Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Άνω των προσδοκιών το ξεκίνημα του 2023 για την AS Company – Τι σχεδιάζει για Ελούντα... τι αναφέρει η διοίκηση στο BN;

Άνω των προσδοκιών το ξεκίνημα του 2023 για την AS Company – Τι σχεδιάζει για Ελούντα... τι αναφέρει η διοίκηση στο BN;
Ο κ.Παπασπύρου τόνισε πως η περσινή δέσμευση της διοίκησης για το μέρισμα ισχύει στο ακέραιο
Η πολύ καλή πορεία του 2022 συνεχίζεται για την AS Company και το 2023 με τη διοίκηση να εκτιμά πως θα μπορέσει να πετύχει υψηλότερα EBITDA στο σύνολο της χρήσης.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης, Παναγιώτης Παπασπύρου μιλώντας στο Bankingnews ανέφερε πως το 2022 ήταν μία πολύ καλή χρονιά με το τζίρο να καταγράφει ρεκόρ και τα EBITDA να αυξάνονται 20%.
Στο ξεκίνημα του 2023 διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις και μάλιστα είναι πάνω από τις προσδοκίες και η εκτίμηση είναι πως και ο Ιούνιος θα είναι καλός.
Επιπλέον και τα κόστη είναι βελτιωμένα αφού τα κόστη μεταφοράς των εμπορευμάτων έχουν υποχωρήσει αισθητά, αν και δεν έχουν φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η διολίσθηση του δολαρίου επίσης βοηθάει μειώνοντας το κόστος των εισαγωγών.

Καλή είναι και η πορεία των θυγατρικών σε Κύπρο και Ρουμανία με τις πωλήσεις στο εξωτερικό να δημιουργούν το 17,6% των συνολικών πωλήσεων.
Ο κ.Παπασπύρου τόνισε πως η περσινή δέσμευση της διοίκησης για το μέρισμα ισχύει στο ακέραιο και για τις επόμενες χρήσης θα συνεχίσει να δίνει μερίσματα που αντιστοιχούν σε μερισματική απόδοση 4-5%.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη έχει ανακοινώσει μέρισμα για το 2022 0,11 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).
Μάλιστα θεωρεί τη μετοχή πως είναι αρκετά φθηνή καθώς τα ίδια κεφάλαια είναι υψηλότερα της αποτίμησης.
Αναφορικά με τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Κρήτη, σημείωσε πως σήμερα έχει στην κατοχή της 82 στρέμματα σε Πλάκα και Ελούντα συνολικής αξίας 3,7 εκατ. ευρώ.
Για τα σχέδια που έχει η εταιρεία, τόνισε πως βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης ερευνώντας τις επιχειρηματικές δυνατότητες προκειμένου να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο ή στο ταμείο ανάκαμψης.

Καλύτερα αναμένεται να πάει το 2022 και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις το 2022 ανήλθαν στα 28,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 26,3%, τα EBITDA στα 4,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20%, ενώ τα καθαρά κέρδη λόγω υποαξίας στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων μειώθηκαν στα 3,28 εκατ. ευρώ από 3,97 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση είναι στα 30 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως το p/e είναι λίγο κάτω από 10 φορές ενώ με ίδια κεφάλαια 34,7 εκατ. ευρώ (ή 2,52 ευρώ ανά μετοχή) και ο δείκτης p/bv είναι κάτω από μία φορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης