Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι στις τράπεζες με βελτίωση συναλλαγών - Οι λόγοι της ανόδου

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι στις τράπεζες με βελτίωση συναλλαγών - Οι λόγοι της ανόδου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερό πάρτι! Αφορμή για την κίνηση σύμφωνα και με στελέχη της αγοράς, από τη μία οι δηλώσεις Στουρνάρα, για επενδυτική βαθμίδα πιο γρήγορα από την εκτίμηση που υπάρχει, αλλά και το όριο επαναγοράς των μετοχών της Eurobank που έδωσε η τράπεζα, από το Υπερταμείο. Θετικές εκθέσεις από αναλυτές ξένους και εγχώριους για μία ακόμη φορά για τις ελληνικές τράπεζες. Με επενδυτική βαθμίδα οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να μειώσουν περαιτέρω το discount έναντι των ευρωπαϊκών.

Επιπλέον, βγαίνουν ειδήσεις από τις γενικές συνελεύσεις. Το είδαμε και στη συνέλευση της Πειραιώς και της ΔΕΗ. Η διοίκηση της ΔΕΗ ανέβασε την εκτίμηση για τα EBITDA. Άρα και οι επόμενες γενικές συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί ίσως δώσουν αφορμή για ανοδική κίνηση. Μόνιμα σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης σήμερα και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα τόσα αυξανόταν η άνοδος. Καλός ξανά και ο τζίρος. Στις 1.275,26 μονάδες και στο +2,25% με τζίρο 118,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 16,8 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Σημειώνεται πως ο γερμανικός δείκτης υποχωρούσε οριακά και ο γαλλικός είχε άνοδο 0,5%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ράλι για τον τραπεζικό δείκτη. Από νωρίς ξεχώρισε η Εurobank και η Εθνική. Ακολούθησαν και οι άλλες συστημικές με την Alpha Bank να μένει λίγο πίσω συγκριτικά. Ξανά πάνω από τις 1.000 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 4,51%. Η Πειραιώς στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο 5,45%, ακολούθησε η Eurobank με άνοδο 4,76%, η Εθνική με 4,71% και η Alpha Bank με 3,40%. Αύριο τελειώνει το εξάμηνο και μένει να δούμε τις τελικές υπεραποδόσεις που θα γράψουν.

ΔΕΗ: Σκαρφάλωσε σε υψηλά 18 μηνών μετά τις δηλώσεις Στάσση για EBITDA κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ. Επανέλαβε και τη δέσμευση για μέρισμα από τα κέρδη του 2023. Στα 10,24 ευρώ και στο +4,17% με όγκο πάνω από 800 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετά τη διόρθωση λόγω της αποκοπής του μερίσματος, η οποία ίσως ήταν και μεγαλύτερη από αυτή που έπρεπε, κατά την ταπεινή μας άποψη, η μετοχή ενισχύθηκε και σήμερα με καλό ποσοστό και αν βάλουμε και το ποσό που έδωσε στους μετόχους είναι σε νέο υψηλό 21 μηνών. Στα 2,0450 ευρώ και στο +3,91%.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ έχουμε επιστροφή στα υψηλά αφού σήμερα πήρε πίσω περίπου όλο το ποσό που έκοψε χθες ως μέρισμα. Στα 17,16 ευρώ με άνοδο 3%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Το πάρτι συνεχίζεται και εδώ. Σήμερα είδαμε κίνηση και από την Quest που θα λέγαμε έχει μείνει αρκετά πίσω. Ενισχύθηκε 4,01%. Space, Profile (νέο ιστορικό υψηλό), Performance και Entersoft επίσης ξεχώρισαν. Θα λέγαμε πως πίσω έχει μείνει αρκετά και η Real Cons. και η Austriacard. Η τελευταία με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης θα μπορούσε να έχει πάει και υψηλότερα.

FOURLIS: Έκοψε μέρισμα και ενισχύθηκε 0,89%. Στα 4,55 ευρώ το κλείσιμο.

ΑΔΜΗΕ: Ακολουθεί πλέον την τάση και ενισχύεται. Στα 2,2650 ευρώ και δεν έχει περάσει καιρός από τότε που «βολόδερνε» κάτω από τα 2 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Στα 5,12 ευρώ και στο +3,75% με μεγάλο όγκο.

INTRAKAT: Οι εφοπλιστές έχουν αλλάξει πίστα στη μετοχή.

ΕΥΑΠ: Στα 3,60 ευρώ αν και θα έπρεπε να λέει 4,60 ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Έδωσε συνέχεια σήμερα και με όγκο 12 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 8,33%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με δυνατό όγκο ενισχύθηκε 7,59%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σήμερα έδειξε πως θέλει να πάει ακόμα πιο ψηλά. Έχουν πάει άλλες κι άλλες.

ΑΝΕΚ: Βγαίνουν κομμάτια και τα απορροφούν εύκολα οι αγοραστές. Ξεπέρασε τις 300 χιλ. ο όγκος σήμερα.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το τίμημα εξαγοράς από τον Δημήτρη Κούτρα στα 0,90 ευρώ επηρέασε την πορεία της μετοχής σήμερα, αλλά νομίζουμε πως σταδιακά το ενδιαφέρον θα στραφεί στην προοπτική που θα δώσει ο γνωστός κατασκευαστής. Αν καταφέρει να κάνει μερικά από αυτά που έκανε σε Άκτωρ και Intrakat, τότε ίσως δούμε άλλη αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης