Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Διατήρηση των θετικών τάσεων με το βλέμμα στις ΗΠΑ – ΔΕΗ και Coca Cola στο επίκεντρο

XA: Διατήρηση των θετικών τάσεων με το βλέμμα στις ΗΠΑ – ΔΕΗ και Coca Cola στο επίκεντρο
Θα συνεχιστεί η βελτίωση των αποτιμήσεων λόγω του εκλογικού αποτελέσματος
Σχετικά Άρθρα
Θετικοί παραμένουν οι αναλυτές για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου τις επόμενες εβδομάδες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο οδηγεί σε re-rating.
Τα ισχυρά αποτελέσματα της ΔΕΗ και η ήπια αναθεώρηση του στόχου των EBITDA από τη διοίκηση βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Coca Cola, η οποία λόγω της αποκοπής του μερίσματος πιέστηκε χθες.
Κατά τη διάρκεια του investor day, η διοίκηση έδωσε θετικό μήνυμα σημειώνοντας πως θα αναβαθμίσει τους μεσοπρόθεσμους στόχους και συγκεκριμένα η ετήσια αύξηση εσόδων αναμένεται σε οργανική βάση στο 6-7% από 5-6% που ήταν η προηγούμενη. Επίσης περιμένει αύξηση του περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης.
Μέρισμα θα πληρώνει το 40-50% των συγκρίσιμων κερδών και ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA θα παραμείνει μεταξύ 1,5 και 2.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα ήσυχο άνοιγμα καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο, αλλά η εγχώρια αγορά είναι πιθανό να παραμείνει σε θετικό έδαφος τις επόμενες εβδομάδες, αναγνωρίζοντας πως οι ελληνικές μετοχές ανατιμολογούνται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Optima Bank
Αναμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί με τη ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την ισχύ της.

Beta
Η αγορά αφομοιώνει τα υψηλά 9 ετών με αξιοσημείωτη δύναμη στις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Περιμένουμε μία συνέχεια της ανοδικής κίνησης με αγορές στα βαριά χαρτιά, με τη βελτίωση του κλίματος στις ξένες αγορές να συμβάλει επίσης σε μία ανοδική συνεδρίαση.

Κύκλος
Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, οι αγοραστές πήραν και πάλι τα ηνία της πορείας του Γ. ∆. στα χέρια τους και επιχειρούν να τον ωθήσουν σε υψηλότερα επίπεδα από τα προσφάτως κατακτηθέντα, δηλ. τις 1.205-1.219 μονάδες, με τις 1.268 να συνιστούν
το ισχυρότερο οχυρό αντίστασης. Η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη προσδιορίζεται στις 1.170 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης