Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Οι αποκοπές στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Οι αποκοπές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες. Στη δική μας τα κέρδη είναι σημαντικά και τεχνικά είμαστε σε υπεραγορασμένες ζώνες. Ωστόσο, οι διορθώσεις δεν είναι μεγάλες, γιατί οι επενδυτές ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες και τοποθετούνται. Έτσι ξεκινήσαμε σταθεροποιητικά πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Κλειστή σήμερα η Wall Street και ίσως μας επηρεάσει στους όγκους λένε οι αναλυτές. Έχουμε αρκετές αποκοπές, όχι μόνο σήμερα, αλλά και τις επόμενες μέρες. Σήμερα επίσης, έχουμε και την είσοδο της Cenergy στον FTSE 25 με την παράλληλη έξοδο του ΟΛΠ.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης οι μετοχές της Viohalco διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή το οποίο υπόκειται σε φορολογία 30% (Βελγική νομοθεσία). Οι μετοχές της Cenergy επίσης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή με τον ίδιο φόρο 30% όπως της μητρικής. Τέλος, οι μετοχές της Avax διαπραγματεύονται επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0665 ευρώ).

Αύριο κόβει το δικό της μέρισμα η Quest (0,20 ευρώ). Η 26η Ιουνίου είναι επίσης σημαντική μέρα αφού κόβει τα 0,38 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, τα 1,20 ευρώ η Motor Oil και τα 0,06 ευρώ η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Μύλοι Λούλη και Ideal κόβουν επιστροφή κεφαλαίου 0,12 και 0,20 ευρώ αντίστοιχα. Ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα, Aegean, Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank.

ΟΤΕ: Προσπαθεί να απομακρυνθεί από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι από το οποίο «δραπέτευσε» πρόσφατα. Στα 15,31 ευρώ και στο +0,66%.

AEGEAN: Αρκετές οι αναφορές μας στη μετοχή από πολύ χαμηλότερα επίπεδα και δείχνει πως μπορεί και ακόμα πιο ψηλά. Πάνω από τα 10 ευρώ και με καλή άνοδο στο ξεκίνημα, η οποία συνοδεύεται και από καλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Εθνική και Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

COCA COLA: Ανακοίνωσε σημαντική εξαγορά εταιρείας (Finlandia Vodka). Υποχωρεί 2,20% η μετοχή και μάλιστα με υψηλό όγκο 21 χιλ. τεμάχια, επηρεάζοντας την πορεία της αγοράς.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με 1.000 τεμάχια η μετοχή πήγε στα 9,80 ευρώ και στο +23,12% και αμέσως μετά οδηγήθηκε σε δημοπρασία.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις από insiders στη μετοχή. Στα υψηλά 15 ετών οι πωλήσεις, αλλά εδώ μάλλον το στόρι είναι μεγάλο. Θεωρούμε αυτές τις πωλήσεις πως είναι καλές για να αυξήσουν την εμπορευσιμότητα που τόσα χρόνια λειτουργούσε ως τροχοπέδη στην άνοδο της μετοχής.

CENTRIC: Τεράστια η συσσώρευση και εδώ. Έτοιμη δείχνει, διαγραμματικά, η μετοχή για το επόμενο μεγάλο άλμα. Θα το κάνει; Η διάσπαση θα αρχίσει να δοκιμάζεται άμα πάρει τιμές από 0,38 ευρώ έως 0,40 ευρώ. Αρκετά υψηλότερα δηλαδή από τα τρέχοντα, αλλά σήμερα άνοιξε με καλή διάθεση. Στο +3,74% και στα 0,3330 ευρώ με όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Σε υψηλά 8,5 ετών η μετοχή.

INTRAKAT: Με καλό όγκο ξεκίνησε και σήμερα η μετοχή και πάνω από τα 2 ευρώ διαπραγματεύεται. Βοήθησαν οι αγορές που έγιναν την Παρασκευή προκειμένου να καλυφθεί το «άνοιγμα» από το λάθος πακέτο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης