Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακόμα πιο ψηλά – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις από εγχώριους και ξένους

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακόμα πιο ψηλά – Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις από εγχώριους και ξένους
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στο εξωτερικό σήμερα δεν είναι αρνητικό και αυτό μας βοηθάει. Επιμένουν οι αναλυτές για συνέχισης της ανατιμολόγησης το επόμενο διάστημα λόγω του εκλογικού αποτελέσματος. Η τάση είναι δυνατή και ο γενικός δείκτης ξεκίνησε καλά και με άνοδο 0,70%. Καλός και ο τζίρος αν και έχει και πακέτα. Καλή κίνηση από ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική αλλά και από τις άλλες συστημικές. Υποχωρεί η Autohellas. Κοιτάζει τα ενδοσυνεδριακά υψηλά 9 ετών η αγορά και απορροφά με ευκολία τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΔΕΗ: Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά λένε οι αναλυτές και η διοίκηση αύξησε λίγο το στόχο για τα EBITDA και είπε θα είναι στα 1,2 δισ. ευρώ από 1,1 δισ. ευρώ που είχε δώσει πριν χωρίς να περιλαμβάνει τις εξαγορές. Από την Enel Romania είχε πει πως θα έχει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ EBITDA. Το πρώτο τρίμηνο άνοιξε το δρόμο για διανομή μερίσματος το 2024. Οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ λόγω των επενδύσεων σε ΑΠΕ. Οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια σημειώνουν πως διατηρούν τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία και των στόχων όπως αναλύθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Στα 9,49 ευρώ το άνοιγμα με άνοδο 1,44%.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα ο τζίρος μειώθηκε 11,3% και στα 1,992 δισ. ευρώ αλλά τα EBITDA ανήλθαν στα 280,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 65%. Η τελική γραμμή εμφάνισε κέρδη 51,1 εκατ. ευρώ από ζημία 185,7 εκατ. ευρώ. Το καθαρό χρέος ανήλθε στα 2,04 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 642 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2022. Θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε μεγαλύτερη αύξηση λόγω του επενδυτικού προγράμματος που ανακοίνωσε και περιμέναμε βέβαια.

MOTOR OIL: Ανακοίνωσε πριν από λίγο εξαγορά εταιρείας που έχει ποσοστό σε εταιρείες με χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ισχύος 1,9GW. Δε μας ανακοίνωσε βέβαια τίμημα και θα θέλαμε και μία ανάλυση για τα «στάδια». Στα 22,50 ευρώ με άνοδο 1,08%.

ATTICA GROUP: Δημοσιεύτηκε η δημόσια πρόταση της STRIX και έχει και ένα μικρό bonus. Ενώ περιμέναμε στα 2,59 ευρώ το τίμημα ανά μετοχή, θα είναι τελικά 2,64 ευρώ. Θα υπενθυμίζουμε πως η στήλη ήταν η πρώτη που είχε σημειώσει ότι μπορεί η ΑΝΕΚ να μην προλάβει τη δημόσια πρόταση ή να μείνει εκτός και ήθελε προσοχή. Μάλιστα λέγαμε πως έπρεπε να υπάρξει ένα σχετικό ερώτημα από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ξεκαθαριστεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η δημόσια πρόταση γίνεται για τους μετόχους της ΑΤΤΙΚΑ που έχουν τώρα μετοχές. Πάλι όμως, δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει και επιπλέον πρέπει να περιμένουμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνουμε επίσης πως η Τράπεζα Πειραιώς που έχει τη MIG, η οποία είχε την Attica Group και τη μεταβίβασε στη STRIX, η οποία όμως ανήκει στην Πειραιώς και κατέθεσε τη δημόσια πρόταση, έχει πάρει σύμβουλο για τη δημόσια πρόταση την Πειραιώς!! Αναμένεται το ενημερωτικό δελτίο για να ξεκινήσει η δημόσια πρόταση. Στα 2,59 ευρώ άνοιξε η μετοχή. Νομίζουμε πως για 5 σεντς δε συμφέρει κάποιο να παραμένει τη δημόσια πρόταση την ώρα που έχει στηθεί πάρτι στο ταμπλό.

AVAX: Η χθεσινή ανοδική κίνηση της μετοχής αποδόθηκε στην επανεμφάνιση γνωστών σεναρίων για εξαγορά από μεγάλο άλλο εισηγμένο όμιλο, τα οποία όμως μάλλον διαψεύδονται και δεν είναι και καινούρια. Στο 1 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

LAMDA: Με διαθέσεις και σήμερα για άνοδο. Στα 6,28 ευρώ και στο +2,61%.

INTRALOT: Την ερχόμενη Τρίτη δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, πριν το άνοιγμα της αγοράς και μετά το κλείσιμο θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΕΧΑΕ: Κάνει πρόβες το 5 και θα είναι η πρώτη φορά από το Γενάρη του 2020. Δηλαδή επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα. Θυμηθείτε τώρα τι έχουμε γράψει για εκείνες τις μετοχές που δεν είχαν βρεθεί στα προ πανδημίας και τη συμπεριφορά τους όταν τα έσπασαν.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 3,34 ευρώ και στο +2,77% μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοράς του ποσοστού του μετόχου μειοψηφίας. Θα πρέπει να δούμε λίγο το τίμημα, γιατί ο μέτοχος ουσιαστικά έδωσε μία εταιρεία με μεγάλα δάνεια και έγινε κούρεμα ενώ έβαλε και λεφτά η Μοτοδυναμική. Η ΜΟΤΟ παρά το ράλι μας δείχνει πως έχει ακόμα περιθώριο ανόδου. Σε σύγκριση με ομοειδείς πάντα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης