Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στα 26,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Jumbo η Eurobank Equities – Παραμένει top pick

tags :
Στα 26,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Jumbo η Eurobank Equities – Παραμένει top pick
Διαφωνεί με την εκτίμηση της διοίκησης ότι το μικτό περιθώριο κέρδους θα πιεστεί το 2023
Σχετικά Άρθρα
Η εντυπωσιακή εκτέλεση συνεχίζεται απρόσκοπτα αναφέρει σε έκθεσή της για τη Jumbo η Eurobank Equities, με την οποία αυξάνει την τιμή στόχο στα 26,40 ευρώ από 25,60 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς.
Παράλληλα διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.
Η χρηματιστηριακή σχολιάζει τα αποτελέσματα του 2022 και σημειώνει πως η δυναμική φαίνεται να συνεχίζεται και στο πρώτο τρίμηνο του 2023 με αύξηση πωλήσεων 33%.
Αναφορικά με την εκτίμηση της διοίκηση για πίεση στη μικτό περιθώριο λόγω του απότομου τέλους της αύξησης των τιμών, σχολιάζει πως αμφιβάλλει αν αυτό τελικά θα συμβεί.
Κατά τη Eurobank Equities ο κύκλος ανόδου των τιμών που ξεκίνησε τα προηγούμενα τρίμηνα δεν είναι τόσο εύκολο να τελειώσει, καθώς ο βασικός καταλύτης για την αντιστροφή θα είναι είτε η εξάντληση της συσσώρευσης μετρητών μετά την πανδημία η οποία συνεχίζεται και τα νοικοκυριά έχουν συσσωρεύσει καταθέσεις 23 δισ. ευρώ από το Φλεβάρη του 2020 είτε από την επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κάτι που όμως δε φαίνεται να συμβαίνει καθώς η ανεργία μειώνεται.
Για το 2023 περιμένει πωλήσεις 1,1 δισ. ευρώ, EBITDA 393,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 297,5 εκατ. ευρώ. Για το 2024 τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 319,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης