Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θέλουν και νέες αυξήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΧΑΕ – Τι ανέφεραν στη Γενική Συνέλευση για το δημοσίευμα του ΒΝ

Θέλουν και νέες αυξήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΧΑΕ – Τι ανέφεραν στη Γενική Συνέλευση για το δημοσίευμα του ΒΝ
Εντόπισαν πρόοδο στην ΕΧΑΕ οι συνδικαλιστές, την ώρα που όλη η αγορά διαμαρτύρεται
Σχετικά Άρθρα
Το θέμα του ΒΝ για τους ακραία υψηλούς μισθούς της ΕΧΑΕ φαίνεται προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τους εργαζομένους της ΕΧΑΕ, με τον συνδικαλιστή να βγαίνει στη γενική συνέλευση της εισηγμένης και να κάνει ένα μονόλογο που ανάγκασε τελικά το προεδρείο να του αφαιρέσει το λόγο.
Μετά από σχεδόν 2,5 ώρες συνεδρίασης των μετοχών στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης ο κ.Ψειράκης, πρόεδρος των εργαζομένων πήρε το λόγο και άρχισε να ειρωνεύεται τους δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στις μεγάλες αυξήσεις που έγιναν.
Να σημειώσουμε πως στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις οι αναλυτές ρωτούν και ξαναρωτούν πόσο ακόμα θα αυξηθούν οι μισθοί.
Επίσης, στη γενική συνέλευση υπήρξε καταψήφιση του θέματος που είχε να κάνει με τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. από το 25% των μετόχων που δέσμευσαν τις μετοχές τους ενώ την έκθεση αποδοχών καταψήφισε το 33% περίπου.
Κάνοντας τις πράξεις μπορεί εύκολα κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι της ΕΧΑΕ, είναι από τους πλέον καλοπληρωμένους και οι μισθοί τους θυμίζουν μισθούς ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος της συνέλευσης και του ομίλου ΕΧΑΕ, Γιώργος Χατζηνικολάου προσπάθησε να του εξηγήσει πως ούτε ο τόπος ήταν κατάλληλος ούτε ο χρόνος, για να λάβει την απάντηση ότι η πρόοδος της ΕΧΑΕ οφείλεται στο προσωπικό της.
Τώρα, σε τι πρόοδο αναφερόταν σε ένα χρηματιστήριο που μέχρι πρόσφατα το ΒΝ εντόπιζε μετοχές με λάθος όρια διαπραγμάτευσης, με ημερήσιο δελτίο όπου αναγράφονται λάθος οι τιμές των ονομαστικών αξιών κ.α., ωστόσο ο πρόεδρος των συνδικαλιστών θεώρησε ότι η πρόοδος οφείλεται στο προσωπικό, αλλά η διοίκηση αυξάνει τους μισθούς της.
Η έκθεση αποδοχών δείχνει πως ο κ.Κοντόπουλος έλαβε το 2022 406 χιλ. ευρώ, ο κ.Λαζαρίδης 520 χιλ. ευρώ, ο κ.Χατζηνικολάου 78 χιλ. ευρώ, ενώ συνολικά τα μέλη του Δ.Σ. έχουν αύξηση έναντι του 2021.
Το ΒΝ υπενθυμίζεται πως στο τέλος Μαΐου και με αφορμή την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είχε γράψει πως «με μισθούς αναβαθμισμένης αγοράς φαίνεται πως αμείβονται στην ΕΧΑΕ ή προεξοφλούν τα βελτιωμένα μεγέθη όταν θα έρθει η αναβάθμιση και σπεύδουν από τώρα να καρπωθούν.
Η αλήθεια είναι πως για διάφορες ειδικότητες η αγορά πλέον δίνει καλύτερους μισθούς και η ΕΧΑΕ με την αλλαγή της διοίκησης θέλησε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να αναβαθμίσει το ρόλο της.
Στο πρώτο τρίμηνο οι αμοιβές των εργαζομένων ανήλθαν στα 3,28 εκατ. ευρώ από 2,64 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο, ενώ και ο συνολικός αριθμός του προσωπικού είναι αυξημένος.
Ο CFO του ομίλου Νίκος Κοσκολέτος ανέφερε πως η ποσοστιαία αύξηση (24%) δε θα είναι στο σύνολο του έτους, αφού η αλλαγή της διοίκησης έγινε προς το τέλος του πρώτου τριμήνου πέρυσι και μετά αποφασίστηκε η αλλαγή στρατηγικής.
Για το σύνολο του έτους περιμένει πως οι δαπάνες θα ανέλθουν σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό 2022 το κόστος του προσωπικού ήταν στα 12,39 εκατ. ευρώ από 11,65 εκατ. ευρώ το 2021 ήτοι αύξηση 6,3%.
Άρα μία αύξηση για παράδειγμα 8% θα οδηγούσε το κονδύλι στα 13,4 εκατ. ευρώ περίπου».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης