Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Προσπάθεια υπεράσπισης των πρόσφατων υψηλών με χαμηλό τζίρο

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Προσπάθεια υπεράσπισης των πρόσφατων υψηλών με χαμηλό τζίρο
Η αργία σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ίσως περιορίσει τις εγχώριες συναλλαγές αλλά η συμφωνία για το χρέος στις ΗΠΑ βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία
Σχετικά Άρθρα
Η αρχική συμφωνία για το χρέος στις ΗΠΑ βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία και οδηγεί ξανά τις αγορές υψηλότερα, αν και δεν υπήρχε κάποιος που να πιστεύει ότι οι πολιτικοί των ΗΠΑ θα άφηναν τη χώρα να χρεοκοπήσει και δε θα ανέβαζαν το ανώτατο όριο του χρέους.
Ο Νikkei κινήθηκε σε υψηλό 33 ετών και οι ευρωπαϊκές αγορές ετοιμάζονται σύμφωνα με την πορεία των παραγώγων για ανοδικό άνοιγμα.
Υποτονικές περιμένουν πάντως τις συναλλαγές οι αναλυτές καθώς σήμερα είναι κλειστές οι αγορές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αργιών.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις εκλογές και η δυναμική των μετοχών δεν αποκλείεται να διατηρηθεί με τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που πάντως δείχνουν ότι το φρέσκο χρήμα που εισέρχεται τις απορροφά με άνεση.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ με τους αναλυτές να περιμένουν βελτιωμένα μεγέθη στο πρώτο τρίμηνο λόγω της συναλλακτικής δραστηριότητας, αλλά στο τζίρο και όχι στα καθαρά κέρδη.
Το περσινό πρώτο τρίμηνο είχε όφελος από φορολογικές διαφορές.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,21888 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα υπό το πρίσμα της συμφωνίας για το χρέος των ΗΠΑ με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι μάλλον υποτονική λόγω των αργιών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η αγορά θα εστιάσει στα εταιρικά αποτελέσματα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Euroxx
Η εγχώρια αγορά θα προσπαθήσει να συσσωρεύσει και να αφομοιώσει τα πρόσφατα υψηλά. Οι όγκοι των συναλλαγών ίσως να είναι ηπιότερη λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Beta
Τα θετικά νέα από μία πιθανή συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ δείχνουν ένα θετικό άνοιγμα παρά τα βραχυπρόθεσμα ικανοποιητικά κέρδη.
Σημειώστε επίσης πως οι αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας.

Κύκλος
Προς συμφωνία Μπάιντεν- Μακάρθι για το χρέος στις ΗΟΠ με τη Wall Street να παραμένει σήμερα κλειστή. Το απόγευμα, η ΕΧΑΕ ανακοινώνει αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο, την Τρίτη είναι σειρά της Motor Oil, της Intralot, των Πλαστικών Θράκης και της E-Net ενώ την Τετάρτη λαμβάνουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI και εκδίδονται 6μηνα έντοκα γραμμάτια. Στις 1.268 μονάδες του Γ.∆. το κοντινότερο όριο αντίστασης, στις 1.170 η εγγύτερη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης