Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυνηγώντας τα χαρτιά που έχουν μείνει πίσω – Σε νέα υψηλά δείκτες και μετοχές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυνηγώντας τα χαρτιά που έχουν μείνει πίσω – Σε νέα υψηλά δείκτες και μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: «Μία μετοχή που έχει μείνει πίσω». Αυτή ψάχνουν όσοι δεν έχουν μετοχές για να «απαλύνουν» τον πόνο τους και να πειστούν ότι δεν κυνηγάνε τις μετοχές, αλλά βρήκαν την ευκαιρία. Έτσι περνάνε οι μέρες και οι μετοχές πάνε όλο και πιο πάνω. Νέα υψηλά πάλι σήμερα και οι πρωταγωνιστές συνεχίζουν να αυξάνονται. Η διάχυση πιάνει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Δεκάδες οι φθηνές μετοχές, αλλά από δικαιολογίες, όσες θέλετε έχουν όσοι δεν πιστεύουν στην άνοδο.

Στα ψηλά θα μπουν οι τελευταίοι και εκεί θα κάνει ένα πισωγύρισμα η αγορά για να τους εγκλωβίσει. Όσοι πιστεύουν στα θεμελιώδη έχουν αγοράσει χαμηλά και καιρό πριν. Ταλαιπωρήθηκαν, φοβήθηκαν, αλλά έμειναν. Αυτοί βγάζουν τα περισσότερα. Αρκεί να μην είναι άπιστοι. Δίνεις και από λίγα κάθε τόσο και βελτιώνεις ρευστότητα. Δημιουργούνται άλλες ευκαιρίες, ή θα έρθουν αργότερα.

Πολλές οι μετοχές πάλι σήμερα που έκαναν νέα υψηλά (ιστορικά, πολυετή, 52 εβδομάδων κτλ). Νέα υψηλά και ο Γενικός Δείκτης. Ωραίος και ο τζίρος με δεδομένη την αργία σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνουμε πως οι τράπεζες είχαν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και πήραν ανάσες σήμερα.

ΑΧΑΡΤΟΙ: Από την ανάλυση που έχουμε κάνει για το πρώτο τετράμηνο ξέρετε ποιοι είχαν χώσει τα πιο πολλά χαρτιά; Ποιοι δηλαδή ήταν πωλητές επί 4 μήνες; Με βάση τα στοιχεία από Axianumbers και την ανάλυση της σύνθεσης των αμοιβαίων κεφαλαίων, προκύπτει πως οι Έλληνες θεσμικοί είχαν κάνει πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΜOTOR OIL: Όπως πολλές μετοχές που έκαναν κίνηση πριν δημοσιευτούν τα αποτελέσματα τριμήνου, έτσι και η συγκεκριμένη. Στο +5,25% και στα 24,04 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Μέχρι και αυτή έχει κάνει κίνηση. Στα 6,85 ευρώ και στο +1,78%.

ΟΛΠ: Ξεπέρασε τα 20 ευρώ σήμερα αντί βέβαια να είναι ήδη στα 25 ευρώ και να κοιτάει ακόμα πιο ψηλά. Θα έρθει και η ώρα της συγκεκριμένης μετοχής γιατί δεν μπορεί να θέλουν να βλέπουν έτσι αυτοί που έχουν τις περισσότερες. Στα 20,10 ευρώ και στο +1,41%.

ΑΔΜΗΕ: Πάει να ξαναπιάσει και αυτή τα δύο ευρώ.

AEGEAN: Βy the book η κίνηση… Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή. Στα 9,84 ευρώ και στο +5,69%.

ΕΧΑΕ: Θα θυμίσουμε πως στην αρχή του έτους ήταν στα 3,10 ευρώ. Σήμερα έχει κερδίσει πάνω από 2 ευρώ και ακόμα είναι τσάμπα, αν έρθουν όσα αναμένονται. Στα 5,29 ευρώ το σημερινό κλείσιμο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Φανταστείτε που θα μπορούσε να πάει η συγκεκριμένη αν την «ανακάλυπταν». Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

AUSTRIACARD: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή. Οι επενδυτές αναζητούν μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Θα μας πείτε τι πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη αφού όσο ήταν ΛΥΚ στο Χ.Α. είχε κάνει άλμα λόγω της διασυνοριακής συγχώνευσης. Αν το δείτε σε σύγκριση με άλλες του κλάδου, ναι, έχει μείνει πίσω.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Όταν βέβαια παίζουν άλλες κι άλλες και η φθηνότερη του κλάδου, κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα, δε θα μπορούσε να μείνει πίσω. Στα 4,19 ευρώ και στο +5,94%,

ΑΒΑΞ: Δυνατές αγορές μετοχών και φαίνεται πως η φήμη που κυκλοφόρησε ξανά στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έφερε τοποθετήσεις. Στο +5,02% και στα 1,0460 ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Έκανε δύο πακετάκια σήμερα με τις πληροφορίες να λένε ότι οι μετοχές πήγαν στο χαρτοφυλάκιο μεγάλου θεσμικού. Από την άλλη περιμένουμε να ανακοινωθεί το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου. Θα μπορούσε να δώσει καλή απόδοση η διανομή, αφού οι μετοχές δεν είναι πολλές. Με 10 δηλαδή λεπτά η εταιρεία δε δίνει πάνω από 2,4 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Είχε μεγάλες εντολές πώλησης στην προσυνεδρίαση. Όχι μόνο τις σκούπισαν όλες οι αγοραστές, οδήγησαν και τη μετοχή ξανά υψηλότερα. Έχει μείνει πίσω και αυτή σε σύγκριση με άλλες.

AS COMPANY: Όταν δείχνεις εξωστρέφεια και ενημερώνεις δημοσιογράφους και επενδυτές βρίσκει το δρόμο της και η μετοχή. Δυστυχώς, πολλοί που ασχολούνται με την αγορά ακόμα και επαγγελματίες και μιλάμε σε κορυφαίο επίπεδο, για τις μισές εισηγμένες, δεν ξέρουν όχι τι πουλάνε και αν είναι φθηνές ή ακριβές αλλά ούτε πως γράφονται στο ταμπλό. Στα 2,40 ευρώ και στο +4,35%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης