Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με βοήθειες από το εξωτερικό – Όλο το ταμπλό «βλέπουν» οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με βοήθειες από το εξωτερικό – Όλο το ταμπλό «βλέπουν» οι επενδυτές
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν να δούμε και σήμερα μία αυξημένη μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικό το κλίμα στο εξωτερικό με τις αγορές της Ευρώπης να ακολουθούν το δρόμο που χάραξε η Wall Street. Σε υψηλά 14 μηνών ο S&P χθες καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι η FED αυτήν την εβδομάδα θα βάλει τέλος στο κύκλο των αυξήσεων των επιτοκίων. Αύριο συνεδριάσει και οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ότι θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκια. Η ΕΚΤ αποφασίζει μεθαύριο και ίσως τα αυξήσει κατά 0,25%. Ο DAX είναι και πάλι κοντά στις 16.200 μονάδες, δηλαδή κοντά στα υψηλά του διατηρώντας μία εξαιρετική πορεία κατά την ταπεινή μας άποψη.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν να δούμε και σήμερα μία αυξημένη μεταβλητότητα αφού από τη μία έχουμε το καλό κλίμα στο εξωτερικό και από την άλλη τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και τις τεχνικά υπεραγορασμένες μετοχές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή άνοδο και δείχνει πως θα παλέψει για την έβδομη συνεχόμενη ανοδική. Καλό το άνοιγμα για Aegean, Πειραιώς και Eurobank.

ΓΕΝΕΥΗ: Σε μία τέτοια περίοδο που οι ξένοι συνωστίζονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η ΕΧΑΕ μαζί με την CF&B Communication στο mid cap event θα έχουν μαζί τους 13 εταιρείες (η μία είναι η ΕΧΑΕ) και τα ραντεβού είναι μόλις 70. Δε λέγεται και επιτυχία από όποια πλευρά και να το δεις.

ΤΑΣΗ Vs ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ: Οι πολλοί traders ακολουθούν την τάση αυτήν την περίοδο. Δηλαδή ποντάρουν εκεί που πάει το χρήμα, χωρίς να κοιτάζουν πόσο έχει ανέβει η μετοχή. Και δεν έχουν άδικο αφού αυτές συνεχίζουν να ενισχύονται. Η στήλη όμως είναι πιο μακροπρόθεσμη και έχει αρκετές φορές γράψει πως ο επενδυτής πρέπει να ποντάρει μακροπρόθεσμα και σε εποχές μεγάλης συσσώρευσης, σε σημείο που δεν κάνει πράξη η μετοχή. Τότε γίνεται το μάζεμα. Μετά όταν μία μετοχή κάνει τεράστιους όγκους, είναι συνήθως για να δίνεις μέρος της θέσης, αφού τότε τα κέρδη είναι μεγάλα. Αύριο, λογικά, θα κάνουμε ένα αναλυτικό θέμα, με τις αποδόσεις που έχουν οι μακροπρόθεσμοι που πόνταραν στη συσσώρευση, αδιαφορώντας τι γινόταν γύρω τους και τι συνθήκες επικρατούσαν.

ΟΛΠ: Ο Grimaldi έδωσε 80 εκατ. ευρώ για το 67% του λιμανιού του Ηρακλείου. Αυτό μας κάνει αποτίμηση 120 εκατ. ευρώ περίπου για το 100%. Ο Πειραιάς αποτιμάται 500 εκατ. ευρώ. Περιττό να αναφέρουμε πως μεταξύ των δύο λιμανιών δεν υπάρχει σύγκριση. Η μέρα με τη νύχτα. Θα μας πεθάνετε βρε σατανάδες με αυτές τις στρεβλώσεις.

AEGEAN: Με καλό όγκο πάνω από 27 χιλ. τεμάχια άνοιξε η μετοχή και με άνοδο 1%. Η τιμή στα 10,10 ευρώ με το στόχο για τη στήλη να είναι στα 14 ευρώ. Έδωσε πολλές ευκαιρίες από πέρυσι η μετοχή, όταν με εξαιρετική πορεία τουρισμού, είχαν ενισχυθεί άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και αυτή συσσώρευε σημαντικά χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο και έχουν συνεχώς τα βλέμματα πάνω τους.

ΟΤΕ: Με καλό όγκο ξεκίνησε και στα 15 ευρώ. Χρωστάει κίνηση.

ΕΧΑΕ: Προσπαθεί σήμερα να κινηθεί υψηλότερα, αλλά έχει απογοητεύσει πολλούς δυνατούς παίκτες όπως μαθαίνουμε, η τακτική των υψηλών αμοιβών. Από την άλλη το κλίμα παραμένει καλό, οι αποτιμήσεις ενισχύονται, οι τζίροι είναι υψηλοί και δικαιούται υψηλότερης τιμής. Στα 5,15 ευρώ καις το +1,98% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πάει και αυτή για τη διάσπαση. Θα την κάνει;

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Άλλο ένα γράφημα έτοιμο να πάρει φωτιά.

ΕΛΤΟΝ: "Γράφετε για τη μετοχή αυτή που δεν κάνει όγκους, εγκλωβίζει" και άλλα τέτοια κουφά μας έγραφαν παλιά. Στα 2,92 ευρώ σήμερα από 1,50 ευρώ πριν από ένα χρόνο και κάτι. Σημειώνουμε πως δε βλέπουμε καμία δυνατή αντίσταση μέχρι τα 3,5 ευρώ.

FOURLIS: Από τις λίγες μετοχές που δεν έχουν πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα, τα οποία για τη συγκεκριμένη είναι 1 ευρώ και κάτι πιο πάνω. Ούτε τα ψηλά της αντίδρασης που ακολούθησε το 2021 δεν έχει πιάσει ακόμα. Άρα τα περιθώρια είναι δυνατά. Αρκεί βέβαια το κλίμα να παραμείνει καλό.

LAVIPHARM: Στα 0,56 ευρώ και στο +2,19%.

Q&R: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα με άνοδο άνω του 5% και καλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης