Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων profit taking

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων profit taking
Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εξαιρετικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με την Εθνική Τράπεζα να ανακοινώνει αποτελέσματα σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα
Δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση μετά την πρόσφατη πορεία και τα μεγάλα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
Το γεγονός ότι οι συνομιλίες στις ΗΠΑ για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους δεν έχουν καταλήξει ακόμα αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Από την άλλη συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εξαιρετικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με την Εθνική Τράπεζα χθες να ανακοινώσει αποτελέσματα σημαντικά ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων και να παραπέμπει σε υψηλή διανομή μερίσματος το 2024.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ με τους αναλυτές να περιμένουν ένα καλό σετ αποτελεσμάτων και αύριο δημοσιεύει η ΔΕΗ.
Σήμερα επίσης δημοσιεύει και η Quest.
Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δεν ενθουσίασαν.

Eurobank Equities
Σήμερα αναμένουμε περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εν μέσω του κλονισμένου διεθνούς κλίματος με αιτία το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Δεδομένου του επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό θα περιμέναμε περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα. Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς και αναμένεται ένα δυνατό ξεκίνημα της χρήσης.

Optima Bank
Μετά το πρόσφατο ράλι (+6,42% ο Γ.Δ. σε δύο μέρες) αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα πάρουν κάποια κέρδη σήμερα, με τις Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να συνεχιστούν.

Beta
Το ΧΑ μπορεί να συσσωρεύσει σήμερα, με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη αλλά και την απόδοση 30% από την αρχή του έτους.
Σταδιακά η αγορά θα απεμπλακεί από τις πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται κυρίως με τις εκλογές και θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα και τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.

Κύκλος
Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο 2023. Τα τεχνικά δεδομένα δεν μεταβλήθηκαν με το Γ.∆. να κινείται σε μικρό εύρος διαμορφώνοντας συνθήκες συσσώρευσης, αναμένοντας τον καταλύτη που θα οδηγήσει στην ανοδική ή στην πτωτική κατεύθυνση βραχυπρόθεσμα. Μπάιντεν και Μακάρθι δεν συμφώνησαν για την αύξηση του ορίου του χρέους με τους δείκτες στη Wall Street να υποχωρούν προϊδεάζοντας αρνητικά και για τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Depolas
Στο μέτωπο των εγχώριων αποτελεσμάτων, η ΕΤΕ δημοσίευσε ένα καλό Α΄ τρίμηνο με αύξηση εσόδων από τόκους στα 497εκ ευρώ (+18% σε τριμηνιαία βάση) και τα οργανικά κέρδη να κινούνται στα 228 εκ ευρώ (+16% σε τριμηνιαία βάση). Δυνατά σημεία του ισολογισμού αποτελούν ο υψηλός δείκτης κάλυψης ρευστότητας (LCR) στο 269% (και ο υψηλότερος του κλάδου), αλλά και ο δείκτης κάλυψης ΜΕΑ στο 87,6%. Σημαντική απόδοση ιδίων κεφαλαίων με τα ενσώματα ίδια κεφάλαια να διαμορφώνονται πλέον στα 6,3 δισ ευρώ. Για τον τίτλο εκτιμούμε ότι υπάρχει περιθώριο για rerating μεσοπρόθεσμα, αλλά συστήνουμε προσοχή βραχυπρόθεσμα λόγω της σημαντικής ανόδου που έχει ήδη επιτευχθεί. Ικανοποιητικά ήταν και τα αποτελέσματα της ΕΛΧΑ καθώς τα προσαρμοσμένα  EBITDA ανήλθαν στα 70,3εκ ευρώ έναντι 74,7 πέρυσι. 
Τα επίπεδα των 1250 μονάδων εκτιμούμε ότι είναι το καλύτερο σενάριο για τον ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθυμίζουμε τον σημαντικό αριθμό αποκοπών μερισμάτων  δεικτοβαρών εισηγμένων μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το επιχειρηματικό κλίμα 
IFO Μαΐου στη Γερμανία, αλλά και την δημοσίευση των πρακτικών της FED από την συνεδρίαση της 2-3 Μαΐου, όπου θα δοθεί και η μεγαλύτερη βαρύτητα.  

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης