Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση μετά το χθεσινό sell off περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από το εξωτερικό

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση μετά το χθεσινό sell off περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από το εξωτερικό
Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω αποκοπής μερίσματος και έκδοσης εταιρικού ομολόγου 500 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Αντίδραση αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων.
Η εγχώρια αγορά μετά τη χθεσινή υποχώρηση θα μπορούσε να ακολουθήσει και να κινηθεί ανοδικά με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν την αποφόρτιση τεχνικών δεικτών, αλλά και τα ελκυστικά επίπεδα που διαμορφώθηκαν.
Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ με 7 έτη διάρκεια, το οποίο θα διαπραγματεύεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Οι μετοχές της εταιρείας σήμερα, διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,178 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.
Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση 6,72 εκατ. νέες μετοχές του ΟΠΑΠ οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος επανεπένδυσης από 4.141 μετόχους συνολικά.
Αύριο οι μετοχές της Τιτάν διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή και της HelleniQ Energy ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα εν όψει των ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων, με την εγχώρια αγορά να είναι πιθανό να ανακάμψει μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν την πολιτική σταθερότητα και τις σταθερές οικονομικές προοπτικές.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά τη χθεσινή αξιόλογη υποχώρηση. Οι αποκοπές μερισμάτων θα επηρεάσουν το Χ.Α.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αντιδράσει σήμερα, μετά το χθεσινό sell off.

Beta
Η χθεσινή απότομη διόρθωση αποκλιμάκωσε την τεχνικά υπεραγορασμένη εικόνα μετά από αρκετές εβδομάδες. Το βλέπουμε αυτό ως ευκαιρία για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε αρκετές μετοχές και ειδικά σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ οι οποίες παρέχουν πλέον ελκυστικά επίπεδα εισόδου. Οποιαδήποτε περαιτέρω διόρθωση στη σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να θεωρηθεί ως τέτοια.

Κύκλος
Η αποκοπή μερισμάτων συνέβαλε  στην καθοδική κίνηση, όμως η ρήση ότι στο χρηματιστήριο «αγοράζουμε στη φήμη και πουλάμε στο γεγονός» δείχνει να ταιριάζει περισσότερο σαν εξήγηση για τη διορθωτική κίνηση του Γ.∆. που σημειώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Πλησιέστερη στήριξη στις 1.224 του Γ.∆. σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

Depolas
Τα περιορισμένα βραχυπρόθεσμα περιθώρια ανόδου οδήγησαν σε πωλήσεις την πλειοψηφία των επενδυτών με αποτέλεσμα ο ΓΔΧΑ να καταγράψει τις χειρότερες απώλειες από τα μέσα Μαρτίου. Παράλληλα, μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη, ενώ αυξημένες απώλειες είδε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος πρωταγωνίστησε διεθνώς στην άνοδο το προηγούμενο διάστημα. Δεν αποκλείουμε συνέχεια των ρευστοποιήσεων για τον ΓΔΧΑ με τα σημαντικότερα επίπεδα στήριξης να εντοπίζονται στην ζώνη των 1200-1210 μονάδων. Πάραυτα, δεν ανησυχούμε για την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση στην παρούσα φάση, παρόλο που υπερτονίζουμε το εύθραυστο διεθνές επενδυτικό κλίμα. Η σημερινή ατζέντα έχει στο επίκεντρο μακροοικονομικά στοιχεία κυρίως των ΗΠΑ όπως στοιχεία πωλήσεων νέων κατοικιών (Μαΐου), τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών (Μαΐου αρχική μέτρηση) και καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης