Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το Diorama Ι, έρχεται το Diorama II με κεφάλαια έως 200 εκατ. ευρώ - Στα 10 χρόνια ο επενδυτικός ορίζοντας του fund

Μετά το Diorama Ι, έρχεται το Diorama II με κεφάλαια έως 200 εκατ. ευρώ - Στα 10 χρόνια ο επενδυτικός ορίζοντας του fund
Το Diorama II θα εξετάσει επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου και των νέων τεχνολογιών
Σχετικά Άρθρα
Επενδυτικά κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ αρχικά με σκοπό να φτάσουν τα 200 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 συγκεντρώνει το επενδυτικό fund του πρώην ιδιοκτήτη της Δέλτα και προέδρου επί 8 χρόνια του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου μαζί με ομάδα άλλων επενδυτών και με CEO τον Νίκο Κούλη.
Μετά το Diorama I, το οποίο έχει διάρκεια ζωής 10 έτη και πλέον είναι σε φάση αποεπένδυσης, σειρά παίρνει το Diorama II το οποίο επίσης θα διαχειρίζεται η Deca Investments.
Τα έσοδα του Diorama I ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ μετά και από την πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής που είχε στην Viva Wallet, η οποία αγοράστηκε από τη JP Morgan.
Εκεί είχε τοποθετήσει αρχικά περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το fund έχει αποεπενδύσει και από την εταιρεία παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών, Atlas Tapes, πουλώντας στους βασικούς μετόχους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν συζητήσεις για αποχώρηση και από άλλες συμμετοχές όπως την Damavand που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, την Adam Pack που δραστηριοποιείται στην χάρτινη συσκευασία γάλακτος, την Axel Accessories (γυναικεία ενδύματα και υποδήματα), την Lariplast (πλαστικά πιάτα και ποτήρια), την Pharos (γενόσημα φάρμακα), την ΕΖΑ, Ζυθοποιία Αταλάντης και την Μινέρβα Ελαιουργική (με γνωστό brand το Pumaro) που αποτελεί και την μεγαλύτερη επένδυση με 45 εκατ. ευρώ.
Στόχος παραμονής σε κάθε επένδυση είναι τα τρία με τέσσερα χρόνια.

Το Diorama II θα εξετάσει επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου και των νέων τεχνολογιών, ενώ κάνοντας τον διαχωρισμό των επενδύσεων, θεωρούν ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι πιο ακριβές από κάποιες στο χρηματιστήριο.
Ο επενδυτικός ορίζοντας του fund θα είναι και πάλι τα 10 χρόνια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτόν τον νέο επενδυτικό κύκλο δεν αποκλείεται να πάρουν και την πλειοψηφία σε εταιρείες που θα αγοράσουν και όχι ποσοστό μειοψηφίας.
Υπενθυμίζεται πως το Diorama είχε επενδύσει στην InternetQ, μητρική της akazoo, το ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ και η Deca κατάφερε να ανακτήσει το 75% της αρχικής επένδυσης, αφού η akazoo πιάστηκε από τις εποπτικές αρχές της Wall Street να διαπράττει απάτη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος επενδυτών στο Nasdaq.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης