Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά το ανοδικό σερί – Τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά το ανοδικό σερί – Τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διόρθωση είχαμε σήμερα στις αγορές της Ευρώπης και ακολουθήσαμε και εμείς αλλά με μικρότερη ένταση. Είχαμε και την αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ, η οποία επηρέασε λίγο, αλλά συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι αφού μετά από 6 ανοδικές και τα νέα υψηλά 9 ετών έχασε μόλις 0,34% ο Γενικός Δείκτης. Ο ΟΤΕ έχασε 3,03%, η Μυτιληναίος 1,95%, η Ελλάκτωρ 1,86% και η Lamda 1,30%. Στα μικρομεσαία είχαμε αρκετές που ξεχώρισαν και σήμερα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μας ταλαιπώρησε καιρό. «Βολόδερνε» κάτω από τα 2 ευρώ και δεν είχε διάθεση για υψηλότερα. Αυτά παλιά. Σήμερα ξεχώρισε και έκλεισε με άνοδο 1,90% και στα 2,14 ευρώ. Έχει δώσει και πρόσφατα το μέρισμα άρα μαζί με αυτό είναι περίπου 2,20 ευρώ.

AEGEAN: Συνεχίζει υψηλότερα!

ΕΥΑΘ: Δεν έχασαν ευκαιρία! Αφού έβαλαν πάλι πωλήσεις στα ψηλά και στα 3,86 ευρώ, μόλις γύρισε η αγορά την πήγαν μέχρι και στα 3,74 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 3,76 ευρώ και στο -2,34% με χαμηλό όγκο.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Τρομερό ράλι σε λίγες μέρες. Δυστυχώς κάποιοι διάβασαν την τιμή πώλησης του πακέτου στον κ.Κούτρα και πούλησαν λίγο πάνω από τα 0,90 ευρώ, αλλά το θέμα δεν είναι η τιμή αλλά τα σχέδια που έχει για την εταιρεία. Ήδη αποτυπώνεται στο ταμπλό η προσδοκία ανάληψης έργων και δημιουργίας αξίας. Στα 1,20 ευρώ και στο +14,29% με όγκο πάνω από 230 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Τρομερό και το δικό της ράλι. Δεν έχουν περάσει και πολλές συνεδριάσεις από τότε που ήταν κάτω από 1 ευρώ και άρχισε η άνοδος λόγω της επανάληψης των φημών για deal που φαίνεται πως πάλι διαψεύδονται, αλλά όχι μέσω επίσημης οδού.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η μετοχή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μετά από 3 συνεχόμενες πτωτικές σήμερα έβγαλε δυνατή αντίδραση και με μεγάλο όγκο συναλλαγών.

LAVIPHARM: Έρχονται ωραία νέα από την εταιρεία που δείχνει ότι επικεντρώνεται μετά την αύξηση κεφαλαίου στη βελτίωση των μεγεθών αλλά και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Αύριο έχει γενική συνέλευση και ίσως δώσει νούμερα εξαμήνου η διοίκηση. Περιμένουμε με βάση πληροφορίες που έχουμε πώληση της φαρμακαποθήκης, πώληση ακινήτου εκτός Αττικής που είχε αγοραστεί πολλά χρόνια πριν, αλλά ίσως και να έχουμε και νέα συμφωνία για φάρμακο. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει πάντως θα πάνε για μείωση και συνολικά αναδιάρθρωση δανεισμού. Λογικά θα δούμε και EBITDA καλύτερα από τον στόχο που έχει βάλει η εταιρεία. Στα 0,6460 ευρώ και στο +3,19% με την αποτίμηση πλέον να λέει 108,4 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έχουμε την εντύπωση πως πλέον δεν έχει πωλητές η μετοχή. Κάποιες πωλήσεις που βλέπαμε ψηλά στημένες δεν τις βλέπουμε τώρα. Ο νέος market maker δείχνει θετικά δείγματα γραφής στα πρώτα του βήματα στη μετοχή. Στα 108,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 2,66 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Με δυνατό όγκο σήμερα και καλή άνοδο 6,59%. Η αποτίμηση είναι μόλις 13,2 εκατ. ευρώ. Η Κρι-Κρι έδειξε τρομερά νούμερα στο ξεκίνημα της τρέχουσας χρήσης και αν η τάση είναι ανάλογη για την Εβροφάρμα μπορεί να δούμε δυνατή κίνηση.

AS COMPANY: Με άνοδο 3,19% και στα 2,59 ευρώ το κλείσιμο αλλά νομίζουμε πως ο όγκος των 21 χιλ. τεμαχίων δείχνει ότι βγαίνουν κομμάτια. Δε θα έπρεπε με βάση τον ισολογισμό της.

REVOIL: Και εδώ βγαίνουν κομμάτια από τους πωλητές, αλλά έχει πάρει το δρόμο της η μετοχή και έστω και με αργά βήματα, πηγαίνει υψηλότερα. Σε υψηλά 15 ετών η μετοχή. Αν και έχει φτιάξει ο ισολογισμός, μετά από την κρισάρα που πέρασε με τα καράβια, ακόμα δεν έχει φτάσει την τιμή που είχε τότε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης