Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μοιράζει πόνο στους σορτάκηδες – Seven UP με οδηγό μη τραπεζικά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μοιράζει πόνο στους σορτάκηδες – Seven UP με οδηγό μη τραπεζικά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτη! Μοιράζει πόσο στους σορτάκηδες με επτά συνεχόμενες ανοδικές. Επιλεγμένα συνεχίζει και προφανώς και αποκτά περισσότερους haters η κίνηση, αφού ο δείκτης ανεβαίνει και η πλειονότητα των μετοχών δεν ακολουθεί. Κάποια στιγμή σήμερα, ο Γ.Δ. ήταν σε υψηλό ημέρας και οι πτωτικές ήταν περισσότερες από τις ανοδικές. Το χρήμα ανακυκλώνεται προς το παρόν και όλοι περιμένουν τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Οι επενδυτές προεξοφλούν τώρα το θετικό αποτέλεσμα ή αν αυτό έρθει θα δούμε πιο βίαιη ανοδική κίνηση; Εξαιρετική η ΔΕΗ σήμερα, η οποία ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό την εκτίμηση των επενδυτών για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού το αποτέλεσμα που θα έρθει θα κρίνει το μέλλον της σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπολίτευσης. Αν βέβαια υλοποιήσει τα όσα έχει υποσχεθεί. Δυνατή κίνηση και νέα υψηλά 13 και κάτι ετών από τον ΟΠΑΠ. Νέα ιστορικά από Jumbo και διάθεση συσσώρευσης στις τράπεζες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στης ΗΠΑ τον Απρίλιο έδειξαν μείωση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων και χαμηλό 2 ετών. Στο 4,9% διαμορφώθηκε και οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά τα στοιχεία. Επίσης υποχώρησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.131,21 μονάδες με άνοδο 0,71% και τζίρο καθαρό περί τα 73 εκατ. ευρώ.

MSCI GREECE REBASED: Δεν το λες και επιτυχία το σημερινό ξεκίνημα. Κάθε αρχή και δύσκολη θα μας πείτε. Αναφορικά με το δείκτη στο οποίο αναφέρεται το νέο συμβόλαιο και μετά από ρεπορτάζ που κάναμε μας είπαν πως real time βλέπουν το δείκτη μόνο ξένες μεγάλες πλατφόρμες. Η ΕΧΑΕ δεν έχει ακόμα δικαιώματα. Συνολικά έγιναν 29 ΣΜΕ στη σειρά Μαΐου και 14 στη σειρά Ιουνίου. Το ΣΜΕ του FTSE 25 έκανε 380 συμβόλαια.

ΔΕΗ: Είναι η μετοχή που κάποιοι αναλυτές έδειχναν προκειμένου ο κάθε επενδυτής να έχει μία εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα και το πολιτικό ρίσκο. Λογικό αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για κρατικοποίηση. Με την κίνηση της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και ειδικά σήμερα, μάλλον κάποιοι προεξοφλούν το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο +3,32% και στα 8,40 ευρώ με όγκο 700 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Μετά τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων κάποιοι αναλυτές είπαν πως οι επενδυτές πρέπει να βρουν εταιρείες με χαμηλή μόχλευση, δυνατό μέρισμα και growth. Μία μετοχή είναι αυτή και λογικό να τη βλέπουμε να σκαρφαλώνει υψηλότερα το τελευταίο διάστημα. Από τον Απρίλιο του 2010 είχε να δει τα σημερινά νούμερα. Στα 16,44 ευρώ και στο +2,75%.

JUMBO: Η άλλη εταιρεία που ικανοποιεί τα παραπάνω κριτήρια είναι η συγκεκριμένη. Και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα κλείνοντας στα 22,66 ευρώ με άνοδο 1,43%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από 1.300 ΣΜΕ είχε προς πώληση στα 1,22 ευρώ το συμβόλαιο Ιουνίου της Alpha Bank. Συνολικά έκανε πάνω από 7,7 ΣΜΕ. Τα αντίστοιχα ΣΜΕ των άλλων συστημικών έκαναν κάτω από 2.000 ΣΜΕ. Με άνοδο 1,51% και στα 1,213 ευρώ η ΑΛΦΑ, στο +1,58% η ΕΥΡΩΒ και στο +0,61% η ΕΤΕ. Υποχώρησε 1,53% η ΠΕΙΡ.

ΕΛΠΕ: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

LAVIPHARM: Μόλις τέλειωσε ο πωλητής ανέπνευσε η μετοχή. Νέα ανοδική και μάλιστα κατά 6,89% με κλείσιμο στα 0,45 ευρώ και όγκο 667 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Break even το 2023 αναμένει η διοίκηση. Το μεγάλο ανεκτέλεστο και οι δραστηριότητες σε ενέργεια, ΣΔΙΤ και real estate δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας και δημιουργίας ταμειακών ροών. Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή. Το θέμα εδώ είναι που θα πουλήσει ο κ.Κούτρας τις μετοχές του. Μόλις πουλήσει νομίζουμε πως θα δούμε μεγάλη κίνηση. Στα 1,70 ευρώ και στο +3,16%.

AUSTRIACARD: Με την εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση βελτιώθηκε κάπως η εικόνα της μετοχής και έκλεισε στα 11,80 ευρώ με άνοδο 3,51%. Υπενθυμίζεται πως με βάση τα ποσοστά που έδωσε τα καθαρά κέρδη του 2023 θα κυμανθούν μεταξύ 14,1 εκατ. ευρώ και 18,1 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις και να μην μπορεί να ξεπεράσει τα 1,90 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 1,89 ευρώ σήμερα και έκλεισε στα 1,84 ευρώ και με απώλειες 1,50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης