Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά σε νέα υψηλά εννέα ετών με πάρτι στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά σε νέα υψηλά εννέα ετών με πάρτι στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κλειστή σήμερα η Wall, ήπια χαμηλότερα οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης, ξανά πάνω εμείς! Έκτη συνεχόμενη ανοδική και φυσικά νέα υψηλά 9 ετών. Χωρίς τράπεζες σήμερα αλλά με πολλά μικρομεσαία να ξεχωρίζουν. Οι κατασκευαστικές έκλεψαν τις εντυπώσεις και κάποιες άλλες που η μετοχή θεωρεί πως έχουν μείνει πίσω. Έγραψε σήμερα τις 1.300 μονάδες ως υψηλό ημέρας και έκλεισε οριακά χαμηλότερα. Καλές θα λέγαμε οι συναλλαγές με δεδομένη την αργία στις ΗΠΑ. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ήταν ο κλάδος που ξεχώρισε σήμερα. Τρομερή κίνηση από Άβακα, δυνατή ξανά κίνηση από Intrakat, ενώ ήρθε και η Δομική Κρήτης αφού θα γίνει η εξαγορά ποσοστού από τον Δ.Κούτρα. Όπως έχουμε ξαναγράψει σημασία δεν έχει που πήρε ο κ.Κούτρα, δηλαδή σε ποια τιμή, αλλά τι θα κάνει. Γιατί εδώ ξεκινάμε από χαμηλή βάση και μπορεί να κάνει μεγάλη χρηματιστηριακή κίνηση, αν πετύχει. Μάλλον από τον κλάδο έχει υστερήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Intrakat ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ. Ενισχύθηκε 5,21% και έκλεισε στα 2,5250 ευρώ. Η ΑΒΑΞ στο +9,83% και η ΔΟΜΙΚ στο +12,42%. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +1,27% και μία άλλη μικρούλα η ΕΚΤΕΡ στο +3,51% και στα 1,77 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προσπαθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο να πάει σε μία καλύτερη αποτίμηση. Αργά και βασανιστικά. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 2,10 ευρώ με άνοδο 3,70% με όγκο 255 χιλ. τεμάχια και στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 127 χιλ. τεμάχια! Τα «σκούπισαν» όμως και αυτά και κάτι μας λέει αυτή η κίνηση…

AEGEAN: Σχεδόν ακριβώς στην τιμή στόχο που έχει δώσει η στήλη είναι και η τιμή που έδωσε σήμερα η Eurobank Equities και προφανώς συμφωνούμε και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή κάνει καλές αποτιμήσεις και επιλογές. Αν είχε γίνει και λίγο νωρίτερα θα ήταν τέλεια. Δεν μπορείς όμως να τα πετυχαίνεις όλα. Θυμηθείτε πως η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή με την έκθεσή της είχε «απογειώσει» τα ΠΛΑΘ. Στα 11,40 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +1,79%.

ΕΧΑΕ: Τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει. Με τους ημερήσιους τζίρους, την επενδυτική βαθμίδα και τις εισαγωγές που αναμένονται, η μετοχή είναι για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Σήμερα έκανε ένα ακόμη βήμα προς την τιμή που πρέπει να αποκτήσει. Στα 5,60 ευρώ και στο +6,05% με όγκο 512 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Βάζουν τα χεριάκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους, αυτοί που βάζουν πωλήσεις σε αυτές τις τιμές και με τέτοια αγορά. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο θεσμικός που βγάζει χαρτιά τα 3,80 ευρώ; Τι έχει βρει να αγοράσει; Άντε να μην αρχίσουμε… Είχε κάνει όγκο 8 χιλ. τεμάχια και έβαλε πώληση 8 χιλ. τεμάχια. Του τα πήραν όπως ήταν αναμενόμενο. Στα 3,85 ευρώ και στο +2,67%. Και αυτή έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δε μας έχει μάθει να κοιτάει το πάρτι και να μη συμμετέχει. Σήμερα μάλλον έκανε μία δοκιμαστική… πτήση. Για να δούμε αν θα έχει συνέχεια. Στα 0,61 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 4,26%. Ο όγκος πάνω από 450 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Πάει και αυτή να βρει τα ψηλά που είχε πριν 15 μήνες. Είχε κάνει μία μεγάλη διόρθωση με αφορμή τα αποτελέσματα, αλλά από τις αρχές Απρίλη άρχισε να καταγράφει άνοδο και από τα 3,80 ευρώ έχει πάει τώρα πάνω από τα 5,36 ευρώ. Υψηλό ημέρας και εδώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και μέρισμα χθες και πάνω χθες και πιο πάνω σήμερα και μάλλον σπάει συσσώρευση δεκαετιών!

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Είχε πάει να κάνει κάτι πριν λίγες συνεδριάσεις, αλλά «έκατσε» το επενδυτικό ενδιαφέρον. Νομίζουμε ότι μπορεί και αυτή να γράψει καλύτερες τιμές, γιατί το αξίζει. Με μόλις όμως 40 τεμάχια σήμερα δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΑS COMPANY: Αντί να είναι 3 ευρώ κάθεται και μας κάνει παρέα…

REVOIL: Με το… ζόρι ακολουθεί την άνοδο αλλά που θα πάει; Στα 1,6150 ευρώ και στο +3,19%.

ΑΔΜΗΕ: Τον έχει βρει και η συγκεκριμένη το δρόμο της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης