισολογισμού έχουμε μείνει ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Χαμηλή η κερδοφορία και δίνει υψηλό p/e. Ωστόσο, έχουμε μία αδάνειστη κατασκευαστική, που διαπραγματεύεται στα ίδια κεφάλαια, έχει ανεκτέλεστο 52 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει την πώληση των διαμερισμάτων που έχουν μείνει στη Ρουμανία και ενός ακινήτου. Ίσως φέτος δούμε καλύτερη πορεία στην κερδοφορία. Θα δώσει και μέρισμα. Περιμένουμε το ύψος του.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξαφνικά στις τελικές δημοπρασίες στη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή πήγε στο +12,38% με την αποτίμηση να φτάνει τα 23,3 εκατ. ευρώ. Στον ισολογισμό βλέπουμε πως έχει προχωρήσει στην αποτίμηση της έκτασης στα Τουρκοβούνια και δίνει και μία αποτίμηση για όλα τα ακίνητα πλην της Παλαιάς Αγοράς. Η αξία ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ και προφανώς αυτός είναι ο λόγος της ανόδου της μετοχής και δεν μπορεί να αποκλειστεί να έχει συνέχεια η κίνηση.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Νέες πωλήσεις μετοχών από τον Ιωάννη Καντώνια. Συνολικά στις 27 Απριλίου ενημέρωσε πως πούλησε 145 χιλ. τεμάχια με μέση τιμή 2,08 ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Έχει αποτίμηση 62 εκατ. ευρώ και στη χρήση είχε ίδια κεφάλαια 54,4 εκατ. ευρώ και ταμείο 13,1 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2023 είχε λάβει άλλα 5,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ταμείο είναι στα 18,6 εκατ. ευρώ.

BRIQ PROPERTIES: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα ύψους 0,1046 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό). Με απώλειες 4,37% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Ανακοίνωσε πριν λίγο αποτελέσματα και έχει βελτίωση στις πωλήσεις αλλά μείωση στα καθαρά κέρδη. Πάλι βέβαια με μονοψήφιο p/e. Χαμηλός ο καθαρός δανεισμός. Αποτίμηση κάτω από τα ίδια κεφάλαια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μικρές ζημιές έβγαλε στη χρήση 2022.

MIG: Νέα μεγάλη υποχώρηση της μετοχής στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Στα 0,1112 ευρώ με απώλειες 9,45%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μεγάλη η υποχώρηση των κερδών στα 6,8 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 103,2 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 127,3 εκατ. ευρώ. Υποχωρεί 4,46% και στα 1,50 ευρώ η μετοχή και μάλιστα με σχετικά καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της. Στα 130 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης