Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI και ήπιες απώλειες – Κέρδη 12,3% το Μάιο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI και ήπιες απώλειες – Κέρδη 12,3% το Μάιο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διορθωτικά και σήμερα το Χ.Α. αλλά ήπια λόγω και των πιέσεων που είδαμε στις αγορές του εξωτερικού. Χωρίς βέβαια να δημιουργεί ανησυχίες η κίνηση. Στις τελευταίες μέρες είδαμε και κάποια δημοσιεύματα που ίσως να έχουν αυξήσει το πολιτικό ρίσκο, καθώς γίνονται αναλύσεις για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή και πόσες έδρες θα πάρει το πρώτο κόμμα. Όμως βλέπουμε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλάνε για αύξηση φόρων των επιχειρήσεων, των μερισμάτων και γενικά του πλούτου. Μόνο καλό κάνουν στο πρώτο κόμμα αυτές οι δηλώσεις.

Στις τελικές δημοπρασίες είχαμε το rebalancing του MSCI και ο τζίρος από 100 εκατ. ευρώ πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 321 εκατ. ευρώ. Ο Γ.Δ. υποχώρησε 0,52% αλλά οι αγορές της Ευρώπης είχαν μεγαλύτερες απώλειες. Πολλές μετοχές έκαναν πολλαπλάσιο όγκο στο κλείσιμο συγκριτικά με όσο είχαν κάνει σε όλη τη συνεδρίαση. Ξεχώρισαν από τα βαριά, ΜΟΗ, ΚΟΥΕΣ, ΜΥΤΙΛ και ΑΡΑΙΓ. Ο Μάιος έφερε κέρδη 12,3% σε επίπεδο γενικού δείκτη.

MOTOR OIL: Προφανώς και τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και βοήθησαν στην ανοδική κίνηση σήμερα. Νομίζουμε πως ο όμιλος έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και με τις επενδύσεις που σχεδιάζει σε λίγα χρόνια θα είναι σε άλλα επίπεδα. Το που θα είναι τότε η μετοχή, είναι άλλο θέμα. Αλλά λογικά θα ακολουθήσει. Στα 24,12 ευρώ και στο +2,29%. Οι τράπεζες είχαν απώλειες 1,87% σήμερα με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στην ΕΤΕ και να ακλουθεί η ΕΥΡΩΒ, η ΑΛΦΑ ενώ και πάλι η ΠΕΙΡ είχε την καλύτερη συμπεριφορά.

ΟΤΕ: Περιμένει περισσότερα η αγορά από τη συγκεκριμένη μετοχή. Έχει μείνει πίσω γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και επηρεάζει τα νούμερα. Αλλά όταν γίνεται πάρτι παντού, λογικά έστω και με υστέρηση θα ακολουθήσει. Αυτό προσπάθησε να κάνει σήμερα και έκλεισε με άνοδο 0,85% και μεγάλο όγκο 3,4 εκατ. τεμάχια.

QUEST: Στην πληροφορική γίνεται πάρτι, αλλά η συγκεκριμένη κοιτάει αλλού. Πάλι καλά που έκλεισε με άνοδο 1,21%.

AUSTRIACARD: Split των μετοχών με διανομή μίας νέας για κάθε μία παλιά καλείται να αποφασίσει η γενική συνέλευση της εταιρείας με σκοπό τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας.

ΑΒΑΞ: Γράψαμε πριν μερικές μέρες πως κάποιοι εδώ τοποθετούνται γιατί έχουν κυκλοφορήσει και πάλι κάποια γνωστά σενάρια, που ίσως αυτή τη φορά να έχουν βάση. Βλέπουμε πως η μετοχή έχει καταγράψει στο διάστημα αυτό αξιόλογη άνοδο. Έκλεισε με άνοδο 6,55% σήμερα και στα 1,1380 ευρώ.

PERFORMANCΕ: Είχε μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες του κλάδου και είναι και η φθηνότερη. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική με κλείσιμο στα 4,4450 ευρώ (+3,37%).

LAVIPHARM: Στις επάλξεις και αυτή. Δυνατό μάζεμα και σήμερα, φαίνεται πως μπαίνουν νέοι παίκτες στη μετοχή. Στα 0,48 ευρώ και στο +4,80%.

INTRALOT: Το μαζεματάκι που γινόταν προσεκτικά τις προηγούμενες μέρες και φάνηκε ότι τέλειωσε χθες, οδήγησε τη μετοχή υψηλότερα. Βγήκαν πωλητές πιο πάνω, αλλά «σκουπίστηκαν» και αυτοί. Με όγκο 655 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,64 ευρώ (+4,92%).

ΚΕΚΡΟΨ: Φαίνεται πως ο όμιλος Intracom κάτι σχεδιάζει για τη συγκεκριμένη. Θυμίζουμε πως για παράδειγμα το ακίνητο στα Τουρκοβούνια έχει αντιδράσεις και από το Δήμο Ψυχικού. Στην αποτίμηση που είναι η εταιρεία, ίσως τη συμφέρει να τα πουλήσει παρά να τα αξιοποιήσει. Τώρα βέβαια, η Intracom έχει και εταιρεία ακινήτων που θα βάλει στο Χ.Α. μέσω της Κλουκίνας-Λάππας. Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Με άνοδο 16,13% σήμερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Γράφαμε πριν κάμποσο καιρό πως υπάρχουν μετοχές που συμπεριφέρονται λες και δε θέλουν κάποιοι να ανέβουν οι τιμές. Σήμερα είχε τηλεδιάσκεψη η διοίκηση και είπε η διοίκηση πως δεν αγοράζει μετοχές γιατί βλέπει ότι η αγορά έχει ανέβει αρκετά και περιμένει καλύτερες τιμές. Μόνο που τις αγορές ιδίων τις έχει σταματήσει πριν ανέβει τόσο η αγορά. Δηλαδή, σα να μας είπε πως η τιμή της μετοχής είναι υψηλή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δεν είναι μόνο τα μεγέθη και οι προσδοκίες για τον τουρισμό, είναι και η σύγκριση με την Autohellas. Όσο ανεβαίνει η ΟΤΟΕΛ, αντλεί δύναμη και η ΜΟΤΟ. Στα 3,65 ευρώ και στο +4,29%. Τον περασμένο Οκτώβριο που είχαμε επικαιροποιήσει τις επιλογές μας ήταν στα 2,10 ευρώ. Η απόδοση είναι τεράστια, επομένως βάζουμε κάτι και στο παντελόνι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης