Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η ώρα της κάλπης! Στάση αναμονής και μικρά εβδομαδιαία κέρδη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η ώρα της κάλπης! Στάση αναμονής και μικρά εβδομαδιαία κέρδη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ:
«Βάρεσε» νέα ιστορικά υψηλά ο DAX. Ξεπέρασε και τις 16.300 μονάδες προς το κλείσιμο της δικής μας συνεδρίασης. Με άνοδο κλείσαμε και εμείς έστω και μικρή και καλές συναλλαγές. Βγήκαν κάποιες αγορές και κάποιες πωλήσεις στις τελικές δημοπρασίες αλλά δεν άλλαξαν την εικόνα. Η Μυτιληναίος έκλεισε σε υψηλό ημέρας, τα ΕΛΠΕ σε χαμηλό και η ΔΕΗ με όγκο έκλεισε αμετάβλητη αν και είχε κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Καλή εικόνα σήμερα από την Alpha Bank και τον ΟΠΑΠ. Αυτό ήταν! Τη Δευτέρα, θα έχουμε και το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα αποτυπωθεί στο ταμπλό. Η αναμονή τελείωσε. Σημειώνουμε πως σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,85% ενώ έγραψε μέσα στην εβδομάδα και νέο υψηλό 9 ετών. Από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 21,78%.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Προφανώς και το δεύτερο τρίμηνο δεν έχει τα περιθώρια διύλισης του πρώτου. Ο τουρισμός θα λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο ως αντίβαρο και μένει να δούμε τι θα φέρουν στο σύνολο της χρονιάς οι δύο εταιρείας καθώς έτσι όπως φαίνεται η εικόνα είναι ρευστή και δεν μπορούν να δοθούν εκτιμήσεις. Τα ΕΛΠΕ έκλεισαν με απώλειες 2,15% και στα 7,28 ευρώ, ενώ με μικρότερες απώλειες 0,47% έκλεισε η Motor Oil και στα 21,38 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Σίγουρο bet. Ό,τι αποτέλεσμα και να έρθει δεν αλλάζει την προοπτική της εταιρείας. Τα πρακτορεία θα συνεχίσουν να δέχονται κόσμο, το online θα συνεχίσει να πηγαίνει μπάλα, ο καθαρός δανεισμός θα συνεχίσει να είναι χαμηλός και το μέρισμα με την επιστροφή κεφαλαίου πάνω από 1 ευρώ. Στα 15,92 ευρώ και στο +1,73%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την καλύτερη εικόνα και καλό όγκο η Alpha Bank που χθες είδαμε να πιέζεται και να έχει μεγάλες πωλήσεις. Στα 1,20 ευρώ και στο +1,35%. Με άνοδο και οι δύο άλλες συστημικές πλην της Εθνικής η οποία έκλεισε με απώλειες.

ΕΛΤΟΝ: Καλό το κλείσιμο της μετοχής και με δυνατό όγκο, ενώ σημειώνουμε τις ανακοινώσεις για αγορές μετοχών από insiders. Στα 2,55 ευρώ με 31 χιλ. τεμάχια.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Έκανε πολύ υψηλό όγκο για τα δεδομένα της στον απόηχο της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους της. Όπως έγραψε η στήλη βάζει υποψηφιότητα για έξοδο από την επιτήρηση, ενώ επαναλαμβάνουμε πως έχει προνομιούχες μετοχές που μπορούν να μετατραπούν σε κοινές. Η αποτίμηση είναι χαμηλή. Στα 0,56 ευρώ και στο +19,15% με 11,6 χιλ. τεμάχια. Από την αρχή του έτους και μέχρι χθες είχε συνολικό όγκο 38 χιλ. τεμάχια!

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές και έσβησε τις απώλειες που είχε από την αρχή του έτους. Αδικείται στο ταμπλό, αλλά δε βλέπουμε και κάποια διάθεση από τους βασικούς μετόχους να προβάλουν την πραμάτεια τους.

INTRALOT: Αδύναμη η μετοχή εδώ και μέρες και δείχνει πως έχει πωλητή, αλλά μαζεύεται η προσφορά όμορφα αλλά χαμηλότερα. Στα 0,5850 ευρώ και στο -0,85% με όγκο 125 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Αδύναμη και η συγκεκριμένη. Στα 1,8020 ευρώ και στο -0,44%.

LAVIPHARM: Γύρισε και πάλι κοντά στα 0,40 ευρώ. Στα 0,4050 ευρώ συγκεκριμένα μετά το σημερινό -1,70% που έγινε με σχεδόν 80 χιλ. τεμάχια.

Καλό βόλι και καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης