Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Περαιτέρω κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Περαιτέρω κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές
Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται μπορούν να προσφέρουν στήριξη – Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα
Με τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ να μην έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία, οι επενδυτές ανησυχούν με αποτέλεσμα οι αγορές να εμφανίζουν νευρικότητα και απώλειες.
Αυτό το κλίμα αναμένεται σήμερα να επηρεάσει την εγχώρια αγορά με τους αναλυτές να μην αποκλείουν περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Από την άλλη, αρκετές εταιρείας δημοσίευσαν χθες την πορεία του πρώτου τριμήνου και οι μετοχές τους θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ με τη διοίκηση να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ και να γυρίζει σε αρνητικό καθαρό δανεισμό ο όμιλος κατά 77 εκατ. ευρώ.
Η Quest επίσης ανακοίνωσε καλά νούμερα, όπως και η Autohellas.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης σήμερα θα δημοσιεύσει η ΔΕΗ.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Coca Cola διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,78 ευρώ ανά μετοχή και λόγω βαρύτητας ίσως επηρεάσει η αποκοπή τους δείκτες που συμμετέχει.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές είναι πιθανό να ακολουθήσουν τις διεθνείς τάσεις καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ επισκιάζουν το κλίμα.

Optima Bank

Περιμένουμε πως οι επενδυτές θα εστιάσουν στις εξελίξεις στις ΗΠΑ και στα εταιρικά αποτελέσματα στη σημερινή συνεδρίαση (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas).

Euroxx

Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ίσως μετριάσει τη διόρθωση καθώς οι διεθνείς αγορές δείχνουν αρνητικές. Τα αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο και θα προσφέρουν στήριξη στα μεγάλα ονόματα της αγοράς.

Depolas
Τα αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν χθες διεθνώς και επηρέασαν και την εγχώρια αγορά. Οι λόγοι για το επιβαρυμένο κλίμα, εδράζονται στις συζητήσεις για το χρέος των ΗΠΑ, αλλά και στα πρακτικά της FED που αναδεικνύουν την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Στο εσωτερικό, οι επενδυτές απολαμβάνουν άλλο ένα σετ καλών εταιρικών αποτελεσμάτων από ΟΠΑΠ, Quest, Autohellas, τα οποία προσφέρουν ένα θετικό πάτημα στις βελτιωμένες πλέον αποτιμήσεις. Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε λειτουργικά EBITDA 196.5εκ ευρώ (+16.4% σε ετήσια βάση), ενώ η Autohellas με συνεισφορά στο τζίρο και της Hertz Πορτογαλίας είδε αύξηση 30,6% στα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 17,6εκ. Ευρώ, παρόλο που το Α’ τρίμηνο είναι εποχικά αδύναμο. Ο Όμιλος Quest κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 πέτυχε αύξηση EBITDA +15,3% στα 19,5εκ. Ευρώ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Α΄ τριμήνου (2η μέτρηση), την προσωπική κατανάλωση Α΄ τριμήνου και τον αντίστοιχο δείκτη τιμών καταναλωτή αυτής στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Γερμανίας σήμερα το πρωί κατά την τελευταία μέτρηση.

Κύκλος
Στο ημερήσιο γράφημα του Γ.∆. η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη και ως εκ τούτου εν δυνάμει πιθανό πέρας της τρέχουσας διόρθωσης είναι οι 1.170 μονάδες. Συνεχίζεται η διολίσθηση των δεικτών στη Wall Street.
Τα εύσημα της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία αλλά ζητεί όριο +2,6% στις δαπάνες στις δαπάνες του 2024

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης