Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα ποιοτικά μικρομεσαία στο επίκεντρο – Συσσώρευση για Γ.Δ. μετά το ράλι

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα ποιοτικά μικρομεσαία στο επίκεντρο – Συσσώρευση για Γ.Δ. μετά το ράλι
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά τις ανησυχίες των επενδυτών, για τις οποίες διαβάζαμε το πρωί, αναφορικά με τα επιτόκια και τα μάκρο που δημοσιεύονται, το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών είναι οριακά πτωτικό. Για τη στήλη η πορεία μέχρι στιγμής των ευρωπαϊκών αγορών δε χαρακτηρίζεται επιφυλακτική αλλά σταθεροποιητική. Είναι ο DAX για παράδειγμα κοντά στις 16.000 μονάδες, έχοντας περάσει τέτοιες αυξήσεις επιτοκίων, τέτοια ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό. Αν δούμε δηλαδή υποχώρηση θα είναι μία υγιής διόρθωση, που ίσως και να είναι χρήσιμη.

Αυτό το κλίμα έξω είναι μία χαρά για την Ελλάδα, η οποία έχει δικούς της καταλύτες για υψηλότερα. Το ράλι είναι εντυπωσιακό αφού από την αρχή του έτους ο Γ.Δ. ενισχύεται 34,5% και την ίδια ώρα οι μετοχές που η στήλη κοιτάζει πιο επενδυτικά δε μπορεί να τις πει ακριβές. Βάζουμε όμως και κάτι στην τσέπη, αυξάνοντας τη ρευστότητα όσο κινούμαστε υψηλότερα. Με καλούς όγκους ξεκίνησαν αρκετά μικρά χαρτιά και οριακά υψηλότερα ο Γ.Δ. αλλά βλέπουμε και κάποιες διαθέσεις profit taking.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Η χώρα δανείστηκε με επιτόκιο 3,84% μέσω έντοκων 52 εβδομάδων. Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν μηδενικά επιτόκια και έχουν στείλει στα ύψη τα επιτόκια των δανείων. Τον πελάτη τους δηλαδή τον ξεζουμίζουν για να βγάλουν κέρδη και να πάνε ψηλά οι μετοχές. Ας προσέξουν γιατί αυτόν τον πελάτη θα τον έχουν και μετά από χρόνια και θα ήταν καλύτερο να είχαν μία πιο προσεκτική πολιτική. Τα κόμματα, ο κ.Στουρνάρας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν τα βλέπουν αυτά;

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας αναφορικά με το θέμα που έχουμε σήμερα για το τι μας δείχνουν τα γραφήματα. Δεκάδες μετοχές στην ίδια κατάσταση. Γι΄αυτό μας αρέσουν τα μικρομεσαία. Γιατί έχουν αξία και έχουν μείνει υπερβολικά πίσω. Και στα βαριά όμως έχουμε ευκαιρίες. Από την άλλη θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το θέμα. Δε σημαίνει πως αυτό που βλέπουμε εμείς στο γράφημα θα γίνει σε όλες. Μακάρι να γίνει βέβαια. Θέλουμε να έχουν και θεμελιώδη, ώστε να έχουμε ασφάλεια.

FITCH: Αύριο βράδυ θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία. Δεν έχει σημασία αν θα είναι αύριο ή σε μερικούς μήνες η αναβάθμιση. Το σημαντικό είναι πως θα γίνει και η χώρα μετά από χρόνια θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης.

ALPHA BANK: Φιλόδοξους στόχους έθεσε η διοίκηση και κάποιοι αναλυτές σημειώνουν τα καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 1,7 δισ. ευρώ το 2025 καθώς αναμένεται και υποχώρηση των επιτοκίων αναφοράς, την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και τη συρρίκνωση των περιθωρίων. Οι αναλυτές έχουν χαμηλότερες εκτιμήσεις και βλέπουν αναβάθμιση κατά περίπου 30% σύμφωνα με την Piraeus Sec.. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα της μετοχής.

ΟΤΕ: Διαβάζουμε ότι ο κ.Τσαμάζ είπε στη γενική συνέλευση πως ο πόλεμος των τιμών μπορεί να ευνοεί τον καταναλωτή, προσωρινά, αλλά μπορεί να κάνει κακό στις επενδύσεις. Πολύ θα θέλαμε να δούμε τιμές των εταιρειών στο εξωτερικό και τι προσφέρουν με 10 ευρώ για παράδειγμα και τι ο ΟΤΕ που ουσιαστικά είναι αδάνειστος παρά τις μεγάλες επενδύσεις. Γιατί ωραίες οι επενδύσεις, αλλά κάποιες εταιρείες στην Ευρώπη, δε σε χρεώνουν εξωφρενικά ποσά για τα δεδομένα για παράδειγμα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα καθώς έκανε όγκο 13 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύεται 1,2%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Υψηλότερα ξανά η μετοχή και στα 2.71 ευρώ που έχει να το δει από τον Ιούλιο του 2008. Σε εξέλιξη προσπάθεια σχηματισμού κούπας και από τη συγκεκριμένη και αν γίνει μπορεί και να διπλώσει η τιμή.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έγραψε το 3 μπροστά!

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με διαθέσεις ξεκίνησε η μετοχή και γρήγορα έκανε 10 χιλ. τεμάχια. Στα 2,32 ευρώ με άνοδο 3,11%.

FLEXOPACK: Πήραν τις μετοχές λόγω του stock option και τις πουλάνε όσο-όσο. Δίκιο είχε τελικά ο επενδυτής στην ενημέρωση των αναλυτών, όταν είπε στη διοίκηση να μη δίνει μετοχές αφού τις πουλάνε έτσι. Προχθές δύο στελέχη πούλησαν 1.300 μετοχές, εκ των οποίων οι 500 μετοχές «πετάχτηκαν» στο άνοιγμα. Δε λέμε δικαίωμά τους είναι, αλλά όταν μία μετοχή έχει την εμπορευσιμότητα της συγκεκριμένης καλό είναι να προσέχουμε πως δίνουμε τις μετοχές.

BRIQ PROPERTIES: Στα 2,80 ευρώ η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής, κάτω από 2 ευρώ διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπολείπεται δηλαδή 42% ενώ η Premia μετά την πρόσφατη κίνηση της μετοχής έχει απόσταση 30% από την εσωτερική της αξία.

PREMIA: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης