Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πάνω από τα 5 ευρώ μετά από 14 μήνες τα Πλαστικά Θράκης – Ώθηση από Eurobank Equities

Πάνω από τα 5 ευρώ μετά από 14 μήνες τα Πλαστικά Θράκης – Ώθηση από Eurobank Equities
Η τρέχουσα τιμή αναφέρεται στην έκθεση πως αντικατοπτρίζει μια μάλλον απαισιόδοξη στάση για τον όμιλο, ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σταθερό ιστορικό αποδόσεων
Σχετικά Άρθρα
Η ανάλυση της Eurobank Equities χθες για τα Πλαστικά Θράκης ήρθε να υπενθυμίσει στους επενδυτές το πόσο φθηνή είναι η μετοχή φέρνοντας παράλληλα κύμα αγοραστών, που αυτήν την περίοδο στο Χ.Α. αναζητούν τις υποτιμημένες μετοχές.
Ο τίτλος χθες λόγω της έκθεσης που έδινε τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ ενισχύθηκε 7,96% και σήμερα έκλεισε στα 5,15 ευρώ με άνοδο +13,31% και την αποτίμηση στα 225 εκατ. ευρώ.
Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 322 χιλ. τεμάχια.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 14 μήνες που η τιμή της μετοχής ξεπέρασε ξανά τα 5 ευρώ. 

Τι ανέφερε η έκθεση

Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τα Πλαστικά Θράκης, αναφέρει σε ανάλυσή της η Eurobank Equities καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν λόγω της χαμηλής ζήτησης σε όλη την Ευρώπη και πωλήσεις όπως και κέρδη ομαλοποιήθηκαν λόγω της ζήτησης για προϊόντα προσωπικής φροντίδας (Covid) μετά την προσωρινή ώθηση που είχαν την περίοδο 2020-22, ενώ παράλληλα επηρεάστηκαν και από τις τιμές των πρώτων υλών.
Ο υγιής ισολογισμός και το χαμηλότερο επενδυτικό κονδύλι θα οδηγήσουν σε αύξηση των ταμειακών αποδόσεων, υποστηρίζει η Eurobank Equities.
Η ισχυρή συσσώρευση μετρητών κατά τη διάρκεια του 2020-21, η οποία ενισχύθηκε από τη ζήτηση που σχετίζεται με το COVID, βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τη μόχλευση, διατηρώντας παράλληλα την προαιρετικότητα όσον αφορά τις αποδόσεις των μετόχων και τις επενδύσεις.
Μετά τα περίπου 97 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν το 2020-22, αναμένει ότι ο φάκελος «επενδύσεις» θα έχει τάση μείωσης (30 εκατ. ευρώ το 2023 και 20-25 εκατ. ευρώ το 2024-25) τα επόμενα χρόνια.
Πιστεύει ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία των μετόχων στο μέλλον σε συγχρονισμό με την αύξηση της υποκείμενης κερδοφορίας.
Επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις της υιοθετώντας ένα ελαφρώς υψηλότερο WACC (9,3% από 9% προηγουμένως) λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής. Καταλήγει σε ένα εύρος αποτίμησης μεταξύ 320 εκατ. ευρώ και 440 εκατ. ευρώ, με την εσωτερική αξία να είναι στα 8,5 ευρώ/μετοχή, υποδεικνύοντας αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, παρά τις συντηρητικές εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.
Η τρέχουσα τιμή αναφέρεται στην έκθεση πως αντικατοπτρίζει μια μάλλον απαισιόδοξη στάση για τον όμιλο, ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σταθερό ιστορικό αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης