Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρασύρθηκε από το διεθνές κλίμα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρασύρθηκε από το διεθνές κλίμα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πέσαμε πάλι στην περίπτωση. Τα ξένα είχαν κορυφώσει και βρήκαν την αφορμή τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για να διορθώσουν. Λες και είναι η πρώτη φορά που γίνεται πολιτικό παζάρι στις ΗΠΑ για το ανώτατο όριο του χρέους. Όμως πάντα τα βρίσκουν και λογικά το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Βέβαια, αυτό μας επηρεάζει, γιατί σήμερα αν δεν ήταν τα ευρωπαϊκά με τέτοιες απώλειες (-2% ο DAX και ο CAC 40), εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και να πηγαίναμε πάλι πάνω. Παρασυρθήκαμε αν και πήγαμε καλύτερα, χάνοντας 1,12%. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε 2,96%. Καλός και σήμερα ο τζίρος ο οποίος μαζί με τα πακέτα ξεπέρασε τα 146 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λογικό να έχει ο δείκτης μεγαλύτερες απώλειες από αυτές του γενικού δείκτη. Άλλη και η πορεία των συστημικών φέτος. Η Eurobank στο -4,05%, η Εθνική στο -2,65%, η Alpha Bank στο -2,64% και η Πειραιώς στο -1,79%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν αυτήν την πορεία. Το ταμπλό μας έδειξε ότι οι επενδυτές αλλιώς τα περίμεναν. Είχε την ευκαιρία η διοίκηση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη να δώσει μία εικόνα του 2023, αλλά δεν το έκανε. Προφανώς αυτό στοίχησε σήμερα. Η πορεία της μετοχής από τότε που έκανε το placement είναι απογοητευτική, αλλά θα πούμε πως παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη και θα την κρατήσουμε στις επιλογές της στήλης, γιατί λογικά μπορεί και με μείωση κερδών φέτος να είναι τσάμπα σε όρους p/e και όχι μόνο. Στο -5,61% και στα 1,6840 ευρώ με όγκο πάνω από 377 χιλ. τεμάχια. Η τιμή κλεισίματος είναι και χαμηλό ημέρας.

QUEST: Είχε απογοητεύσει πολλούς φίλους της η πορεία της τους τελευταίους μήνες. Μαζί και εμάς που την περιμέναμε υπομονετικά. Την είχαν πάει τον περασμένο Οκτώβριο κάτω από τα 5 ευρώ. Είχε βέβαια τρομερό ράλι τα προηγούμενα έτη, αλλά η αποτίμησή της ήταν ακόμα χαμηλή, ειδικά αν συγκρίναμε τα δικά της θεμελιώδη με τα θεμελιώδη άλλων εταιρειών πληροφορικής. Η μέρα με τη νύχτα ήταν και είναι. Στα 5,66 ευρώ με άνοδο 9,27% και όγκο 145 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Το γράφημα φώναζε ενώ οι καταλύτες έχουν παρουσιαστεί από την ίδια την εταιρεία εδώ και καιρό. Τρομερή κίνηση μέσα σε λίγες μέρες. Στις 9 Μαΐου που βάλαμε τη μετοχή στις επιλογές της στήλης ήταν στα 7,88 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 8,80 ευρώ και στο +3,53% με υψηλό ημέρας τα 8,93 ευρώ. Σπάζοντας τα προηγούμενα υψηλά και τα προ πανδημίας περιμένουμε κίνηση ανάλογη με αυτήν που έκαναν άλλα βαριά χαρτιά.

CENERGY: Ξανά σε ιστορικά υψηλά.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ωραία κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες και ωραίο το γράφημα. Πάτησε ωραία πριν μερικούς μήνες στα 5 ευρώ και σταδιακά απομακρύνθηκε και σήμερα είναι σε υψηλό 13 μηνών. Στα 7,34 ευρώ και στο +0,27%.

INTRALOT: Συνέχισε και σήμερα ο πωλητής αν και έκλεισε με αγοραστή η μετοχή στα 0,58 ευρώ και στο -2,52%.

ΕΛΤΟΝ: Σε υψηλά 19 ετών βρίσκεται η μετοχή και με την αξία της αφού εδώ και μήνες φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για να ξεφύγει από το περιβάλλον μιζέριας που έχουν στρογγυλοκαθίσει δεκάδες άλλες μετοχές της κατηγορίας της. Εδώ και ένα χρόνο το γράφημα είναι μόνο ανοδικό. Στα 2,64 ευρώ και στο +3,53% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια. Πρόσφατα είδαμε αγορές μετοχών από insider.

Q&R: Υψηλά 9 ετών περίπου για τη μετοχή.

INTERTECH: Δείχνει στο ταμπλό πως μαζεύεται η μετοχή προσεκτικά. Και μάλιστα όταν δε βρίσκουν κομμάτια κάτω από 1 ευρώ, ανεβαίνουν υψηλότερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα ψιλά πέρασε μάλλον η ανακοίνωση της εταιρείας. Χαρτοφυλάκιο 186 ακινήτων αγοράζει καθώς η προσφορά της ήταν η καλύτερη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης