Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στάση αναμονής λόγω εκλογών – Συνεδρίαση συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Στάση αναμονής λόγω εκλογών – Συνεδρίαση συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές
O οίκος MSCI δικαίωσε όσους το τελευταίο διάστημα πόνταραν σε μη αλλαγή στον Greece Standard, λέγοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς δε θα ενταχθεί
Σχετικά Άρθρα
Οι εκλογές αρχίζουν να αποκτούν περισσότερη βαρύτητα και η αγορά μπαίνει σε μία στάση αναμονής με τους επενδυτές να περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να μετρούν αντίστροφα.
Μένουν έξι συνεδριάσεις πριν τις κρίσιμες εκλογές και αφού δεν υπήρξε κάποια θετική έκπληξη από τη Morgan Stanley μάλλον η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα θα είναι σήμερα το επικρατέστερο σενάριο.
O οίκος MSCI δικαίωσε όσους το τελευταίο διάστημα πόνταραν σε μη αλλαγή στον Greece Standard, λέγοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς δε θα ενταχθεί.
Έτσι η ανακοίνωση του οίκου δε φέρνει αλλαγές και στη μεγάλη κατηγορία παραμένουν 10 μετοχές (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ,Motor Oil, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank).
Στον Small Cap, που όμως δεν έχει τις ροές του Standard, εντάσσονται Autohellas και Ελλάκτωρ.
Στο επίκεντρο αναμένεται να παραμείνει η Τιτάν μετά την ενημέρωση από τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη, η οποία μίλησε για καλή ζήτηση και τιμολόγηση, ενώ προσβλέπει σε υψηλότερα περιθώρια τα επόμενα τρίμηνα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ένα ήπιο ανοδικό άνοιγμα σήμερα, ανάλογο με την πορεία των ευρωπαϊκών παραγώγων με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και να παίρνουν θάρρος από την υποχώρηση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί ειδικά στις τράπεζες. Οι επενδυτές θα εστιάσουν στις μετοχές των Autohellas και Ελλάκτωρ, οι οποίες εντάσσονται στο δείκτη Small Cap της Μorgan Stanley.

Βeta
Φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο αναμονής, καθώς απομένουν μόλις έξι συνεδριάσεις πριν τις πολύ σημαντικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Ως εκ τούτου περιμένουμε μία συνεδρίαση συσσώρευσης.

Κύκλος
Η αναζωπύρωση της παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης, είχε σαν αποτέλεσμα ο Γ.∆. να ανακρούσει πρύμνη ενώπιον της αντίστασης της τοπικής κορυφής των 1.133-1.141 μονάδων και να κλείσει χαμηλότερα των 1.125 μονάδων που μετατρέπονται και πάλι στην πλησιέστερη αντίσταση. Ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην ζώνη 1.110-1.107 μονάδων

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης