Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Συσσώρευση και στάση αναμονής με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

ΧΑ: Συσσώρευση και στάση αναμονής με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες
Οι μετοχές της ΕΧΑΕ και της Καρέλιας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2022
Σχετικά Άρθρα
Οι 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά και το ήπιο ξεκίνημα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης κάνει τους αναλυτές να περιμένουν συσσώρευση και στάση αναμονής από τους επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι επενδυτές περιμένουν και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και κυρίως της FED η οποία σήμερα θα δείξει αν τερματίζει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, ενώ αύριο αποφασίζει η ΕΚΤ.
Οι μετοχές της ΕΧΑΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,156 ευρώ ανά μετοχή.
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύεται σήμερα και η Καρέλιας (11,21 ευρώ ανά μετοχή καθαρό).
Μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς θα διαμορφωθεί και η τιμή μετατροπής για την επανεπένδυση του μερίσματος του ΟΠΑΠ (0,665 ευρώ ανά μετοχή), η οποία θα τρέξει μέχρι 21 Ιουνίου. Σημειώνεται πως στις 19 Ιουνίου θα γίνει και η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως στις 7 τελευταίες συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έχει αθροιστικά κέρδη 4,74% και από την αρχή του έτους 36,19%. Τα κέρδη στον τραπεζικό δείκτη από την αρχή του έτους ανέρχονται στο 60%.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ήσυχο άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές της πολιτικής σύσφιξης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα συνεχιστούν.

Beta
Η υποχώρηση του ημερήσιου τζίρου δείχνει στάση αναμονής και γι΄αυτό περιμένουμε ένα ήρεμο άνοιγμα με συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Κύκλος
Άνοδο σημείωσαν οι δείκτες στη Wall Stret, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ενώ στο 3,71% διολισθαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Σε πλήρη εξέλιξη η πολιορκία των 1.268 μονάδων του Γ.∆. με αυξημένες πιθανότητες να εξελιχθεί ευνοϊκά για τους αγοραστές στο βαθμό που υπάρξει συναλλακτική βελτίωση

Depolas
Εκ νέου σε θετικό έδαφος έκλεισαν χθες ο ΓΔΧΑ, οι βασικοί ευρωπαϊκοί και αμερικάνικοι μετοχικοί δείκτες, καθώς οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκε χθες ο πληθωρισμός Μαΐου στις ΗΠΑ. Η μέτρηση αυτή επιβεβαιώνει την καθοδική πορεία των τιμών και πιθανότατα οδηγεί την κεντρική τράπεζα σε προσωρινή τουλάχιστον στάση αναμονής σχετικά με τα επιτόκια, όπως δείχνουν και οι επίσημες πλέον συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Ωστόσο, η μεταβλητότητα που εμφανίζει ο εν λόγω δείκτης τιμών δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε ακόμα, κάτι που ισχύει και για τον Ευρωπαϊκό δείκτη τιμών καταναλωτή. Στο εσωτερικό, είναι φυσιολογική μια αύξηση των διακυμάνσεων εν όψει και της επικείμενης εκπνοής των παραγώγων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Απριλίου της Ευρωζώνης και τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαΐου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης