Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει γύρω από τα πολυετή υψηλά – Focus στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει γύρω από τα πολυετή υψηλά – Focus στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε αρκετά αποτελέσματα για να στρέψουμε το βλέμμα, έχουμε ήπιες κινήσεις στο εξωτερικό και εδώ μία τεχνικά υπεραγορασμένη αγορά, που θα μπορούσε να δώσει μία συσσώρευση ή και διόρθωση. Επίσης έχουμε αύριο το τέλος του μήνα αλλά και το rebalancing του MSCI, που θα αυξήσει τις συναλλαγές. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα του Γενικού Δείκτη με καλές συναλλαγές που οφείλονται στον υψηλό όγκο που έκανε η Aegean στο ξεκίνημα.

AEGEAΝ: 130 χιλ. τεμάχια έγιναν στα πρώτα λεπτά και η μετοχή κινείται πέριξ του χθεσινού κλεισίματος και με οριακή άνοδο. Έγραψε υψηλό βέβαια στα 10,12 ευρώ στα πρώτα λεπτά και τώρα είναι στα 9,88 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί 0,6% ο τραπεζικός δείκτης καθώς κατοχυρώνονται κέρδη στις συστημικές.

ΕΛΠΕ: Με άνοδο 1,5% και τιμή 8,1 ευρώ. Καλός ο όγκος και δείχνει διαθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

ΕΧΑΕ: Βελτιωμένα τα μεγέθη, νομίζουμε ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων με την τελική γραμμή να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αλλά το περσινό πρώτο τρίμηνο είχε όφελος από φορολογία, άρα τα φετινά είναι καλύτερα κατά 600 χιλ. ευρώ. Τα έσοδα έχουν καλή βελτίωση και από 9,47 εκατ. ευρώ πήγαν στα 11,14 εκατ. ευρώ. Αρκετά πάνω βέβαια οι αμοιβές του προσωπικού λόγω των αυξήσεων που δόθηκαν και της αύξησης του προσωπικού με αποτέλεσμα από 2,64 εκατ. ευρώ πήγαν στα 3,28 εκατ. ευρώ.

Πάνω και οι αμοιβές των συμβούλων του Δ.Σ. και των επιτροπών. Επιπλέον, αν βάλουμε την υποαξία λόγω της συμμετοχής στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ τότε τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της μητρικής είναι μειωμένα στα 2,22 εκατ. ευρώ από 5,83 εκατ. ευρώ (πέρυσι είχε μεγάλη υπεραξία από την ίδια συμμετοχή). Απώλειες 3,4% για τη μετοχή με την τιμή στα 5,11 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Είχε δώσει μία ενημέρωση ήδη και σήμερα δημοσίευσε αναλυτικά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η απουσία εσόδων από τα προϊόντα Covid έχει επηρεάσει, αλλά ήταν αναμενόμενο. Τζίρος στα 93 εκατ. ευρώ από 106,2 εκατ. ευρώ, EBITDA 11,6 εκατ. ευρώ από 15,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,78 εκατ. ευρώ από 8,66 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε από τα EBITDA τα κέρδη από προϊόντα Covid τότε το περσινό είναι στα 11,2 εκατ. ευρώ, άρα φέτος έχει μία μικρή αύξηση.

Για το εξάμηνο η διοίκηση δίνει εκτίμηση για EBITDA περίπου 25 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο του μερίσματος είναι 0,19 ευρώ περίπου και υπενθυμίζουμε πως έχει δώσει ήδη ένα προμέρισμα 6,8 λεπτών. Στα 4,45 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή με την αποτίμηση στα 194 εκατ. ευρώ. Χαμηλός ο όγκος.

EPSILON NET: Δημοσίευσε και αυτή πρώτο τρίμηνο και το growth είναι τεράστιο. Πωλήσεις 20,78 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 47%, EBITDA 7,46 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 58% και κέρδη προ φόρων 6,42 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 60% περίπου.

INTRALOT: Στο δικό της πρώτο τρίμηνο βλέπουμε μείωση πωλήσεων στα 83,4 εκατ. ευρώ από 977 εκατ. ευρώ, αλλά αύξηση μετά την αφαίρεση GGR στα 83,4 εκατ. ευρώ από 79,8 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στα 33,7 εκατ. ευρώ από 26,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 3,1 εκατ. ευρώ από ζημία 5,7 εκατ. ευρώ. Μειωμένος ο καθαρός δανεισμός στα 471,6 εκατ. ευρώ. Αρνητικά κατά 87,4 εκατ. ευρώ τα συνολικά ίδια κεφάλαια και στα -104,9 εκατ. ευρώ των μετόχων της μητρικής.

REAL CONS.: Θα λέγαμε πως από τις εταιρείες πληροφορικής η συγκεκριμένη μαζί με την Performance προσπαθούν τώρα να ακολουθήσουν την αγορά. Πριν λίγες μέρες πάλευε λίγο πάνω από τα 2 ευρώ και τώρα είναι στα 2,29 ευρώ με το χθεσινό κλείσιμο. Η αποτίμηση στα 49,2 εκατ. ευρώ και θυμίζουμε πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων 30% και EBITDA 40%, δηλαδή 31,1 εκατ. ευρώ και 5,05 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αυτά χωρίς τις εξαγορές, άρα με τις εξαγορές που έχει κάνει μπορεί να δούμε EBITDA 6 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε επίσης ότι η διοίκηση σχεδιάζει τη μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α..

MEDICON: Δημοσίευσε μία ανακοίνωση χθες στην οποία αναφέρει τα μεγέθη του 2022 και πως στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ο τζίρος είναι μειωμένος λόγω των προϊόντων Covid. Νομίζουμε πως ήταν αναμενόμενο. Δεν έδωσε βέβαια περισσότερες λεπτομέρειες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης