Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προεξοφλεί αναβάθμιση άμεσα, κοιτάζει τις 1.300 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προεξοφλεί αναβάθμιση άμεσα, κοιτάζει τις 1.300 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και άνοιξαν με άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές, στη συνέχεια γύρισαν λίγο χαμηλότερα, αλλά εμείς δεν επηρεαστήκαμε. Πάλι πάνω, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση και πλέον ο στόχος για υπέρβαση των 1.300 μονάδων, είναι ορατός. Τρέχουν πάρα πολλές μετοχές. Κυνηγάνε όσες έχουν υστερήσει οι επενδυτές και φυσικά συνεχίζουν ανοδικά και όσες έχουν κάτι να πουν. Για ποια μετοχή να πρωτογράψεις; Τόσες έχουν κάνει κίνηση. Άλλες ξανά σε ιστορικά, άλλες σε πολυετή και άλλες πάνε τώρα να ξεκινήσουν. Η αγορά βρίσκει το δρόμο της και προεξοφλεί αναβάθμιση άμεσα.

AEGEAN: Νέα ιστορικά έγραψε σήμερα και νομίζουμε πως βαδίζει προς το στόχο που έχουμε βάλει. Πάνω από 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Στις 9 Μαΐου που δημοσιεύσαμε τις επικαιροποιημένες μας επιλογές και τη βάλαμε σε αυτές ήταν στα 7,88 ευρώ και σήμερα είναι στα 11,20 ευρώ (+3,70%). Απίστευτη κίνηση.

JUMBO: Τι να γράψει για αυτή τη μετοχάρα! Αδυναμία της στήλης και φυσικά πάει από το καλό στο καλύτερο. Νέο ιστορικό υψηλό αποτελούν τα 26 ευρώ που έκλεισε σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά από την Πειραιώς αποτελούν τα 3,10 ευρώ που έκλεισε σήμερα. Μάλιστα έκλεισε και στο υψηλό ημέρας, όπως και άλλες μετοχές, στέλνοντας και το Γενικό Δείκτη στο κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Ωραία κίνηση και από την Εθνική. Με μικρότερα ποσοστά ανόδου αλλά πάνω από 1% οι άλλες δύο συστημικές.

ΟΛΠ: Εκ του αποτελέσματος δεν επηρέασε τη μετοχή η έξοδος από τον FTSE 25. Το περιμέναμε, αφού οι ροές στο δείκτη αυτό είναι ελάχιστες. Η μετοχή έχει πάρει το δρόμο της και προσπαθεί να πιάσει τα υψηλά που είχε γράψει πριν δύο χρόνια και κάτι, δηλαδή τα 22 ευρώ και κάτι. Έχουμε γράψει την άποψή μας και μάλιστα όταν ήταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Για εμάς τα 30 ευρώ είναι ο στόχος με βάση τον ισολογισμό. Στα 21,95 ευρώ σήμερα και στο +5,78% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Μέχρι και αυτή έκανε κίνηση! Στο +6,31% και στα 7,1650 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έγραψε και αυτή νέα υψηλά, ενώ αν βάλουμε και το μέρισμα που έδωσε πρόσφατα πάμε ακόμα πιο ψηλά. Στα 17,68 ευρώ και στο +1,96%.

INTRAKAT: Στα 2,40 ευρώ και στο +4,35% με μεγάλο όγκο πάνω από 2,3 εκατ. τεμάχια αλλά και πολλά πακέτα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει πάρει η μετοχή πλέον το δρόμο της. Άμα είχαν ακούσει και τη στήλη εκεί στην εταιρεία, θα είχαν στοκάρει και κάμποσες ίδιες μετοχές ένα ευρώ και βάλε χαμηλότερα. Στα 5,60 ευρώ και στο +2%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Προσυμφωνημένες κινήσεις είχαμε ξανά στη μετοχή. Στο ξεκίνημα και στα 2,60 ευρώ είχαν μπει προς πώλησης 125 χιλ. τεμάχια. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά με δεκαχίλιαρες εντολές αγοράς και αμέσως μετά πήγε σχεδόν 15 σεντς πιο πάνω ο τίτλος. Αργότερα η μετοχή πήγε μέχρι και τα 2,55 ευρώ, αλλά βγήκαν αμέσως εντολές αγοράς υψηλότερα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και μέρισμα έκοψε και πάνω πήγε η μετοχή.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δυνατή κίνηση σε ένα μήνα και πήγε σε υψηλά 18 μηνών η μετοχή. Στα 1,87 ευρώ και στο +9,04%. Οι μετοχές θέλουν επιμονή και υπομονή. Κάποια στιγμή όλες βρίσκουν το δρόμο της. Η συγκεκριμένη ταλαιπώρησε, απογοήτευσε, εκνεύρισε, αλλά έδωσε κίνηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μόνο να κάνει ένα μέρος από αυτό που δείχνει το διάγραμμα θα γράψει τρελά νούμερα. Σήμερα με λίγα κομμάτια πήγε σημαντικά υψηλότερα. Στα 2,62 ευρώ και στο +5,22%.

ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ: Άλλα πάλι και τούτο. Πούλησε συμμετοχή σε μία ναυτιλιακή που είχε προς 1,027 εκατ. ευρώ και θα πάρει το ποσό σε δέκα ετήσιες (ναι ετήσιες καλά διαβάσατε) δόσεις. Δηλαδή μας κάνουν πλάκα δεν εξηγείται αλλιώς… Ποιος είναι ο αγοραστής βέβαια δεν ξέρουμε καθώς πρόκειται για κυπριακή εταιρεία. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε γιατί γίνεται τέτοια αβάντα, για ένα τέτοιο ποσό.

ΜΑΘΙΟΣ: 1.000 μετοχές πούλησε ο πρόεδρος της εισηγμένης Ιωάννης Μαθιός στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Προφανώς και αξίζει καλύτερη αποτίμηση και σήμερα έδειξε και αυτή ότι μπορεί.

EYAΘ: Εδώ τρέχει ο κάθε πικραμένος και η συγκεκριμένη έκανε μία μικρή άνοδο σε μια-δυο συνεδριάσεις και σήμερα την πήγαν 2,09% χαμηλότερα. Ο αγοραστής πάντως συνέχισε και σήμερα, αλλά χωρίς να βιάζεται, αλλά στο τέλος έβαλαν μία πώληση 1.500 τεμάχια στα 3,75 ευρώ και έκλεισε τελικά εκεί.

MED: Στις 7 Ιουλίου θα εισαχθεί στην ΕΝ.Α.. Πρόκειται για μία εταιρεία εσωρούχων, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον Λεωνίδα Ζησιάδη, γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης